MISSIÓ ZERO ACCIDENTS Una trentena motoristes completen satisfactòriament el curs de conducció segura amb moto el primer cap de setmana de la campanya de seguretat viària Missió Zero Accidents

ACTUALITATMISSIÓ ZERO ACCIDENTS

Una trentena motoristes completen satisfactòriament el curs de conducció segura amb moto el primer cap de setmana de la campanya de seguretat viària Missió Zero Accidents

14/06/2019

Una trentena motoristes completen satisfactòriament el curs de conducció segura amb moto el primer cap de setmana de la campanya de seguretat viària Missió Zero Accidents

Una trentena motoristes han finalitzat aquest cap de setmana el curs de conducció segura amb moto, una de les accions impulsades des de l'Automòbil Club d'Andorra, en el marc de la campanya de seguretat viària Missió Zero Accidents. Els participants han completat satisfactòriament els dos blocs en què s’estructura el curs: un de teòric i un segon de pràctic, amb quatre exercicis a realitzar. 

La formació teòrica planteja diferents situacions amb la finalitat de potenciar el concepte de tenir consciència durant la conducció. Tal com explica el formador responsable d’aquest primer bloc, Juan Manuel Risquez, "a la primera part, posem èmfasi en el sentit de la consciència durant la conducció, és a dir, com ens comportem, com mirem, en què pensem. Conduir bé no és només tenir habilitat i perícia, també és tenir consciència situacional i prudència".

El bloc corresponent a la pràctica compta amb la intervenció d’un total de tres monitors -Juan Manuel Risquez, Daniel Ridaura i David Catalán- que s’encarreguen que els participants realitzin els quatre exercicis previstos: frenada en superfície lliscant, amb i sense frens ABS, amb motocicletes especialement preparades per a aquest tipus de situacions; frenada d'emergència amb esquiva; eslàlom amb obstacles i control de vista; i, finalment, un exercici en el qual tots els motoristes havien de circular de forma simultània dins el camp de pràctiques habilitat pel comú d’Andorra la Vella, exercitant diferents situacions de conducció.

La valoració dels participants en aquesta primera edició del curs és altament positiva. El curs ha tingut un perfil molt heterogeni i ha aplegat des de conductors amb molta experiència, fins a motoristes més joves i amb tota mena de motocicletes.

A la finalització del curs, de dues hores de durada, l’Automòbil Club d’Andorra lliura un certificat de conformitat.  Aquest cap de setmana estan previstes  noves sessions: per a dissabte, 1 de juny, i per a diumenge dia 2. 

Les inscripcions als cursos estan obertes i s’han de fer al web de l'Automòbil Club d'Andorra: aca.ad

La campanya 'Missió Zero Accidents' és una iniciativa de l'Automòbil Club d'Andorra i el Govern d'Andorra.