ACTUALITAT

Crèdit Andorrà GSeries 2018: L'any de la gran renovació


Crèdit Andorrà GSeries 2018: L'any de la gran renovació
Publicat el: 28/11/2017

Entre els mesos de gener i febrer de 2018 tindrà lloc la tretzena edició de les Crèdit Andorrà GSeries, el campionat de velocitat sobre gel organitzat per l'Automòbil Club d'Andorra que compta per segon any amb el patrocini de Crèdit Andorrà. Aquesta temporada les instal·lacions que acullen aquestes sèries, el Circuit d'Andorra-Pas de la Casa, viurà una important remodelació que el convertirà en molt més modern i tecnològicament ben equipat, la qual cosa facilitarà la feina dels equips alhora que augmentarà el confort i la seguretat de participants, organització i públic.

La temporada de les Crèdit Andorra GSeries 2018 arrencarà els dies 12 i 13 de gener i també viurà singulars canvis en els terrenys esportiu i tècnic. La reglamentació pel que fa als anomenats 'Prototips G' romandrà invariable respecte a les últimes temporades, però s'actualitza la categoria 'Turismes G' per incentivar la participació de pilots amb aquest tipus de vehicles.

Un altre dels canvis significatius a nivell esportiu serà la disputa de curses independents per les dues categories convocades: GSeries (Prototips G i Turismes G) i GSeries 2 (monoplaces GiAND), la primera amb totes les seves mànegues al matí i la segona per la tarda. Per quart any consecutiu, Pirelli subministrarà un mateix tipus de coberta clavetejada per a tots els participants, d'acord amb la reglamentació actualment vigent.

Calendari 2018: 5 curses al gener i febrer
El calendari de proves puntuables no varia sobre el que ja es va comunicar. La temporada 2018 la composen cinc curses, totes en dissabte, que tindran lloc els dies 13 i 27 de gener i 3, 10 i 24 de febrer, amb el 3 de març com a data de reserva. El dia anterior a la primera cursa, divendres 12 de gener, es destinarà a jornada d'assaig general per als participants de la categoria GSeries.

Agrupar mànegues: Buscar ritme, estalviar temps
Aquesta temporada s'agruparan al màxim les fases de cursa per categoria, per tal que totes dues, GSeries i GSeries 2, puguin celebrar un intens programa sense interferir-se entre elles. Cada dia de competició es dividirà en dues fases, una primera al matí (de 9h a 13h) amb totes les mànegues de la categoria GSeries i una segona a la tarda (de 15h a 19h), amb totes les mànegues corresponents a GSeries 2.

Simplificació del programa: Claredat i estratègia
Els cotxes de les dues categories faran cinc tandes: escalfament (Warm-Up), entrenaments lliures, qualificació, sèrie i finals. La qualificació estableix la graella de sortida de les finals sobre la base del millor temps de volta ràpida. La classificació pel temps total de cada sèrie atorgarà punts als 12 primers, que se sumaran als obtinguts posteriorment a les finals, que aportaran punts a tots els classificats.

Turismes G: La revitalització d'una categoria interessant
Els vehicles GSeries són la categoria reina que, al seu torn, admet dos tipus de vehicles: Prototips G (xassís multitubular o monocasc amb motor atmosfèric de 2.3 litres) i Turismes G (vehicles sobre cèl·lula central de turisme amb motor atmosfèric o turboalimentat fins a 3.5 litres). El 2018 aquesta última divisió serà incentivada amb l'admissió de cotxes amb canvi seqüencial (en lloc del canvi en H), la qual cosa permetrà la participació d'unitats R5.

Nova zona de boxes: Modernitzar la instal·lació
El Circuit d'Andorra-Pas de la Casa està sent remodelat íntegrament i d'una manera especial a la zona reservada als equips, amb la construcció d'una línia de 10 box individuals, amb accés frontal directe des del pit-line i des del darrere per a furgonetes. A la part superior de cada box hi haurà una àrea de descans i terrassa, que oferirà moltes possibilitats per una espera còmoda amb una gran visió de la pista.

Nova Zona VIP: El públic, part de l'espectacle
L'esforç en la modernització del Circuit d'Andorra-Pas de la Casa també ha tingut com objectiu el públic. Les Crèdit Andorrà GSeries es disputen habitualment en condicions climatològiques especialment dures i per aquest motiu els espectadors estaran a partir d'ara més confortables gràcies a una nova zona VIP de tres plantes: 150 m2 a la planta inferior i 130 m2 a les dues superiors, l’última d'elles una terrassa amb gran visió.

Tecnologia: Al nivell dels millors circuits del món
Aquestes remodelades instal·lacions del Circuit d'Andorra-Pas de la Casa disposaran d’un alt nivell de tecnologia, a l'estil del que disposen els millors circuits del món: sistema de cronometratge propi amb parcials, càmeres per gravar les sortides i totes les corbes del circuit, banderes de LED per als controladors i una torre de direcció de cursa en la qual es processarà i emetrà tota la informació.

Gel: Rearmament total humà i material
Si bé aquesta reubicació total d'espais fa la instal·lació més pràctica per les curses sobre gel, el conjunt també ofereix unes excel·lents prestacions per tot tipus de competicions en altres èpoques de l'any. Pel que fa a la temporada hivernal el circuit compta amb un nou responsable de la pista de gel, Marc Fortuny, amb l'ajuda d'un nou equip humà i de nova maquinària especialitzada per dur a bon terme la seva tasca.

ACA: nou equip d'organització
Les Crèdit Andorrà GSeries 2018 estrenaran staff directiu. El nou màxim responsable de les mateixes a l'Automòbil Club d'Andorra és Àlex Bercianos, assistit entre curses per Berta López i en competició per Alicia Rayo. Àlex Bercianos, pilot i responsable de l'escola de conducció Snow Driving, aporta tota la seva experiència i disponibilitat a les sèries. Cada competició comptarà amb el mateix director de Cursa i col·legi de Comissaris Esportius.

http://aca.ad/creditandorragseries
www.facebook.com/GSERIES/
@GseriesACA