ACTUALITAT

Crèdit Andorrà GSeries 2018: Els nous horaris


Crèdit Andorrà GSeries 2018: Els nous horaris
Publicat el: 04/01/2018

Amb l'arribada de 2018, les Crèdit Andorrà GSeries han iniciat el seu compte enrere. El proper 13 de gener es disputarà la G1, primera prova d'un total de cinc que es faran entre els mesos de gener i febrer en el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. Tot i mancant la confirmació de les inscripcions, el que sí que té pràcticament tancat l’Automòbil Club d’Andorra són els horaris pels quals es regiran les competicions puntuables, sempre tenint en compte que aquests horaris estaran permanentment subjectes al nombre d'inscrits de cada prova i a les condicions climatològiques del moment.

Encara que en la G1 l'activitat s'iniciarà el divendres 12 amb la celebració de la GZero, entrenament col·lectiu privat per als vehicles GS1 i GS2, les accions competitives en la pista per als vehicles tindran lloc el dissabte dia 13 al matí (mànigues corresponents als vehicles GSeries 1) i a la tarda (les que duran a terme els vehicles GSeries 2).

GSeries 1, al matí
La categoria reina (GSeries 1) iniciarà la seva acció a les 9h amb les mànigues FP1 i FP2 (entrenaments) en les quals podran evolucionar tots els pilots al llarg de dues mànigues de 6 voltes, sessions que finalitzaran a les 10.30h. La primera màniga que atorgarà punts per a aquests vehicles GS1 serà la que formen les 6 voltes de la QP1 (Qualificació), a disputar entre les 10.35h i les 11.35h. A continuació es disputarà la SuperSpecial (Sèrie), entre 11.40h i 12.40h, amb altres 6 voltes per a cada pilot. Un cop condicionada la pista es disputaran les dues finals, la Final B (8 voltes) a les 13.10h i la Final A (8 voltes) a les 13.40h, continuant amb els podis d'aquesta cursa de GS1, vehicles que d'aquesta manera finalitzaran la seva actuació.

GSeries 2, a la tarda
La categoria GS2 (GiAND Car) iniciarà la seva cursa a les 16h amb les dues mànigues de 6 voltes que compondran la FP1 i FP2 (entrenaments). Entre 17.35h i 18.30h tindrà lloc la qualificació QP1 i entre 18.35h i 19.15h la QP2, totes elles a 6 voltes. El lògic condicionament de la pista servirà per deixar tot perfectament a punt per a la Final B (19.45h) i la Final A (20.15h), totes dues a 8 voltes, a la qual seguiran els podis.

Calendari 2018
La tretzena edició de les Crèdit Andorrà GSeries, el campionat de velocitat sobre gel organitzat per l’Automòbil Club d’Andorra en el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, constarà de 5 proves puntuables, totes en dissabte:

13 de gener, G1
27 de gener, G2
03 de febrer, G3
10 de febrer, G4
24 de febrer, G5
03 de març, data reserva

Remodelació total del circuit
En la G1 s'estrenaran les importants modificacions que ha rebut els últims mesos el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, que ha estat remodelat íntegrament amb la construcció d'una línia de 10 boxes dobles, amb accés frontal directe des del pit-lane i per la part de darrere per a furgonetes. Aquest esforç de modernització també ha tingut com a objectiu el públic, que a partir d'ara tindrà a la seva disposició una nova zona VIP de tres plantes. El Circuit d’Andorra-Pas de la Casa disposarà a partir d'aquesta temporada del més alt nivell de tecnologia: cronometratge propi amb parcials, càmeres per gravar les sortides i totes les corbes del circuit i una moderna torre de direcció de cursa.