ACTUALITAT

Resum de la quarta cursa de les Crèdit Andorrà GSeries


Publicat el: 26/02/2017

Xevi Pons (Peugeot) en la categoria GS i Dani Sordo (GiAND Car) en la GS2 han estat els guanyadors de la quarta prova puntuable per les Crèdit Andorrà GSeries 2017, penúltima cita de la temporada de velocitat sobre gel. Després d'aquesta prova, han quedat vists per a sentència els resultats finals, classificació que es decidirà dissabte vinent, 4 de març.

Les temperatures elevades no són el millor aliat d'una cursa sobre gel, encara que el magnífic treball emprat per l'equip de pista de l’Automòbil Club d’Andorra durant la nit anterior a la G5 va fer possible disposar d'una bona base per rodar, encara que el tipus de gel i la seva evolució a mesura que passaven els participants i avançava el dia, càlid, va fer que el comportament dels cotxes fos ben diferent a l'habitual. La fase final de la prova es va disputar amb l'asfalt apuntant en algunes zones però, amb tot, la jornada va ser emocionant i imprevisible fins a l'últim moment.

La G5, penúltima cursa de les Crèdit Andorrà GSeries, va rebre dues novetats esportives de gran importància: el dakarià Joan Nani Roma i el pilot del mundial de ral·lis, Dani Sordo, que ja estava anunciat per a la G1 però que la cancel·lació d'aquella prova va ajornar el poder veure’l rodar en el Circuit d’Andorra fins a aquesta G5. El sentit de gir al Circuit d’Andorra fou de nou l'habitual, per la qual cosa la parabòlica va ser de nou un dels enclavaments on l'espectacularitat aconseguia el seu grau màxim.

GS: Xevi Pons torna a ser el millor
El rostre de Xevi Pons denotava de bon matí que les coses aquesta vegada anaven realment bé en l'equip Tot Car Sport. L'intens treball dels últims dies en la mecànica del Peugeot de Raúl Romero donava com a resultat que el bicampió de les GSeries aconseguís ser el millor en les dues primeres tandes matinals, Sprint 1 i Performance 1, col·locant-se per tant capdavanter de la G5. A més, l'eficàcia també visitava a l'equip Crèdit Andorrà-Med Racing de Manel Guiral, 2n i 3r a Sprint 1 amb el propi Guiral i Jaume Jou, mentre que les altres dues places de davant en Performance 1 eren per a un ràpid Jan Solans i Carlos Ezpeleta.

A Sprint 2, Jan Solans sacsejava una bona destralada, gairebé 1 segon millor que Carlos Ezpeleta, amb Pons 3r i Roger 4t, el millor resultat d'aquest últim pilot fins a aquest moment, al mateix temps que Jou acabava 5è. Després d'una pausa, a Performance 2 es produïa la reacció de Carlos Ezpeleta, guanyador per davant de Pons, Roger i Solans, amb la qual cosa recuperava una mica de terreny i deixava així el desenllaç de la cursa per a les Finals.

En la Final B, encara que José Mª Roger Chalmeta va liderar els primers compassos, aviat es va col·locar davant Carlos Ezpeleta, que es va imposar amb claredat per davant de Roger i Jordi Gilberga. En la Final A va guanyar Xevi Pons seguit de José Luis García i José Mª Roger Ezpeleta. Jan Solans, que va liderar la cursa, es va tocar amb Pons a l’inici de la recta i el cotxe va resultar-ne afectat.

GS2: Dani Sordo ofereix un recital
La participació de Dani Sordo, el gran estel espanyol del WRC, va crear gran expectació i el pilot oficial de Hyundai va aconseguir ser el millor amb claredat a Sprint 1 i Performance 1, en ambdues mànigues per davant d'Alex Bercianos i Nil Solans, alternant-se tots dos a l’esquena del dominador. Sordo tornava a ser el millor en Sprint 2, amb el seu company Solans, Bercianos i Roma a continuació, mentre que en Performance 2, Nil Solans trencava el domini del de Santander, a qui guanyava, sent tercer Nani Roma.

Les Finals anaven a decidir. La B era guanyada per Nil Solans, amb Nani Roma a la seva saga i Marcel Besolí en el tercer lloc. Quant a la Final A pot dir-se que va ser un magnífic colofó a un dia de curses. Amb fer un lloc en el podi era suficient perquè Sordo vencés per punts la competició, però Bercianos volia guanyar a l'estel del WRC i va aconseguir arrencar primer. A partir d'aquest moment, un deslligat Sordo no va donar res per perdut, pressionant fins a l'última corba, després de la qual va aconseguir superar a un magnífic Bercianos, per una dècima i mitja!

Classificació final 4a cursa de les Crèdit Andorrà GSeries 2017

GS
1-Xevi Pons (Peugeot), 57 punts
2-Carlos Ezpeleta (Ford), 52 punts
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën), 41 punts
3-Jan Solans (Peugeot), 41 punts
5-Jaume Jou (Peugeot), 39 punts
6-Jordi Gilberga (Peugeot), 38 punts
7-Manel Guiral (Peugeot), 36 punts
8-José Luis García (Peugeot), 33 punts
9-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën), 29 punts
10-Alex Arroyo (Citroën), 21 punts
11-Raúl Romero (Peugeot), 14 punts
12-Manel Arroyo (Citroën), 11 punts
13-Alex Rins (Peugeot), 7 punts
13-Andrea Zappia (Peugeot), 7 punts
15-Norman Legault (Peugeot), 6 punts
15-Jonathan Legault (Peugeot), 6 punts
17-Irois Francini (Peugeot), 5 punts

GS2
1-Dani Sordo, 59 punts
2-Nil Solans, 56 punts
3-Nani Roma, 48 punts
4-Alex Bercianos, 42 punts
5-Gerard de la Casa, 36 punts
6-Ricard Gutiérrez, 34 punts
7-Miquel Socias, 31 punts
7-Marcel Besolí, 31 punts
9-Ingrid Rossell, 23 punts
10-Martín Arroyo, 19 punts
10-Joaquín Rodrigo, 19 punts
10-Pedro Font, 19 punts

Provisional Crèdit Andorrà GSeries, després de 4 curses

GS
1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 194 punts
2-Xevi Pons (Peugeot/Andorracing), 178 punts
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/C-Technology Motorsport), 162 punts
4-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/C-Technology Motorsport), 113 punts
5-Jordi Gilberga (Peugeot/MiniBatt-Razor Team), 109 punts
6-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 103 punts

GS2
1-Nil Solans (PCR Sport), 188 punts
2-Marcel Besolí (snowdrivingandorra.com), 142 punts
3-Gerard de la Casa (Gedith Andorra), 137 punts
4-Alex Bercianos (snowdrivingandorra.com), 123 punts
5-Ricard Gutièrrez (Rigu Assessors Team), 109 punts
6-Ingrid Rossell (Joves Pilots ACA), 108 punts

Las Crèdit Andorrà GSeries 2017 finalitzaran el proper dissabte 4 de març.