ACTUALITAT

Andorra acull la sisena Jornada de la Mobilitat Elèctrica per potenciar la mobilitat sostenible a la societat


Andorra acull la sisena Jornada de la Mobilitat Elèctrica per potenciar la mobilitat sostenible a la societat
Publicat el: 18/05/2019

Organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra i FEDA, la jornada s’ha desenvolupat amb l’objectiu de promocionar una mobilitat més sostenible. Cotxes, motos, bicicletes elèctriques, patinets i segways  es situen com una opció de futur a tenir en compte pels desplaçaments al país.

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica ha desenvolupat la seva sisena edició al Prat del Roure d’Escaldes amb l’objectiu de seguir conscienciant, promovent i potenciant la mobilitat sostenible al país. Organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra i per FEDA, amb el suport del Comú d’Escaldes-Engordany i el patrocini de Crèdit Andorrà, l’esdeveniment manté la vista posada en continuar promovent un canvi de mentalitat en el país en tot allò referent a la mobilitat.

La cita ha volgut demostrar que la mobilitat és la peça clau per a la configuració de l’Andorra del futur, mediambientalment sostenible, en la qual, a més d’anar deixant de banda paulatinament els vehicles de combustió, existeixen altres opcions atractives. Empreses especialitzades al país en el món de la bicicleta i els automòbils amb tecnologia elèctrica han mostrat avui al Prat del Roure les diferents opcions que podem trobar.

Segons ha explicat el director general de l’Automòbil Club, David Fraissinet , “la mobilitat elèctrica està en constant evolució i és important que, any rere any, obrim espais per exposar els diferents avenços, les noves tecnologies. El que estem veient avui segurament en 10 anys sigui completament diferent i ser testimonis d'aquests canvis ens permeten convertir-nos en protagonistes”.

Per la seva banda, i pel que fa a les diferents solucions disponibles al mercat per a la càrrega de cotxes elèctrics, Albert Moltes, director general de FEDA, ha valorat: “l'incentiu de FEDA cap a la mobilitat elèctrica passa per facilitar els punts de càrregues, tant a nivell públic com privat”; afegint-ne dades recents pel que fa a les càrregues: “durant 2018 hem tingut una mitjana de 1500 càrregues al mes i al 2019 hem augmentat a les 2300 al mes”.

Finalment, Trini Marín,  cònsol major de la parròquioa acollidora de la iniciativa,  d'Escaldes-Engordany, ha expressat la satisfacció d’haver acollit, un any més, la jornada en una parròquia en la que "creiem molt en la mobilitat sosteible, i aquesta exposició avui de bicicletes i cotxes elèctrics és el camí que hem de seguir per tenir un país sostenible”.

Amb aquest objectiu, un total de catorze de expositors han posat, en exclusiva, a disposició dels assistents els seus models de cotxes elèctrics, motos, segways i bicicletes perquè es coneguin de primera mà els avantatges de la mobilitat elèctrica.

La Pujada eMTB Carroi, la novetat d’enguany

Pels volts de les onze del matí, una vintena de participants han començat a arribar al Prat del Roure, punt de sortida de la Pujada eMTB Carroi, la primera prova ciclista exclusiva per a bicicletes de muntanya elèctriques que s’ha celebrat avui en el marc de la jornada.

Sense ànims de competir i, a poc a poc, els ciclistes han començat a pedalar cap al Pic de Carroi, després de passar per un total de tres checks points, més el punt d'arribada. Tot i el fred, la pluja i neu, els participants han finalitzat la pujada molt satisfets, valorant molt positivament l'experiència: posar a prova les seves eMTB, gaudir de la companyia i del paisatge. Des de l’organització s’està molt satisfet per l’acollida que ha tingut aquesta proposta, esperant poder repetir l’èxit l’any vinent.

Sorteig de l'ACA

Com cada any, l'Automòbil Club d'Andorra ha realitzat el tradicional sorteig de ginys elèctrics. Enguany, els patinets han estat els protagonistes i dos guanyadors han pogut tornar a casa gaudint dels avantatges de moure de manera neta i sostenible.