ACTUALITAT

Conduir a l’estiu: hem d’adaptar la nostra conducció?


Conduir a l’estiu: hem d’adaptar la nostra conducció?
Publicat el: 03/08/2017

Ja les tenim aquí! Potser, fins i tot, ja les has gaudit: les vacances d’estiu triguen en arribar, però per viure-les al màxim -i sobretot si fas un viatge en cotxe- et recomanem que llegeixis aquest article entre reserva i reserva d’allotjament i preparació de maletes.

Hem d’adaptar la nostra conducció a les condicions d’aquesta estació de l’any? Temperatures altes, trajectes llargs, trànsit dens i un cúmul de situacions que a vegades ens poden agafar desprevinguts al volant.

Des de l’ACA et proposem avui tota una sèrie de consells per unes vacances sobre rodes!

 

Abans de començar el viatge

Planifica amb antelació la ruta

Avui dia els cotxes compten amb 'gadgets' com ara GPS i geolocalitzadors que són de gran ajuda. Tot i així, consulta prèviament les millors opcions de carreteres per arribar al teu destí. T'ajudarà a planificar millor els temps i potser a descobrir algun racó especial on fer una parada per descansar. Si confies al 100% en el teu GPS, verifica que els mapes estiguin actualitzats per evitar sorpreses.

Operació sortida (i retorn)

També hi ha moltes aplicacions i webs de mobilitat que ens permeten optimitzar la planificació tant de la sortida com de l’arribada. Organitzar-te i calcular quin serà el millor moment per iniciar o acabar el viatge et permetrà evitar grans concentracions de vehicles i les hores punta, que generalment coincideixen amb hores d'altes temperatures.

Descans

Les altes temperatures de l'estiu poden provocar un esgotament. Prepara el teu viatge i preveu descansar cada dues hores, aprofitant aquest interval de temps per caminar, agafar oxigen i hidratar-te. També és recomanable realitzar un canvi de conductor en la mesura del possible.

Maletes, joguines, bicicletes, cotxets, estris: evitar la càrrega en excés

Una cosa difícil d’acomplir (aquí trobareu l’article on recomanàvem com carregar adequadament el portaequipatge). Portar l’estrictament necessari, organitzar bé el portaequipatge i, si cal, comprar cofres o un sistema de transport que permeti un trasllat amb total seguretat.

 

Preparem el vehicle

Pneumàtics

Escollir el pneumàtic adient per a l'estiu i realitzar-ne un bon manteniment és decisiu (les altes temperatures de l’asfalt escalfen molt els pneumàtics). Abans de marxar comprova la pressió dels pneumàtics, l’alineació de les rodes i l'estat de vàlvules. I si viatges amb caravana, no oblidis portar roda de recanvi i les eines necessàries.

Aire condicionat

Abans de llançar-te a l'aventura et proposem revisar el sistema de refrigeració del cotxe. Avaluar els filtres de ventilació cada dos anys o cada 15.000 km és clau a l'hora de gaudir d’un viatge confortable a l'estiu.

Cinturons

Assegurar-te que els cinturons de seguretat funcionen correctament és clau perquè, davant d'un imprevist, puguem exposar-nos a conseqüències greus. Si viatges amb nens, també revisa la ubicació i seguretat de les cadiretes. Tampoc t'oblidis de la teva mascota; si viatges amb una (o diverses) és primordial el seu habitacle i els ancoratges que el subjecten correctament.