ACTUALITAT

Crèdit Andorrà GSeries 2018: 5 proves al gener i febrer


Crèdit Andorrà GSeries 2018: 5 proves al gener i febrer
Publicat el: 02/11/2017

L’Automòbil Club d’Andorra avança els grans traços de la que serà la tretzena edició de les Crèdit Andorrà GSeries, el campionat de velocitat sobre gel organitzat per l’ACA que es disputarà durant els mesos de gener i febrer de 2018 al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, pista situada a la part alta del Port d’Envalira a 2.400 metres sobre el nivell del mar.

La temporada 2018 viurà singulars canvis en el terreny esportiu però no així en la reglamentació tècnica, que romandrà invariable respecte a les últimes temporades mantenint d'aquesta manera l'estabilitat reglamentària que distingeix a aquestes sèries. En la propera edició seguiran disputant-se curses independents per a les dues categories: GSeries (Protos G i Turismes G) i GSeries 2 (monoplaces GiAND). Per quart any consecutiu, Pirelli subministrarà un mateix tipus de coberta clavetejada per a tots els participants.

Calendari 2018
El calendari de proves puntuables en la temporada 2018 la formaran cinc curses, totes en dissabte: 13 i 27 de gener i 3, 10 i 24 de febrer, amb el 3 de març com a data reserva.

Agrupar mànigues
Per agrupar al màxim les fases de cursa i que cada categoria pugui celebrar un intens programa, sense interferències mútues, cada dissabte de competició es dividirà en dues fases, la primera al matí (de 9h a 13h) amb les mànigues de la categoria GSeries i la segona a la tarda (de 15h a 19h), amb les de GSeries 2.

Simplificació del programa
Amb la mateixa intenció de simplificar les fases de cursa, els cotxes de les dues categories efectuaran cinc tandes: escalfament (warm-up), entrenaments Lliures, Qualificació, Sèrie i Finals. La Qualificació no reparteix punts però sí estableix la graella de sortida de les Finals en base al millor temps de volta ràpida de cada participant. La Sèrie sumarà el temps total obtingut per cada participant i atorgarà punts als 12 primers, que se sumaran als obtinguts posteriorment en les Finals. Les Finals es desenvoluparan de la manera habitual i aportaran punts a tots els classificats segons un barem.

Nova zona de boxes i pàdoc
El Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, que conserva el mateix traçat, està sent remodelat íntegrament, especialment a la zona reservada als equips participants, que tindran a disposició a partir d'ara una moderna estructura de boxes, amb àrea de treball accessible directament des del pit-lane i amb accés posterior per furgonetes. En la part superior hi haurà una àrea de descans i terrassa. Aquests boxes se situen en el lloc que abans ocupava la instal·lació VIP, que passa a un nou espai amb excel·lent visió situat en el que era l'antic pàdoc però duplicant els m2. Aquesta reubicació d'espais modernitza i fa més pràctica la instal·lació per la temporada d'hivern i ofereix excel·lents prestacions per tot tipus de competicions en altres èpoques de l'any.

Inscripcions, verificacions i brífing on line
Les Crèdit Andorrà GSeries seguiran utilitzant les noves tecnologies com a aliat de l'organització i participants, ja que inscripcions, verificacions administratives i brífing seran on line. La web oficial www.gseries.ad permetrà el contacte directe amb l'organització, a més de brindar informació, vídeos i fotografies de cada cursa.

Nou equip d'organització
Les Crèdit Andorrà GSeries 2018 estrenaran equip directiu. El nou màxim responsable de les mateixes en l’Automòbil Club d’Andorra és Àlex Bercianos, assistit entre competicions per Berta López i durant les curses per Alicia Rayo. El nou responsable de la pista serà aquesta temporada Marc Fortuny, que comptarà amb l'ajuda d'un equip humà expert i de nova maquinària especialitzada per portar a bon terme la seva tasca.