ACTUALITAT

El teu cotxe no és el teu sofa!


El teu cotxe no és el teu sofa!
Publicat el: 15/11/2018

Sovint amb el pas del temps i el fet d'anar confiat perquè portem molts anys conduint, ens oblidem de regles bàsiques que ens van ensenyar a l'autoescola.

Quan passem el carnet, la posició que adoptem és un dels punts que mira l'inspector! Estar al volant no és com estar estirat al sofà de casa.

La nostra posició és molt important per anar còmode i segurs i té una incidència en el temps de reacció en cas d'imprevist o d'accident.

Estar assegut com toca ens permet evitar mal d'esquena i reduir així les probabilitats de cansament, i sobretot, ens permet controlar millor el nostre vehicle.

 

No sofa

 

Us donem unes regles a seguir:

  • Verificar la posició del seient. A nivell d'altura, la mirada ha de situar-se al mig del parabrisa. La barbeta no ha d'estar més baixa que el volant.
  • Verificar que no estan ni massa a prop ni massa lluny dels pedals. La posició encertada és, quan embraguem a fons, que la nostra cama esquerra quedi semiflexionada, i quan frenem amb la dreta les dues han de quedar a la mateixa altura. Això ens garanteix una força suficient i adaptada en cas de frenada d'emergència.
  • El seient ha de tenir una bona inclinació. L'ideal és que, quan tenim l'espatlla recolzada, sense desenganxar la nostra esquena, hem de poder tocar amb el canell la part alta del volant, així el manipulem millor. No hem de tenir els braços estirats han d'estar flexionats.

 

volant

 

  • Hem de deixar com a mínim un espai de 25 cm entre el centre del volant i el nostre estèrnum. L'espai necessari perquè en cas d'accident es desplegui l'airbag sense perill.
  • El reposacaps és l'element essencial del cotxe que evita lesions cervicals en cas d'accident. La part alta ha d'estar alineada amb la part de dalt del nostre cap.
  • El volant ha de tenir una alçada que faci que la seva part alta estigui situada entre la nostra barbeta i el nostre coll. No ha de tocar les nostres cames.
  • Finalment, el cinturó de seguretat no és un element decoratiu del cotxe, està comprovat que salva vides! Corda-te'l sempre!

 

Ara us queda entrar al cotxe i comprovar que esteu ben posicionats.

Bon viatge i recordeu parar cada dues hores en cas de viatges llargs, mai consumir alcohol i/o drogues i evitar les distraccions com el mòbil!

 

cinturó