ACTUALITAT

G3: Gran demostració amb assalt al liderat de José Roger


G3: Gran demostració amb assalt al liderat de José Roger
Publicat el: 23/02/2018

La G3, primera de les dues curses consecutives que se celebren aquest cap de setmana, ha viscut un desenllaç realment imprevist en la categoria GS1, donat que José Roger i el seu afinat Citroën-Proto G han aconseguit posar a tots d'acord després d'una impecable demostració en la qual ha vençut en totes les mànigues. Una victòria i el liderat en el campionat realment merescuts.

La Qualifying veia com l'eficaç José Roger marcava el millor temps, amb Xevi Pons (Peugeot-Turisme G) i José Antonio Suárez (Peugeot-Proto G) a menys d'1 segon. Carlos Ezpeleta (Ford-Proto G), malgrat algun problema de canvi era quart i Pedro Font (Peugeot-Turisme G), de nou molt ràpid, venia a continuació. Encara que faltava la SuperSpecial, aquests resultats establien la composició de la graella d'ambdues finals, amb Pons i Ezpeleta junts en la Final B i Roger i Suárez en la primera línia de la Final A, tota una promesa de lluita sense pietat.

En la Super Special, amb una temperatura que rondava els 10 graus sota zero, José Roger es mostrava intractable, sumant el màxim de punts per davant del seu oncle Fernando Roger (Peugeot-Proto G) i de Manel Guiral (Peugeot-Proto G). Els dos primers del campionat quedaven una mica retardats, Carlos Ezpeleta en la cinquena posició i Xevi Pons, que desllantaba una roda, en la desena.

La Final B, amb els dos capitosts en la primera línia, veia la victòria de Xevi Pons. Sortia primer Carlos Ezpeleta però Pons no donava res per perdut en cap moment i a pocs girs del final aconseguia avançar al seu rival en la frenada de final de recta, sent tercer José Mª Roger. En la Final A no sortia Cohete Suárez víctima d'un problema de canvi. En la mateixa, el triomf de José Roger, fet i fet guanyador absolut de la G3, era incontestable, liderant en tot moment la màniga seguit de Manel Guiral i Pedro Font.

El contundent triomf per gran diferència de José Roger en aquesta G3 l’ha fet pujar ni més ni menys que al liderat del campionat, 2 punts per davant de Carlos Ezpeleta i 4 de Xevi Pons, la qual cosa promet una G4 d'alt voltatge.

G3: Classificació final de la categoria GS1
1-José Roger Chalmeta (Citroën/MotoGP Team), 45 punts
2-Xevi Pons (Peugeot Turismo G/Calm Competició), 33 punts
3-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 33 punts
4-Manel Guiral (Peugeot/Crèdit Andorra-Med Racing), 31 punts
5-Fernando Roger (Peugeot/MotoGP Team), 30 punts
6-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/MotoGP Team), 29 punts
7-Pedro Font (Peugeot Turismo G/Calm Competició), 28 punts
8-José Luis García (Peugeot/GC Motorsport), 22 punts
9-Gerard de la Casa (Mini Turismo G/PCR Sport), 20 punts
10-Isidre Loan (Peugeot/Taller Call), 16 punts
11-Alex Rins (Peugeot/MotoGP Team), 15 punts
12-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 15 punts
13-Raúl Romero (Peugeot/Esponsorama), 15 punts
14-José Antonio Suárez (Peugeot/Taller Call), 5 punts
15-Rubén Xaus (Peugeot/Esponsorama), 2 punts