ACTUALITAT

Carlos Ezpeleta (Ford), aconsegueix la victòria en la G1


Carlos Ezpeleta (Ford), aconsegueix la victòria en la G1
Publicat el: 27/01/2018

· L'actual Campió obté el seu primer triomf i es col·loca líder
· Segon lloc de Xevi Pons amb el seu Peugeot ‘Turisme G’
· José M. Roger Chalmeta (Citroën), completa el podi

Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, 27 de gener de 2018. Amb un extraordinari ambient i una pista en perfectes condicions s'ha disputat la primera cursa puntuable per les Crèdit Andorrà GSeries 2018 en la seva categoria reina, GS1, en la qual competeixen barrejats Protos G i Turismes G. La victòria ha correspost a l'actual campió de les Crèdit Andorrà GSeries, Carlos Ezpeleta (Ford-Proto G), que s'ha classificat per davant de Xevi Pons (Peugeot-Turisme G) i José María Roger Chalmeta (Citroën-Proto G). Durant la tarda d'avui es disputaran les mànigues corresponents a la categoria GS2, en les quals sis monoplaces amb dos pilots alternant-se al volant de cada cotxe dirimiran la que també serà primera competició de la temporada.

La incertesa ha presidit els prolegòmens d'aquesta cursa inaugural de la temporada de GS1. Pilots i equips coneixen perfectament el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa però la reestructuració del mateix, unit a la copiosa i constant nevada, que ha deixat la pista en una situació realment complicada i amb poca visibilitat, feien l'efecte a tots d'estar competint en un traçat diferent. 11 cotxes i 17 pilots a GS1 i altres 6 cotxes i 10 pilots (3 d'aquests pilots disputant les dues categories) a GS2, ofereixen en aquesta G1 un espectacle magnífic, totalment d'acord amb aquesta nova època que s'obre per la pista andorrana.

En les dues sessions d'entrenaments lliures de GS1 ja s'evidenciava que la lluita entre els favorits començaria des del minut u. Els dos José Roger aconseguien els millors temps en la primera sessió per davant de Carlos Ezpeleta, mentre que en la segona era aquest últim pilot qui aconseguia el millor crono per davant dels propis Roger, un estira i arronsa que no havia fet més que començar. La presa de contacte amb la pista era tot un descobriment per gairebé tots, però els temps anaven baixant i més que baixarien en la Qualificació.

Protos G contra Turismes G
A la Qualificació Carlos Ezpeleta (Ford) efectuava una portentosa actuació, únic pilot a baixar dels 50”. A 0”487 es classificava Xevi Pons (Peugeot), seguit dels dos Roger, Jaume Jou, Manel Arroyo i Isidre Loan, tots a menys de 2” del temps de l'actual Campió. Tot això deixava ja molt clar qui es batria pels punts en aquesta cita inaugural.

La Súper Special demostrava el que amb tota seguretat pot ser la tònica d'aquesta temporada de les Crèdit Andorrà GSeries: la forta lluita que es preveu entre els Protos G i els Turismes G. En aquesta fase de cursa, Carlos Ezpeleta, amb el Ford Proto G, aconseguia ser el millor amb 0”663 dècimes sobre Xevi Pons i el Peugeot Turisme G, clarament els més ràpids del lot. Els seguien Roger Chalmeta, Font, De la Casa i Jou, un grup molt compacte que esperava les finals per dirimir els últims punts en joc de la matinal.

Les Finals, per als favorits
En la Final B el poleman Xevi Pons aconseguia mantenir la seva posició davant els assetjaments de José María Roger Ezpeleta, que al final acabaria en la tercera posició, quedant entre tots dos un eficaç Gerard de la Casa, amb el que es vivia un bonic doblet dels Turismes G. En la Final A, Carlos Ezpeleta no deixava la més mínima opció als seus rivals, aconseguint un clar triomf per davant de José María Roger Chalmeta i Jaume Jou.

Unes instal·lacions completament remodelades
En aquesta G1 s'ha estrenat la important remodelació que per aquesta temporada 2018 està vivint el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, una sèrie d'importants millores que equipararan a la pista del Port d’Envalira amb les millors instal·lacions europees i, sens dubte, la millor per a curses hivernals de velocitat sobre gel.

Les dures condicions que està vivint durant les últimes setmanes la zona pirinenca han obstaculitzat el treball constant en les instal·lacions, que no obstant això han lluït d'una manera espectacular, amb una línia de 10 boxes dobles amb pit line, zona superior de descans i restauració, àrea independent reservada a públic i convidats, etc. Un complet sistema de cronometratge desenvolupat per Al Kamel Systems, amb dos parcials i pàgines de cronometratge en temps real que poden consultar-se per wi-fi en tota la instal·lació, càmeres per gravar tot el circuit, tot això centralitzat en una nova torre de direcció de cursa, han contribuït a una sensació de control immediata.

Amb les dues primeres posicions de cursa a la G1 i provisional en les sèries per Carlos Ezpeleta i Xevi Pons i una sèrie de pilots completament capacitats per rivalitzar amb tots dos, les Crèdit Andorrà GSeries han començat d'una manera immillorable. La propera cita aquest proper dissabte, 3 de febrer.

Classificació final categoria GS1, Crèdit Andorrà GSeries 2018 (G1)
1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 35 punts
2-Xevi Pons (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 34 punts
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/MotoGP Team), 31 punts
4-Gerard de la Casa (Mini Turisme G/PCR Sport), 29 punts
5-Jaume Jou (Peugeot/Crèdit Andorra-Med Racing), 26 punts
6-Pedro Font (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 24 punts
7-Isidre Loan (Peugeot/Taller Call), 23 punts
8-Fernando Roger (Peugeot/MotoGP Team), 20 punts
9-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/MotoGP Team), 18 punts
10-Manel Guiral (Peugeot/Crèdit Andorra-Med Racing), 16 punts
11-Raúl Romero (Peugeot/Esponsorama), 14 punts
12-Josep Maria Salvans (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 13 punts
13-José Luis García (Peugeot/GC Motorsport), 10 punts
14-Arturo Espuny (Peugeot/GC Motorsport), 8 punts
15-Ferran Monje (Peugeot/Esponsorama), 7 punts
16-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 5 punts
17-Manel Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 0 punts

Cursa GS2: Durant la tard-nit d'avui es disputarà la primera cursa puntuable per la categoria GS2 (GiAND Car). A més de la corresponent informació a les xarxes socials facebook i twitter de les Crèdit Andorrà GSeries, la crònica final d'aquesta cursa es podrà trobar en finalitzar la jornada en aquesta mateixa web.