Notícies

Resum de la cinquena cursa de les Crèdit Andorrà GSeries

José Mª Roger Chalmeta (GS) i Àlex Bercianos (GS2) aconsegueixen els triomfs. Roger ha estat l'únic pilot de 2017 en guanyar les cinc fases d'una cursa. Ezpeleta (GS) i Solans (GS2), campions 2017

05/03/2017

José María Roger Chalmeta (GS) i Alex Bercianos (GS2) han estat els guanyadors de la cinquena i última cursa puntuable per les Crèdit Andorrà GSeries 2017, el prestigiós campionat de velocitat sobre gel que es disputa en el Circuit d’Andorra (Port d’Envalira), amb organització a càrrec de l’Automòbil Club d’Andorra. Després d'aquesta cursa, els nous campions són Carlos Ezpeleta (GS) i Nil Solans (GS2), títols que no s'han decidit fins a la meitat d'aquesta última jornada.

El dia va clarejar amb una impressionant nevada en el Port d’Envalira, la qual cosa va motivar que els equips de pista de l’Automòbil Club d’Andorra haguessin de treballar a preu fet des de primera hora per deixar la pista i els accessos nets d'una quantitat de neu propera al mig metre, la qual cosa va fer que l'inici de la competició hagués de posposar-se una bona estona. Arribat el moment de rodar, la neu sense compactar va dificultar molt la conducció i va castigar la mecànica dels cotxes, per la qual cosa la pista va haver de ser netejada de neu en més d'una ocasió. Després d'un dia climatològicament plàcid, les Finals es van disputar amb una copiosa nevada, acomiadant-se les Crèdit Andorrà GSeries 2017 amb un fi de festa completament hivernal.

Amb tot, aquesta cinquena i última cita de 2017 va ser un gran final de temporada. La G1 (substituïa a la cursa d'igual numeració que va haver de cancel·lar-se al gener) va tenir a tota una llegenda del motociclisme com Jorge Martínez ‘Aspar’ i es va produir el retorn del dues vegades subcampió David Arroyo, tots dos en el MotoGP Team. A més, va tornar a competir Sergio Canamasas i debutaven Daniel Sordo (pare de Dani) i Jordi ‘Coque’ Graells, els tres en GS2.

GS: Gran victòria de José María Roger
Sprint 1 va evidenciar la gran lluita al capdavant, tot i que amb la pista en una situació delicada. José Mª Roger Chalmeta aconseguia ser el més ràpid, amb Carlos Ezpeleta, Xevi Pons i Jan Solans a continuació. Després d'una pausa per reacondicionar la pista, a Performance 1 Roger tornava a donar el cop, aquesta vegada amb Solans per davant de Pons (que trencava un palier), José Mª Roger Sr. i Ezpeleta (que va punxar una roda).

Quedava doncs la segona volta a aquestes mànigues i les Finals, tot això amb un important deteriorament del gel que feia veure l'asfalt en gairebé totes les corbes. Tant en Sprint 2 com en Performance 2, Roger tornava a ser el millor culminant per tant un autèntic recital. Ezpeleta i Solans el secundaven a Sprint 2, i Pons -amb problemes de motor-, i Ezpeleta ho feien en Performance-2, situació que deixava definit el nom del nou núm. 1.

En les Finals, amb Ezpeleta ja matemàticament campió, la lluita es dirimiria pel subcampionat entre Pons i el veloç Roger. En tot cas, a la Final B ningú podia amb Carlos Ezpeleta, sent Roger Sr. segon i José Luis García tercer. En la Final A, vencia el dominador José María Roger Chalmeta, amb un Pons controlador que en finalitzar en segon lloc s'adjudicava el subcampionat de la categoria. Jan Solans acabava tercer. José María Roger Chalmeta, 3r en el podi final, es convertia en l'únic pilot de tot el planter de 2017 a aconseguir el ple: 5 victòries en les 5 fases de la cursa.

GS2: El gran dia d'Alex Bercianos
Alex Bercianos sortia molt motivat i aconseguia ser el millor a Sprint 1 i Performance 1, amb Nil Solans i Marcel Besolí a continuació alternant-se tots dos en aquestes posicions. A Sprint 2 tornava a ser Bercianos qui marcava el ritme i els altres dos pilots seguien a continuació, sent Nil Solans el que aconseguia vèncer en Performance 2, amb Bercianos i Besolí segon i tercer. Domini aclaparador doncs d'aquests tres pilots, amb triomf de Marcel Besolí en la Final B i d'Alex Bercianos en la Final A, aquesta vegada amb Solans en el quart lloc després d'una virolla. Solans és el merescut campió, amb els eficaços Besolí i Bercianos en les altres dues places de podi.