MISSIÓ ZERO ACCIDENTS Els agents del Servei de Circulació del Comú d'Andorra la Vella realitzen el curs de conducció de l'Automòbil Club d'Andorra

ACTUALITATMISSIÓ ZERO ACCIDENTS

Els agents del Servei de Circulació del Comú d'Andorra la Vella realitzen el curs de conducció de l'Automòbil Club d'Andorra

10/07/2019

Els agents del Servei de Circulació del Comú d'Andorra la Vella realitzen el curs de conducció de l'Automòbil Club d'Andorra

Una trentena d'agents del Servei de Circulació del Comú d'Andorra la Vella han participat en la formació de conducció segura amb moto que impulsa l'Automòbil Club d'Andorra, una de les accions que s'emmarca en la campanya nacional de seguretat viària Missió Zero Accidents.

Amb l'objectiu d'augmentar el coneixement dels conductors i millorar la seguretat durant la conducció de la motocicleta, l'activitat es divideix en dues parts. Una sessió teòrica, on el monitor, a través d'exemples gràfics, posa el focus en el concepte de tenir consciència durant la conducció. Tècnica, percepció i situacions de risc, també són analitzades durant l'apartat teòric.

Durant la sessió pràctica, els motoristes accedeixen a un camp de pràctiques, habilitat pel comú d’Andorra la Vella i preparat per a aquest tipus de formació. Quatre exercicis teòrics es duen a terme: frenada en superfície lliscant, amb i sense frens ABS, amb motocicletes especialment preparades per a aquest tipus de situacions; frenada d'emergència amb esquiva; eslàlom amb obstacles i control de vista; i, finalment, un exercici en el qual tots els motoristes circulen de forma simultània dins el camp de pràctiques, exercitant diferents situacions de conducció.

La valoració per part dels agents que han participat en el curs ha estat molt satisfactòria. En aquest sentit, el cònsol menor del Comú d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha manifestat: "Des del Comú vam creure molt oportú que aquest col·lectiu de treballadors que va amb moto diàriament, pogués fer un curs d'aquestes característiques. És molt important conscienciar, no només als agents de circulació, sinó a tots els ciutadans que es desplacen amb moto per les nostres vies, sobre la necessitat d'aquest tipus de cursos que ens ajuden a circular de manera segura".

Per la seva part, el secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra ha destacat: "És molt important que els cossos de seguretat que treballen a dalt d'una moto, on la moto és una eina més de treball estiguin al màxim preparats i hem compartit aquesta iniciativa amb el Comú d'Andorra la Vella, iniciativa que per part de l’ACA ha estat molt ben rebuda, perquè la nostra missió a l'hora de fer els cursos és fomentar la seguretat dels motoristes i els agents de circulació són motoristes diàriament".

Els cursos de conducció segura amb moto són una de les sis accions que s'articulen dins de la campanya de seguretat viària Missió Zero Accidents impulsada per l'Automòbil Club d'Andorra i el Govern d'Andorra. 
Tota la informació sobre els cursos de conducció segura amb moto es troba disponible en la web aca.ad. La finalització dels cursos està prevista per al dia 29 de juny.