ACTUALITAT

Unes vacances organitzades


Publicat el: 06/07/2017

Les desitjades vacances d’estiu arriben (i la majoria marxarem amb cotxe), però els preparatius pel viatge poden provocar-nos més d’un maldecap. Hem revisat el vehicle? Hem preparat tot l’itinerari? Sí, ho tenim tot a punt, però encara ens queda un detall: com carreguem al cotxe tot allò que ens volem emportar? Si no hi cap! L’excés d’equipatge pot afectar a la nostra conducció. T’ajudem a organitzar-te!

Aprèn a carregar el portaequipatge

1. Efectivament, portar el cotxe carregat afecta a la seva conducció: amb pes en el vehicle, hem d’augmentar la distància de seguretat perquè en cas de frenada aquesta seria molt més llarga. A més, la potència disminueix, cosa que hem de tenir en compte a l’hora de fer un avançament.

2. Una càrrega mal distribuïda pot ser letal. És important distribuir l’equipatge correctament i subjectar-lo bé.

3. Tot ha d’anar al portaequipatge. Tot! S’ha d’evitar utilitzar l’interior del cotxe per portar maletes o bosses. Si tenim un accident, frenem bruscament o bolquem, en podem sortir ferits. A més, els objectes incrementen el seu pes si hi ha un moviment brusc.

 

 

4. Això vol dir que no podem deixar res a la safata de darrera: no només per aquesta raó, sinó perquè a més ens impedeix tenir una correcta visibilitat pel vidre de darrere. 

5. Carrega el que més pesi a sota de tot i al fons del portaequipatge: millorarem la distribució del pes i farem que el centre de gravetat estigui el més baix possible. Així tindrem més estabilitat. Podem completar la resta d’espai amb la càrrega més lleugera (o el pes més lleuger).

6. El primer que necessitarem treure del portaequipatge és el que hem de carregar últim. Lògic, no? Doncs per què deixes la tovallola de platja al fons de tot?

7. Per cert, comprova la roda de recanvi abans de carregar el cotxe si la tens col·locada just a sota del maleter.

8. No carreguis els maleter fins a d’alt. Pensa que a la tornada potser portaràs més coses. Sempre resulta més complicat carregar el cotxe de tornada.

9. Per tal d’augmentar l’estabilitat, és aconsellable cordar els cinturons de seguretat malgrat no vagi ningú al seient del darrera.

 

 

10. Si viatges amb animals domèstics, els has de portar en el seu compartiment pertinent o separats de la resta dels passatgers amb malles especials.

11. Si portes moltes coses, pots considerar l’ús d’un remolc o de la vaca. Però tingues clar què t’emportes abans de sortir (fes una llista) i elimina tot allò que no estiguis segur que faràs servir.

12. Carregar la vaca del cotxe també s’ha de fer amb precaució: a més alçada i més pes, major resistència del cotxe. Mantenir una alçada mínima i preferiblement en un cofre. En cas d’anar amb caravana, és important no sobrecarregar-la i portar tot l’equipatge ben lligat.

13. I finalment, i no menys important, hem d’ajustar la pressió dels pneumàtics en relació a la càrrega que portem abans d’iniciar el viatge. Les indicacions sobre la pressió dels pneumàtics s’acostumen a trobar a l’interior de la porta d’accés al dipòsit de benzina, o en el marc de la porta. En funció del vehicle, hi ha pressions diferents en les rodes davanteres o del darrere. Ajusta sempre la pressió dels pneumàtics en fred.