ACTUALITAT

Emoció fins al final en la categoria GS de les Crèdit Andorrà GSeries 2019. Pujol el millor GIAND


Emoció fins al final en la categoria GS de les Crèdit Andorrà GSeries 2019. Pujol el millor GIAND
Publicat el: 26/01/2019

La 2a cita del calendari de les Crèdit Andorrà GSeries 2019 es va disputar en un escenari completament diferent a la inicial disputada fa dues setmanes. Les proteccions laterals de la pista cobertes de neu va donar més seguretat als pilots participants. A la pista, gel encara que en algunes zones es va veure afectada per les altes temperatures que es van viure en el Port d’Envalira durant el cap de setmana.

L’emoció va marcar la disputa de la G2 del certamen de pilotatge sobre gel andorrà, sobretot en la categoria reina (GS). Al final va ser Xevi Pons el que va decantar a la balança al seu favor i va aconseguir el seu primer triomf en la present edició de les Crèdit Andorrà Sèries. En la categoria GS2, també va repetir triomf Ferràn Pujol que, igual que va fer en el seu debut en el traçat andorrà, va comptar les seves sortides a pista per triomfs parcials.

És evident doncs, que Ferràn Pujol amplia la diferència respecte als seus rivals, confirmant la seva posició de privilegi que ostenta en la classificació provisional, mentre que Xevi Pons i José Roger Chalmeta seguiran amb la seva lluita particular en un campionat que està a punt d’arribar al seu equador.

Roger Chalmeta, Xevi Pons i Miquel Socias donen emoció a la categoria GS. 
Els participants de la categoria GS van afrontar les dues sèries d’entrenaments lliures, en condicions molt diferents. En la qual iniciava el meeting, la pista gelada tenia neu per damunt mentre que la segona estava neta i per tant era més lenta.
En totes dues tandes Roger Chalmeta va estar entre els millors, en la primera clarament distanciat dels seus rivals amb un crono de (53”680), mentre que en la segona, va ser Ferran Monje Jr., el més ràpid (59”360), Amb Roger Chalmeta a 6 dècimes mentre que la resta dels pilots tots van superar el minut en la seva millor volta.

En els entrenaments qualificatius, es va mantenir la mateixa línia. Roger Chlameta va parar el crono en 55”706 en la seva millor volta, va tornar a ser el més ràpid de tots els participants i va sumar els seus primers 10 punts de la G2. Xevi Pons a 0”913 i Miquel Socias a 1”185 es van classifcar a continuació.

Normalment la Super Special BRM, és la que decideix bona part de la prova. Una vegada més en la jornada d’avui, Roger Chalmeta va estar molt efectiu i va superar clarament als seus rivals directes Xevi Pons i Miquel Socias.

Les Finals, En aquesta ocasió Xevi Pons va complir amb l’objectiu previst, és a dir va guanyar la seva final amb comoditat, mentre que el pilot de Nice Tech va quedar a dues voltes de finalitzar la final A. Un problema en la seva mecànica el va deixar sense opcions a finalitzar la prova en la primera plaça.

Xevi Pons, abans de pujar al podi, ens va fer el següent comentari de la prova d’avui: Sens dubte aquesta vegada el vehicle de Chalmeta era més competitiu però ... Fa 15 dies pensava que el guanyaria i va sortir malament, mentre que avui ha passat el contrari. Això és el bonic d’aquestes carreres de gel, fins al final pot passar de tot. 

 

Ferràn Pujol amo i senyor de les Crèdit Andorrà GSeries GS2. 
En la sèrie d’entrenaments lliures dels GS2, Ferràn Pujol va tenir com a rivals directes a dos il·lustres veterans de l’automobilisme andorrà, Albert Llovera i Gerard de la Casa. Pujol, amb un crono de 57”855, va ser el unic dels pilots de la GS2 a completar la seva millor volta en menys de 58”.

La mànega qualificativa, va seguir pels mateixos rumbs pel que a Pujol es refereix. Va aconseguir marcar la millor volta ràpida amb un crono de 57”586, seguit de Pol Vila a 0”8 i d’Albert Llovera a 1”5.

Més del mateix en la Super Special BRM, Ferràn Pujol va completar les 6 voltes en un temps de 5’38”584, seguit de Pol Vila a 8”562 i del pilot de Cupra, fins a aquesta temporada, en el Campionat del Món de Turismes, Pepe Oriola (a 14”823).

Les Finals, no van provocar canvis dignes de ressenyar. Pujol va confirmar el seu segon triomf en les Crèdit Andorrà GSeries i es va postular com a clar favorit al triomf final de la categoria GS2 de l’esmentat campionat. A pesar que ens va comentar que per a la G3, el cap de setmana (2 i 3 de febrer), no té confirmat el poder competir en el Port d’Envalira.

 

Ferràn Pujol no va donar la seva opinió sobre els diferents tipus de pista que s’han trobat durant la jornada d’avui: Hem començat amb una traçat amb neu per sobre del gel molt ràpid. A mesura que s’ha anat netejant, la pista ha estat més tècnica i en conseqüència més lenta. Després va començar a sortir l’asfalt ... en fi.  Hem hagut d’adaptar-nos sobre la marxa, tot ha sortit com teníem planejat i al final molt content per haver aconseguit el segon triomf en aquestes GSeries. 

Després del lliurament de trofeus de les categories GS i GS2 es va donar un marge de temps per acondicionar la pista abans que els pafrticipantes de 2 Rodes Motrius (2RM) ocupessin l’escenari del Port d’Envalira.


El torn dels Car Cross i dels Side by Side serà el diumenge (dia 27) a partir de les 9.00 hores.