ACTUALITAT

Resum de la segona cursa de les Crèdit Andorrà GSeries


Publicat el: 05/02/2017

L'ambient en el pàdoc de les Crèdit Andorrà GSeries està augmentant en cada cursa, tant en nombre de cotxes com en qualitat de pilots. En la G3, segona cita de la temporada, es produïa l'arribada en la categoria GS de l'actual Campió absolut, Nil Solans, encara que sense deixar de córrer en GS2, la qual cosa convertia al pilot de Matadepera en una autèntica màquina de pilotar, saltant d'un cotxe a un altre i aconseguint amb tots dos molt bons resultats. Solans feia equip amb Jordi Gilberga, autor també d'una impressionant actuació, just per darrere del propi Nil.

Amb tot, al planter se sumaven aquesta vegada el pilot del RACC Efrén Llarena (Peugeot), vencedor de la Copa Suzuki Swift 2016 i un dels més prometedors pilots espanyols, i els convidats del MotoGP Team, aquesta vegada els motociclistes Carlos Checa, Marc Coma i Gerard Farrés.

GS: Nil Solans estrena categoria però repeteix victòria
Les inclemències climatològiques, amb fort vent, feien retardar amb molt bon criteri l'inici de la G3 i una mica més tard també es decidia cancel·lar Sprint-2, amb la finalitat d'accelerar el desenllaç de la competició i evitar que el fort torb que s'esperava pogués impossibilitar la disputa de les Finals. En Sprint-1 Nil Solans (Peugeot) sortia com una bala i aconseguia el millor registre per davant del seu company Jordi Gilberga i del debutant Efrén Llarena, relegant a l'actual líder, Carlos Ezpeleta (Ford), a la quarta plaça, just per davant dels sempre brillants José María Roger.

En Performance-1 el sorprenent Jordi Gilberga aconseguia ser el més ràpid en la suma de les 5 voltes de què constava la màniga, amb Llarena segon, Solans tercer i Ezpeleta quart. Després de cancel·lar-se Sprint-2 per accelerar el desenllaç de la competició davant la previsible arribada de fort vent, a Performance-2 Nil Solans aconseguia la seva segona victòria parcial del dia, amb Ezpeleta aquesta vegada segon, seguit de Llarena, Gilberga i Pons, que fins a aquest moment no estava assolit resultat brillants.

La Final B, amb diversos primeres espasa en les posicions davanteres, vivia uns primers viratges d'alt voltatge dels quals sortia primer Carlos Ezpeleta, qui dominaria la resta de la màniga per davant de Jordi Gilberga i Xevi Pons. En la final A Nil Solans no donava opció, guanyant-la i també la general de la cursa, sent segon José María Roger Chalmeta (després de la sortida de pista d’Efrén Llarena) i Alex Arroyo (Citroën).

GS2: Marc Gutièrrez, a la segona, la victòria
En una categoria GS2 repleta de figures i ànsies de victòria, la batalla es mastegava abans de la sortida. En Sprint-1 Marc Gutièrrez aconseguia ser el millor, amb Marcel Besolí segon i Nil Solans tercer. Les dues Performance repetien resultats, la qual cosa amb tres màximes puntuacions posava a “Guti” en una clara situació de victòria, mentre que Nil Solans i Marcel Besolí s'alternaven en la resta de places de podi.

La Final B la guanyava amb claredat un magnífic Marcel Besolí, seguit de Fernando Monje i Ricard Gutièrrez, mentre que en la Final A la victòria era per Marc Gutièrrez una vegada Nil Solans, que va haver de sortir amb un altre cotxe després d'un problema amb el seu, havia de renunciar quan era líder en sofrir un toc en el qual doblegava una roda. La resta del podi l’ocupaven Alex Bercianos i Gerard de la Casa.

Classificació final 2a cursa de les Crèdit Andorrà GSeries 2017

GS
1-Nil Solans (Peugeot), 46 punts
2-Jordi Gilberga (Peugeot), 43 punts
3-Carlos Ezpeleta (Ford), 41 punts
4-José Mª Roger Chalmeta (Citroën), 34 punts
5-Efrén Llarena (Peugeot), 31 punts
6-Xevi Pons (Peugeot), 30 punts
7-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën), 26 punts
8-Gerard Farrés (Peugeot), 23 punts
9-Alex Arroyo (Citroën), 20 punts
10-Manel Arroyo (Citroën), 16 punts
11-Carlos Checa (Peugeot), 14 punts
12-Manel Guiral (Peugeot), 10 punts
13-José Luis García (Peugeot), 8 punts
14-Jaume Jou (Peugeot), 7 punts
15-Marc Coma (Peugeot), 3 punts

GS2
1-Marc Gutièrrez, 48 punts
2-Marcel Besolí, 44 punts
3-Gerard de la Casa, 34 punts
4-Nil Solans, 31 punts
5-Fernando Monje, 30 punts
6-Alex Bercianos, 29 punts
7-Ingrid Rossell, 25 punts
8-Miquel Socias, 21 punts
9-Sergio Canamasas, 19 punts
10-Ferran Monje, 18 punts
Etc. fins a 14 classificats

Provisional Crèdit Andorrà GSeries, després de 2 proves

GS
1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 89 punts
2-Xevi Pons (Peugeot/Andorracing), 69 punts
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/C-Technology Motorsport), 68 punts
4-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/C-Technology Motorsport), 58 punts
5-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 52 punts

GS2
1-Marc Gutièrrez (snowdrivingandorra.com), 90 punts
2-Nil Solans (PCR Sport), 79 punts
3-Marcel Besolí (snowdrivingandorra.com), 74 punts
4-Gerard de la Casa (Gedith Andorra), 70 punts
5-Ingrid Rossell (Joves Pilots ACA), 59 punts

Les Crèdit Andorrà GSeries 2017 tindran ara una pausa d'una setmana abans de tornar a l'acció el dissabte 18 de febrer. Si les condicions no aconsellen al contrari, aquesta cita podria disputar-se girant al circuit en sentit diferent a l'habitual.