ACTUALITAT

Saps com transportar correctament els teus esquís quan vas en cotxe?


Saps com transportar correctament els teus esquís quan vas en cotxe?
Publicat el: 19/12/2018

De la mateixa manera que quan pugem dins una cabina sabem com cal col·locar els nostres esquís, existeixen normes per quan els transportem durant un viatge en cotxe! 

Descobreix què és pot fer i què no quan te'n vas a esquiar!

 

Viatge amb esquís

 
Existeixen diferents maneres de transportar els esquís, tant a l'interior del vehicle com a l'exterior.
 
En ambdós casos hem de recordar que els objectes que transportem poden pesar fins a 50 vegades el seu pes inicial, en cas d'accident! Per això és important respectar certes normes de transport per garantir una mobilitat segura pels ocupants del mateix vehicle i per a la resta d'usuaris de la xarxa viaria. 
 
Com transportar correctament el nostre material d'esquí a l'interior del nostre vehicle?
- Ficar la càrrega més al davant possible sobre la superfície fixe del vehicle, per evitar que es desplaci en cas de frenada.
- Distribuir de manera uniforme el pes, els objectes que més pesin han d'estar col·locats directament sobre el maleter i preferentment de cada costat.
- El material més pesat ha d'anar al terra
- Tenir cintes tensores a l'interior del cotxe i utilitzar-les per subjectar els esquís per evitar que es puguin moure. Podem aprofitar els punts d'ancoratge del vehicle.
- Si no tenim cintes tensores podem utilitzar els cinturons de seguretat.
- Utilitzar bosses específiques per transportar el material a l'interior del vehicle. 
 
Si transporteu material dins el vehicle, sempre heu de recordar que: 
- Si pesa més de 25 quilos no pot estar darrere dels ocupants del vehicle.
- S'ha de comprovar sempre la pressió dels neumàtics i la càrrega que suporta el vehicle sobre els seus eixos.
 

I a vegades, per molt que ho intentem fer el millor possible, el que volem transportar és massa voluminós per tenir-ho dins del cotxe! En aquest cas, hem d'optar per una baca o un porta-esquís.

 
 
 
Existeixen molts models que ens permetran viatjar segurs i evitar sancions!
 
  1. Porta esquís sobre el sostre. El més utilitzat s'adapta a les barres del sostre i és multifunció ja que permet també transportar bicicletes. Si optes per aquest model recorda de col·locar sempre la punta dels esquís cap al darrere.
  2. Magnètics amb imants. Aquest és un dels més barats però a l'hora de comprar-ho, és imprescindible verificar la velocitat màxima a la que es pot circular, així com la capacitat d'adherència. Els de primer preu sovint tenen una velocitat màxima reduïda i una adherència baixa, i és freqüent que es desenganxin si no respectes, els límits marcats pel fabricant. 
  3. Porta esquís amb bola o rodes. Especialment pensats per transportar els esquís o la taula d'snow drets darrere i del vehicle. Són els més segurs i els que menys afecten l'aerodinàmica i el consum de combustible del vehicle.
  4. Baca pel sostre. Representa una inversió més important que els altres elements però ens dona la possibilitat de transportar qualsevol material de manera segura tot l'any. És com un maleter addicional.

 

En tots els casos us recomanem carregar sempre el vostre vehicle amb temps, sense impedir l'espai dels ocupants, i revisar la càrrega i la pressió dels neumàtics abans d'emprendre el viatge!