ACTUALITAT

Ezpeleta, Pons i Suárez, un trío màgic en la G2


Ezpeleta, Pons i Suárez, un trío màgic en la G2
Publicat el: 03/02/2018

Carlos Ezpeleta ha resultat guanyador de la G2, segona prova puntuable per les Crèdit Andorrà GSeries 2018, després d'una emocionant final en la qual ha hagut de batre's amb José Antonio Suárez i Xevi Pons. Una cursa més, la climatologia ha imposat la seva llei durant bona part del seu desenvolupament, amb unes temperatures molt baixes (els entrenaments han arrencat a 10 sota zero), encara que el que en realitat dificultava el treball de tots, pilots, equips però també organització, era el torb acompanyat de suaus precipitacions de neu, situació que presidia gran part de la matinal.

La llista de participants oferia, respecte a la cursa anterior, la incorporació de José Antonio ‘Cohete’ Suárez, pilot ja veterà en el gel andorrà que en aquesta ocasió participava fent equip amb Isidre Loan, en el seu Peugeot de Taller Call. L'asturià iniciava la seva actuació en tromba, ja que era qui aconseguia els millors temps en les dues sessions d'entrenaments lliures, sempre per davant d’Ezpeleta, Roger, Pons i Arroyo.

En la Qualificació, l'asturià tornava a trencar el rellotge amb un altre fenomenal crono, tot això amb una precària visibilitat que impedia emprar-se realment a fons. En aquesta màniga, Pedro Font aconseguia el segon temps per davant de Carlos Ezpeleta, Xevi Pons i José Roger.

Ja a la Super Special, amb el temps de les 6 voltes sumades, les escaramusses eren constants i els millors temps en les pantalles anaven canviant de mans... fins que Xevi Pons i el seu Peugeot-Turisme G s’han quedat definitivament a la part alta de la classificació, seguits a menys d’un segon i mig per ‘Cohete’ Suárez, Carlos Ezpeleta, Alex Arroyo, José Roger i Gerard de la Casa. La urpada de Pons el col·locava en una immillorable posició per llimar diferències amb Ezpeleta, ajudat en aquesta ocasió per l'inesperat àrbitre d'aquesta batalla, José Antonio Suárez.

Les dues Finals, totes programades a 6 voltes, han revestit una notable emoció ambiental. Abans de disputar-se, Suárez era el líder de la cursa amb 24 punts, seguit de Pons amb 19 i d’Ezpeleta amb 18. En la Final B guanyava amb molta claredat el balear Pedro Font, a qui seguien José Roger i Manel Guiral. Alex Arroyo, que havia figurat en la segona posició bona part de la final, es retirava just abans de veure la bandera de quadres.

La Final A es preparava com una de les millors dels últims temps, ja que en ella hi havia ni més ni menys que els tres primers de la classificació d'aquesta G2, amb Suárez a la pole, Ezpeleta al seu costat, i Pons i Gerard de la Casa en la segona línia. Després d'arrencar, una millor acceleració col·locava a l'expert Ezpeleta líder, amb Suárez a la seva estela i Pons i De la Casa a continuació. El ritme era fort, però Ezpeleta no cedia en cap moment davant dels seus rivals, entre els quals Suárez ho intentava en tot moment fins a cometre un error en l'última volta que li costaria molt car, ni més ni menys que el triomf. Va acabar segon Pons i tercer De la Casa.

El podi final d'aquesta G2 ha tingut com a protagonistes a Carlos Ezpeleta, Xevi Pons i José Antonio Suárez, la qual cosa permet que el primer d'ells se separi 1 punt més del seu rival Xevi Pons en un campionat realment competit i emocionant. La propera competició de les Crèdit Andorrà GSeries serà dissabte que ve 10 de febrer.

G2: Classificació final de la categoria GS1
1-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 38 punts
2-Xevi Pons (Peugeot Turismo G/Calm Competició), 37 punts
3-José Antonio Suárez (Peugeot/Taller Call), 36 punts
4-Pedro Font (Peugeot Turismo G/Calm Competició), 34 punts
5-José Mª Roger Chalmeta (Citroën/MotoGP Team), 32 punts
6-Gerard de la Casa (Mini Turismo G/PCR Sport), 27 punts
7-Manel Guiral (Peugeot/Crèdit Andorra-Med Racing), 25 punts
8-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 24 punts
9-Isidre Loan (Peugeot/Taller Call), 18 punts
9-Raúl Romero (Peugeot/Esponsorama), 18 punts
11-Fernando Roger (Peugeot/MotoGP Team), 14 punts
12-José Luis García (Peugeot/GC Motorsport), 13 punts
12-Josep Maria Rojas (Peugeot/Esponsorama), 13 punts
14-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/MotoGP Team), 8 punts
15-Arturo Espuny (Peugeot/GC Motorsport), 2 punts

Cursa GS2: Durant la tarda-nit d'avui es disputarà la segona competició puntuable per a la categoria GS2 (GiAND Car). A més de la puntual informació a les xarxes socials Facebook i Twitter de les Crèdit Andorrà GSeries, la crònica final d'aquesta cursa es podrà trobar en finalitzar la mateixa en aquesta web.