ACTUALITAT

Arriba el moment més desitjat. Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 comencen a rodar


Arriba el moment més desitjat. Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 comencen a rodar
Publicat el: 11/01/2019

La 14a edició de les GSeries, 3a consecutiva patrocinada per Crèdit Andorrà, es posarà en marxa el cap de setmana (dies 12 i 13 de gener) en el Circuit Andorra - Pas de la Casa, un escenari en el qual s’ha treballat molt perquè els pilots se sentin còmodes i puguin delectar-se amb un gran espectacle.

La G1, primer meeting del certamen andorrà de pilotatge sobre gel, serà la cita en la qual es podran veure totes les novetats anunciades fins al moment. Així doncs, a les categories conegudes, GS i GS2, s’afegiran els 2 Rodes Motrius, Car Cross i els Side by Side. Totes competiran durant el cap de setmana.

Activitat a la pista des de les 9,00 del dissabte (dia 12) fins a les 14,00 hores del diumenge (dia 13). 

En la franja matinal de la primera jornada de competició, seran els vehicles de la categoria reina (GS) i els coneguts GIAND de la categoria GS2 de les Crèdit Andorrà GSeries els que tindran el protagonisme sobre la pista. Ambdues categories ja van competir en la passada temporada.
A partir de les 9,00 hores començaran les diferents mànigues lliures, seguiran les de qualificació, per a acabar, a partir de les 14,50 hores amb les finals en les quals, sense dubtar-ho, es viuran els moments més espectaculars de la jornada.

Després d’un recés per a reposar forces, a partir de les 16,30 hores, seran els 2 Rodes Motrius, una de les categories noves aquesta temporada, els que sortiran a la pista a disputar les respectives mànigues programades, finalitzant la jornada al voltant de les 20:30?h.

Durant la jornada del diumenge, a partir de les 9,00 hores, seran pilots dels altres equips debutants, Car Cross i Side by Side, els protagonistes en la pista del Circuit Andorra, prolongant-se l’activitat fins a les 14:00?h.


Tres excampions del certamen en la primera llista d’inscrits. 

Marc Gutierrez (Proto Crèdit Andorrà) i Xevi Pons (Peugeot R5-Elegant Driver) són dos dels pilots que ja han assaborit les mels del triomf en el certamen andorrà de pilotatge sobre gel. Al costat d’ells, competint en la categoria reina (GS) estaran pilots de l’experiència de Manel Guiral (Proto Crèdit Andorrà) o Gerard de la Casa (Ford Fiesta-PCR Sport), a més de joves promeses de l’especialitat com el balear Miquel Socias (Peugeot - Elegant Driver), campió de la passada edició de la GS2, que aquesta temporada ha fet un pas endavant per a estar entre els millors.

La barreja d’experiència i joventut també és una constant entre els inscrits en la resta de categories. Així tenim el cas de Pep Bassas, un cognom il·lustre de l’automobilisme espanyol, que disputarà per primera vegada les Crèdit Andorrà GSeries, al volant de l’un Peugeot 2RM de l’equip GC Motorsport. En la categoria Car Cross poden saltar les espurnes en els diferents duels que bon segur mantindran els germans Solans (Jan correrà en el 2019 el Mundial Júnior de Ral·lis) i el Jove Pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, Raul Ferré, que no fa molt va declarar públicament que no es conformava a córrer les Crèdit Andorrà GSeries - Car Cross, les volia guanyar.

En aquesta categoria trobem el tercer pilot que ha aconseguit el triomf en una de les edicions anteriors de les GSeries. Es tracta el polifacètic Nil Solans, que no només ha guanyat la competició de les 4 rodes sinó que a més, va aconseguir la victòria en les tres edicions inicials de l’ICE Gladiators (Motos).

La competició pròpiament dita començarà dissabte (dia 12), no obstant això alguns dels equips van tenir l’oportunitat de fer un test previ dijous passat (dia10).

Així doncs, equips i pilots que han treballat a consciència per a tenir la seva mecànica en les millors condicions per a competir sobre el gel, estan a un pas de comprovar a quin nivell es troben respecte als rivals. Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 estan en marxa.