Notícies

GS1: 27 pilots en la temporada del gran canvi

Carlos Ezpeleta (primer Prototip G), Xevi Pons (primer Turisme G) i José Roger, podi de luxe en 2018

08/03/2018

Les Crèdit Andorrà GSeries 2018 van finalitzar el 3 de març amb una G5 que va reunir tots els ingredients que al llarg de la temporada de velocitat sobre gel van prendre protagonisme: l'espectacularitat i la igualtat. El desenllaç final, resultant guanyador Carlos Ezpeleta per només 1 punt sobre Xevi Pons, és en realitat una mostra del que s'ha viscut en la majoria de proves.

Ezpeleta va guanyar la G1 i la G2, però al final de totes dues proves la distància entre el ja Campió i Xevi Pons era de només 2 punts. A la G3 va vèncer un altre destacat, José Roger, que es va col·locar líder inesperat mentre que els dos pilots fins a aquell moment dominadors, quedaven relegats a la segona posició provisional, però ni més ni menys que empatats!

En la G4 Ezpeleta no concretava una bona cursa i encara que vencia en la seva final, no podia evitar que Pons afrontés la definitiva G5 amb 14 punts d'avantatge. Semblava una distància insalvable per al pilot del MotoGP Team però a força de recuperar, i aprofitant que aquest no era el dia de Xevi Pons, va aconseguir guanyar al seu rival per només 1 punt!

El disseny de la temporada d'hivern de l’Automòbil Club d’Andorra, ara de la mà d'un nou promotor, no podia sortir més rodona i a més amb una excel·lent participació de 27 pilots en GS1, als quals cal afegir els altres 20 classificats de la categoria GS2. Tots els pilots, especialment com és lògic els que han seguit la temporada per complet, coincideixen a destacar l'encert d'aquesta nova orientació, tant promocional com esportiva i fins i tot tècnica.

Molts han estat els canvis viscuts en aquesta temporada 2018: La nova zona de 10 boxes, amb àrea de descans i terrassa superior; la nova zona coberta de 2 plantes per al públic i convidats i amb una gran terrassa a la tercera planta; el més alt nivell de tecnologia en cronometratge, amb càmeres a la sortida i en totes les corbes del circuit; la nova torre de direcció de cursa i el reforç humà i material per al manteniment de la pista. Tot això s'ha vist acompanyat amb la remodelació del format de les competicions, agrupant al màxim les fases de cursa, GS1 al matí i GS2 a la tarda; la simplificació del programa amb entrenaments lliures i tres fases de competició ben definides; i finalment la revitalització clara de la divisió de Turismes G, admetent vehicles R5 que han donat un magnífic joc.

També és molt destacable que Dorna Sports s'hagi ocupat per segona temporada consecutiva de la producció i distribució dels resums informatius a cadenes de televisió i plataformes de tot el món, la qual cosa ha contribuït a una repercussió nacional i internacional d'elevat nivell.

Les Crèdit Andorrà GSeries 2018, que han celebrat la seva 13a edició des que l’Automòbil Club d’Andorra es va fer càrrec de les seves regnes, han comptat aquesta temporada amb un nou promotor, Raúl Romero (patró de l'equip de MotoGP, Reale Avintia Racing), i un nou màxim responsable del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, Àlex Bercianos. Sota la direcció de tots dos, el llistó ha quedat molt alt i ja han sorgit noves idees per fer avançar aquestes sèries singulars i úniques.

Classificació final Crèdit Andorrà GSeries 2018

1•Carlos Ezpeleta (Ford-Proto G/MotoGP Team) – 174 punts
– 3 victòries (G1, G2, G5) i una tercera posició (G3) • 2 Qualifying • 1 Súper Special • 4 Finals
2•Xevi Pons (Peugeot-Turisme G/Calm Competició) – 173 punts
– 4 segones posicions en curses (G1, G2, G3, G4) • 2 Súper Special • 2 Finals
3•José Roger (Citroën-Proto G/MotoGP Team) – 163 punts
– 1 victòria (G3) i dues terceres posicions (G1 i G5) • 1 Qualifying • 1 Super Special • 1 Final