Informació àrea esportiva ACA

 

 

La Comissió Esportiva de l’ACA actua de poder esportiu nacional i te les funcions de “federació nacional d’automobilisme”. Membre de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA). La missió de l’esportiva és promoure l’esport de l’automòbil a Andorra, organitzar proves i donar suport i formació a joves pilots nacionals.

L’ACA organitza proves esportives de tot tipus, la més antiga és el Ral·li d’Andorra amb més de 45 anys d’història, una prova per vehicles clàssics que és un referent en el món de la regularitat.

La Pujada Ordino Arcalís és l’hereva de la tradició de les proves de muntanya a Andorra, celebrada en un recorregut de 4 km a Arcalís (Ordino) compta pels campionats de Catalunya, Espanya i França de l’especialitat.

Les proves sobre gel formen part de l’automobilisme Andorrà quan en els anys 60 es disputaven pujades a la Rabassa o port d’Envalira sobre neu, actualment l’ACA organitza una prova del prestigiós Trofeu Andros i les Crèdit Andorrà GSeries, un campionat de velocitat sobre gel que no para de créixer.