ACTUALITAT

Resum de la tercera cursa de les Crèdit Andorrà GSeries


Publicat el: 19/02/2017

Magnifica jornada la que s’ha viscut a la G4, tercera prova de les Crèdit Andorrà GSeries 2017. Les condicions climatològiques excel·lents s'unien a un magnífic estat de la pista i a unes evidents ganes de córrer dels pilots, fet que es palpava en l'ambient, la qual cosa va propiciar una gran jornada de velocitat sobre gel. En aquesta ocasió es girava al Circuit d’Andorra en el sentit invers a l'habitual, fet que convertia al traçat en completament diferent, amb la delicada frenada de final de recta en plena baixada.

Com en la prova anterior, Nil Solans seguia participant en les dues categories, no així el també bicampió de les GSeries, Xevi Pons, que s'havia anunciat en aquesta mateixa tesitura però que, nouvingut de Sud-amèrica, va preferir reservar-se per donar-ho tot entre els GS. Qui sí participava en GS2 era el dakarià Cyril Despres, així com el pilot d’A Corunya, Iago Caamaño.

GS: Ezpeleta i Pons, en 1 punt
A Sprint 1, Nil Solans, Xevi Pons, Carlos Ezpeleta, José María Roger Chalmeta i Jordi Gilberga estrenaven la pista aconseguint els cinc millors temps. Gilberga donava tot un recital en Performance 1, per davant de Solans, Pons, Ezpeleta i Roger, clarament els més forts en aquests compassos inicials.

A la tarda, Sprint 2 atorgava un nou primer lloc a un Solans intractable, amb Roger, Ezpeleta, Pons, Gilberga i José Luis García a continuació. Per acabar les tandes, a Performance-2 Carlos Ezpeleta aconseguia un brillant triomf per davant de Solans, Pons, Roger i Alex Arroyo.

Les Finals van revestir una gran emoció. En la B, i després de la virolla del líder José María Roger Chalmeta, Xevi Pons obtenia una indiscutible victòria per davant del propi Roger i d'Alex Arroyo, aquests dos últims pilots en dura lluita. A la Final A, amb dues primeres espases en primera línia, l'emoció durava poc, ja que guanyava Carlos Ezpeleta però amb Nil Solans fora de cursa després de la primera corba. Segon era un eficaç José Luis García i tercer José Mª Roger Ezpeleta.

La retirada de Solans en la Final donava el triomf al batallador Ezpeleta, que amb tot va tenir la seva plaça en perill davant un Pons clarament recuperat mecànicament i que encara no ha dit la seva última paraula.

GS2: La segona de Nil Solans
La lluita al capdavant en la categoria GS2 ha tornat a ser d'alt voltatge. Només arrencar Sprint 1 es comprovaven les ganes de Nil Solans de tornar al primer lloc, la qual cosa aconseguia en aquesta màniga i també a Performance 1, sempre amb Alex Bercianos i el seu germà Jan, amb qui s'alternava al volant, just per darrere. Sprint-2 era de nou per Solans, amb Gerard de la Casa excel·lent segon i Cyril Despres, no menys brillant, tercer. Performance-2 era per a un gran Marcel Besolí, amb Despres i De la Casa a continuació i els Solans amb problemes.

La primera de les Finals era dominada per Alex Bercianos, seguit de Jan Solans i Joaquín Rodrigo. La màniga va haver de repetir-se després d'un inici accidentat en el qual se sortia Iago Caamaño. La Final A era clarament propietat de Nil Solans, amb Marcel Besolí i Ricard Gutiérrez en les altres dues places del podi. Encara que per un sol punt sobre Bercianos, Nil Solans aconseguia el seu segon triomf de la temporada, amb el qual el seu liderat segueix sòlid.

Classificació final 3a cursa de les Crèdit Andorrà GSeries 2017

GS
1-Carlos Ezpeleta (Ford), 53 punts
2-Xevi Pons (Peugeot), 52 punts
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën), 48 punts
4-Nil Solans (Peugeot), 46 punts
5-José Luis García (Peugeot), 31 punts
6-Alex Arroyo (Citroën), 30 punts
7-Jordi Gilberga (Peugeot), 28 punts
8-Jaume Jou (Peugeot), 27 punts
9-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën), 26 punts
10-Manel Guiral (Peugeot), 26 punts
11-Raúl Romero (Peugeot), 18 punts
12-Manel Arroyo (Citroën), 15 punts
13-Luca Vasile (Peugeot), 13 punts
14-Philibert Michy (Peugeot), 6 punts

GS2
1-Nil Solans, 53 punts
2-Alex Bercianos, 52 punts
3-Jan Solans, 37 punts
4-Cyril Despres, 37 punts
5-Marcel Besolí, 37 punts
6-Ricard Gutiérrez, 34 punts
7-Iago Caamaño, 32 punts
8-Gerard de la Casa, 31 punts
9-Joaquín Rodrigo, 27 punts
10-Ingrid Rossell, 26 punts
11-Pedro Font, 21 punts

Provisional Crèdit Andorrà GSeries, després de 3 curses

GS
1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 142 punts
2-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/C-Technology Motorsport), 121 punts
3-Xevi Pons (Peugeot/Andorracing), 121 punts
4-Nil Solans (Peugeot/MiniBatt-Razor team), 92 punts
5-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/C-Technology Motorsport), 84 punts
6-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 82 punts

GS2
1-Nil Solans (PCR Sport), 132 punts
2-Marcel Besolí (snowdrivingandorra.com), 111 punts
3-Gerard de la Casa (Gedith Andorra), 101 punts
4-Marc Gutierrez (snowdrivingandorra.com), 90 punts
5-Ingrid Rossell (Joves Pilots ACA), 85 punts
6-Alex Bercianos (snowdrivingandorra.com), 81 punts

L’actividad en les Crèdit Andorrà GSeries 2017 no para: El proper dissabte 25 de febrer es correrà la quarta prova puntuable.