ACTUALITAT

Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 asseguren emoció i espectacle a parts iguals


Les Crèdit Andorrà GSeries 2019 asseguren emoció i espectacle a parts iguals
Publicat el: 28/01/2019

Després de disputar-se els dos primers meetings de les Crèdit Andorrà GSeries 2019, ha quedat demostrat que l’emoció i les traçades espectaculars dels participants mantenen en suspens als afeccionats que segueixen a peu de pista les diferents mànegues que es disputen.

En els dos caps de setmana de competició en les instal·lacions del Circuit Andorra - Pas de la Casa, el triomf en la categoria GS s’han decidit en l’últim instant i de la manera més inesperada. En la G1, quan tot semblava que estava a favor de Xevi Pons, un lapsus de l’experimentat pilot català en la sortida de la Final A, va ser decisiu perquè José Roger Chalmeta pugés al calaix més alt del podi. En la G2 es va girar la truita, quan tot semblava indicar que Roger Chalmeta seria el vencedor un problema mecànic en el seu vehicle, mancant 2 voltes per a acabar la final, va ser decisiu perquè vencés Xevi Pons. 

Espectacle ho ofereixen totes els pilots de totes les categories, malgrat tot cal destacar als GIAND amb l’invencible, fins al moment, Ferràn Pujol al capdavant i a l’excel·lent aportació que han fet en aquest aspecte, les dues categories debutants en les Crèdit Andorrà GSeries 2019, els Car Cross i els Side by Side.

Si parlem del certamen sobre gel del Port d’Envalira, és inevitable parlar de la climatologia. Desfavorable en les setmanes prèvies a la G1, va donar la sensació que es posava de part dels organitzadors uns dies abans de la disputa de la segona cita del calendari. L’escenari va quedar completament blanc, la seguretat va millorar, però durant la primera jornada de competició les temperatures van pujar molt i van afectar de manera directa al gel de la pista del circuit. blanco, la seguridad mejoró, pero durante la primera jornada de competición las temperaturas subieron mucho y afectaron de manera directa al hielo de la pista del circuito.

Roger Chalmeta, Xevi Pons i Miquel Socias donen emoció a la categoria GS. 
Els participants de la categoria GS van afrontar les dues sèries d’entrenaments lliures, en condicions molt diferents. En la qual iniciava el meeting, la pista gelada tenia neu per damunt mentre que la segona estava neta i per tant era més lenta.
En totes dues tandes Roger Chalmeta va estar entre els millors, en la primera clarament distanciat dels seus rivals amb un crono de (53”680), mentre que en la segona, va ser Ferran Monje Jr., el més ràpid (59”360), Amb Roger Chalmeta a 6 dècimes mentre que la resta dels pilots tots van superar el minut en la seva millor volta.

En els entrenaments qualificatius, es va mantenir la mateixa línia. Roger Chlameta va parar el crono en 55”706 en la seva millor volta, va tornar a ser el més ràpid de tots els participants i va sumar els seus primers 10 punts de la G2. Xevi Pons a 0”913 i Miquel Socias a 1”185 es van classifcar a continuació.

Normalment la Super Special BRM, és la que decideix bona part de la prova. Una vegada més en la jornada d’avui, Roger Chalmeta va estar molt efectiu i va superar clarament als seus rivals directes Xevi Pons i Miquel Socias.

Les Finals, En aquesta ocasió Xevi Pons va complir amb l’objectiu previst, és a dir va guanyar la seva final amb comoditat, mentre que el pilot de Nice Tech va quedar a dues voltes de finalitzar la final A. Un problema en la seva mecànica el va deixar sense opcions a finalitzar la prova en la primera plaça.

Xevi Pons, abans de pujar al podi, ens va fer el següent comentari de la prova d’avui: Sens dubte aquesta vegada el vehicle de Chalmeta era més competitiu però ... Fa 15 dies pensava que el guanyaria i va sortir malament, mentre que avui ha passat el contrari. Això és el bonic d’aquestes carreres de gel, fins al final pot passar de tot. 

Ferràn Pujol amo i senyor de les Crèdit Andorrà GSeries GS2. 
En la sèrie d’entrenaments lliures dels GS2, Ferràn Pujol va tenir com a rivals directes a dos il·lustres veterans de l’automobilisme andorrà, Albert Llovera i Gerard de la Casa. Pujol, amb un crono de 57”855, va ser el unic dels pilots de la GS2 a completar la seva millor volta en menys de 58”.

La mànega qualificativa, va seguir pels mateixos rumbs pel que a Pujol es refereix. Va aconseguir marcar la millor volta ràpida amb un crono de 57”586, seguit de Pol Vila a 0”8 i d’Albert Llovera a 1”5.

Més del mateix en la Super Special BRM, Ferràn Pujol va completar les 6 voltes en un temps de 5’38”584, seguit de Pol Vila a 8”562 i del pilot de Cupra, fins a aquesta temporada, en el Campionat del Món de Turismes, Pepe Oriola (a 14”823).

Les Finals, no van provocar canvis dignes de ressenyar. Pujol va confirmar el seu segon triomf en les Crèdit Andorrà GSeries i es va postular com a clar favorit al triomf final de la categoria GS2 de l’esmentat campionat. A pesar que ens va comentar que per a la G3, el cap de setmana (2 i 3 de febrer), no té confirmat el poder competir en el Port d’Envalira.

Ferràn Pujol no va donar la seva opinió sobre els diferents tipus de pista que s’han trobat durant la jornada d’avui: Hem començat amb una traçat amb neu per sobre del gel molt ràpid. A mesura que s’ha anat netejant, la pista ha estat més tècnica i en conseqüència més lenta. Després va començar a sortir l’asfalt ... en fi. Hem hagut d’adaptar-nos sobre la marxa, tot ha sortit com teníem planejat i al final molt content per haver aconseguit el segon triomf en aquestes GSeries. 

Joel Capdevila es posa el casc i els guants i gana les 2RM. 
El que fora fa uns anys pilot emergent de l’automobilisme andorrà, Joel Capdevila, el dissabte passat (dia 26) va fer bona la dita castellana que diu; “quien tuvo retuvo” i va guanyar de manera clara i contundent la categoria de la 2 Rodes Motrius (2RM). Al seu excel·lent nivell com a pilot va afegir el bon coneixement de l’escenari per a vèncer en totes les ocasions que va sortir a la pista. El van acompanyar en el podi absolut: Raul Romero i Raul Tomas.

 

 

Raul Ferré aconsegueix el seu primer triomf en les Crèdita Andorrà GSeries 2019. 
El jove pilot andorrà va afrontar el seu segon repte en el Circuit Andorra - Pas de la Casa amb més confiança i convençut que podia superar als seus rivals. Amb aquesta mentalitat va ser el més ràpid en la mànega de qualificació i 2on classificat en la Super Special BRM. Es va jugar el triomf en la final A, en la qual va sortir des de la pole-position, i va tenir com a rival a Jordi Colomer.
Ferré va fer una bona sortida, però va haver de lluitar a fons per a no veure’s sorprès pel seu rival. Al final va aconseguir el seu objectiu que no era un altre que estrenar el seu caseller de triomfs en el traçat andorrà.

El tàndem Bouchard - Yann Le Potier continua marcant el ritme entre els SidebySide. 
En aquesta ocasió va ser Philippe Bouchard el que va estar mes efectiu que el seu company i va aconseguir el ple en la puntuació de la G2. La tercera posició del podi va ser per al pilot andorrà Jacques Molas que, amb Andreu Cachafeiro, per a aquesta G2 van poder solucionar els seus problemes de rodes i en conseqüència van tenir una mecànica més competitiva que els va permetre llimar diferències amb els més ràpids.

 

 

El primer cap de setmana del mes de Febrer (dies 2 i 3) es disputarà el 3r, meeting de les Crèdit Andorrà GSeries 2019. Per a aquesta G3 es preveuen possibles canvis del traçat de la pista així com en el timing horari, amb l’objectiu de mantenir l’escenari de les diferents mànegues en les millors condicions.