Notícies

Carlos Ezpeleta (GS) i Nil Solans (GS2), inscriuen el seu nom a les Crèdit Andorrà GSeries

57 pilots, entre professionals i amateurs, han participat en la temporada 2017.Les Crèdit Andorrà GSeries 2017 van finalitzar el passat 4 de març després de cinc proves puntuables

08/03/2017

Les Crèdit Andorrà GSeries 2017 van finalitzar el passat 4 de març amb la disputa de la cinquena prova puntuable. Carlos Ezpeleta, 25 anys, va ser el vencedor a la categoria GS després d'haver estat subcampió en les dues temporades anteriors, mentre que Nil Solans, 24 anys, va guanyar la nova categoria GS2 després d'haver estat campió absolut els dos anys previs. Dos campions que inscriuen el seu nom en el palmarès de les sèries de velocitat sobre gel més populars del sud d'Europa.

Els nombres finals de tots dos pilots són força eloqüents: Ezpeleta i el seu Ford preparat per Zanini Racing van aconseguir el màxim score en 10 fases de cursa de 23 possibles: 1 Sprint, 4 Performance i les 5 Finals que va disputar, aconseguint el triomf parcial en 2 curses, el segon lloc en altres 2 i la tercera plaça en 1. Per part de Solans en GS2, va sumar el màxim de 12 punts en 11 fases de cursa: 3 Sprint, 5 Performance i 3 Finals, sent guanyador absolut en 2 curses, a més d'aconseguir un 2n, un 3r i un 4t. Tot això sense sumar-li els resultats que va obtenir en les dues competicions de GS on també va participar, i on va aconseguir cinc dotzes i la victòria absoluta en una cursa, un botí extraordinari per a un pilot de primer nivell.

Ezpeleta i Solans són els noms que passaran a la història com els guanyadors de 2017, però tots dos han tingut una competència que fins a l'última cursa va lluitar per donar-li la volta a la situació. En tot cas, cap dels ocupants de les dues places baixes del podi va perdre el títol per algun motiu concret greu, sinó perquè al davant van tenir a dos grans pilots que es van confirmar com els millors.

A la categoria GS, a Xevi Pons li va faltar possiblement un cotxe més competitiu en les primeres curses, perquè quan Tot Car Sport va donar en el clau, el bicampió de les GSeries va millorar clarament les seves prestacions. Pons, de 37 anys, ha guanyat dues Finals i ha sumat altres dues vegades 12 punts, un Sprint i un Performance, a més de guanyar la classificació absoluta en la penúltima cursa, fer dues vegades segon i una més tercer.

José María Roger Chalmeta ha estat tercer i ha protagonitzat una gran temporada, sent possiblement la revelació de la mateixa. Format en curses de circuit, aquest barceloní de 30 anys ha guanyat sis fases: 2 Sprint, 2 Performance i 2 Finals. A més, s'ha convertit en l'únic pilot de tot el planter de 2017 que ha aconseguit el ple: 5 victòries en les 5 fases d'una mateixa cursa, 60 punts que va sumar en l'última prova puntuable. Els dos Roger (el seu pare, José María Roger Ezpeleta, també molt ràpid, ha acabat l'any en quart lloc), han disposat d'un gran cotxe preparat per C-Technology Motorsport.

En cinquena posició ha finalitzat un pilot que en moments puntuals ha ratllat a un gran nivell: Jordi Gilberga, company dels Solans en el Peugeot de Tot Car Sport. Ha guanyat 2 mànigues Performance i va finalitzar 2n absolut en una cursa, sens dubte un bon botí per a un pilot de futur. José Luis García (habitual al podi en les Finals), Jaume Jou i Manel Guiral (l'equip Crèdit Andorrà sempre en franc progrés) i Alex Arroyo (molt ràpid al principi de temporada) segueixen a continuació per davant dels germans Nil i Jan Solans, Manel Arroyo, Raúl Romero, etc.

A GS2, després de la demostració ja comentada de Nil Solans, no pot oblidar-se l'extraordinari rendiment de Marcel Besolí i Alex Bercianos, els dos monitors d’SnowDriving Experience Andorra que han ocupat el podi per aquest ordre. Bercianos va dominar l'última cursa adjudicant-se en el còmput de la temporada 2 Sprint, 1 Performance i 2 Finals, mentre que Besolí ha combinat grans actuacions amb algun problema, encara que ha acabat merescudament subcampió amb 1 Performance i 2 Finals.

Gerard de la Casa i Ricard Gutièrrez ocupen les altres dues places amb dret a trofeu i també cal destacar el paper de dos pilots que sense seguir GS2 van meravellar en la prova que van disputar: Marc Gutièrrez i Dani Sordo, amb triomfs rotunds en una cursa i el màxim nombre de punts en quatre fases cadascun.

Aquesta nova categoria GS2 ha estat la gran novetat esportiva de la temporada 2017, amb uns GiAND Car que han convençut i meravellat, uns prototips creats per la iniciativa de PCR Sport amb ple suport de l’Automòbil Club d’Andorra.

El Circuit d’Andorra, a la part alta del Port d’Envalira, ha estat l'altre protagonista, una instal·lació que ha resistit els envits de la climatologia i aguantat l'arpa dels claus girant al ritme de la potència desbocada dels vehicles, sempre ben mantingut per l'equip de pista de l’ACA, amb l'ajuda imprescindible de tots els comissaris i controls de cursa.

Esment especial a l'esforç de Dorna Sports, que s'ha fet càrrec de la producció i distribució de les imatges de TV a tot el món, una acció que ha contribuït a l'expansió mediàtica de les Crèdit Andorrà GSeries.

Enric Pujal, president de l’Automòbil Club d’Andorra: “Acabem una temporada molt, molt interessant, que ens ha permès recuperar l'autèntic esperit del nostre campionat, i que per tant obre grans possibilitats de futur a les Crèdit Andorrà GSeries. Hem estrenat la complicitat d'un nou patrocinador, Crèdit Andorrà, i creat una nova categoria, GS2, una vella aspiració que per fi és una brillant realitat i amb una acceptació unànime. Les properes temporades seran encara més interessants”.

Classificació oficial final de les Crèdit Andorrà GSeries 2017

GS
1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 246 punts (Sprint: 1•Performance: 4•Final: 5)
2-Xevi Pons (Peugeot/Andorracing), 227 punts (Sprint: 1•Performance: 1•Final: 2)
3-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/C-Technology Motorsport), 222 punts (Sprint: 2•Perf: 2•Final: 2)
4-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/C-Technology Motorsport), 156 punts
5-Jordi Gilberga (Peugeot/MiniBatt-Razor Team), 139 punts (Performance: 2)
6-José Luis García (Peugeot/GC Motorsport), 117 punts
6-Jaume Jou (Peugeot/Joves Pilots ACA), 117 punts
8-Manel Guiral (Peugeot/Crèdit Andorrà-Med Racing), 116 punts
9-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 112 punts
10-Nil Solans (Peugeot/MiniBatt-Razor Team), 92 punts (Sprint: 3•Performance: 1•Final: 1)
11-Jan Solans (Peugeot/MiniBatt-Razor Team), 81 punts (Sprint: 1)
12-Manel Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 61 punts
13-Raúl Romero (Peugeot/Andorracing), 57 punts
14-Efrén Llarena (Peugeot/RACC MotorSport), 31 punts
15-Alex Crivillé (Peugeot/MotoGP Team), 29 punts
Etc. fins a 34 classificats

GS2
1-Nil Solans (GiAND/PCR Sport), 240 punts (Sprint: 3•Performance: 5•Final: 3)
2-Marcel Besolí (GiAND/snowdrivingandorra.com), 196 punts (Performance: 1•Final: 2)
3-Alex Bercianos (GiAND/snowdrivingandorra.com), 182 punts (Sprint: 2•Performance: 1•Final: 2)
4-Gerard de la Casa (GiAND/Gedith Center), 166 punts
5-Ricard Gutièrrez (GiAND/Rigu Assessors Team), 143 punts
6-Ingrid Rossell (GiAND/Joves Pilots ACA), 129 punts
7-Pedro Font (GiAND/Alnavia Motorsport), 109 punts
8-Joaquín Rodrigo (GIAND/Rodrigo Competición), 92 punts
9-Sergi Canamasas (GIAND/PCR Sport), 90 punts (Final: 1)
9-Marc Gutièrrez (GIAND/snowdrivingandorra.com), 90 punts (Sprint: 1•Performance: 2•Final: 1)
11-Dani Sordo (GiAND/Automòbil Club d’Andorra), 59 punts (Sprint: 2•Performance: 1•Final: 1)