ACTUALITAT

Cyril Despres i Mike Horn junts al Dakar 2020


 Cyril Despres i Mike Horn junts al Dakar 2020
Publicat el: 03/01/2020

El cinc vegades guanyador del Dakar, Cyril Despres, s'uneix a l'explorador Mike Horn per a l'aventura d'Aràbia Saudita

El passat dilluns 30 de gener en roda de premsa a l'Automòbil Club d'Andorra, el llegendari pilot Cyril Despres va confirmar la seva participació al Dakar 2020.  I ho farà al costat del reconegut explorador Mike Horn. Despres i Horn i competiran en l'OT3 d'Overdrive al Ral·li Dakar 2020.

El cinc vegades guanyador del Dakar estarà en el punt de sortida el 5 de gener, assumint així un nou repte esportiu completament nou. En el seu vintè Dakar, la gana d'aventura es veurà satisfeta amb velocitat i navegació i no ho farà sol, sinó que en companyia de l'aventurer Mike Horn amb el inavaluable suport de mentors i entrenadors del Red Bull Off-Road Team USA.  El ral·li més dur de l'món, els espera.

"Estic gaudint la vida, gaudint de les carreres i gaudint de tornar alguna cosa a un esport que m'ha donat tant". - Cyril Despres

Despres competirà amb l' OT3 d'Overdrive a l'Aràbia Saudita, el primer prototip de màquina side-by-side (SxS) construïda específicament per a les carreres tot terreny mundials. Amb 177 cavalls de força i 290Nm de torque proporcionats pel seu motor turbo muntat en la part posterior de 1000cc de la versió FIA, Despres té una màquina seriosa a les mans.

"Anem a divertir-nos en aquest Dakar, l'OT3 és un vehicle molt divertit de conduir. Tinc moltes ganes d'aprofitar al màxim el prototip especialment construït i contribuir al seu desenvolupament futur". - Cyril Despres

És una nova categoria, un nou vehicle i un nou repte per a Despres al Dakar 2020: també serà un nou copilot! Despres correrà a Aràbia Saudita al costat del seu inspirador amic, el mundialment famós explorador Mike Horn.

"Vaig estar atrapat al gel durant un mes i ara em dirigeixo a Jeddah. Per primera vegada, el Ral·li Dakar és a Aràbia Saudita i ho estic fent amb un molt bon amic, Cyril Despres". - Mike Horn

La vida aventurera d'Horn ho ha vist completar gestes increïbles, com un viatge en solitari de 18 mesos per l'equador sense utilitzar cap transport motoritzat. Horn també és el primer home que viatja sense gossos o transport pel Pol Nord durant l'hivern, en la foscor permanent.

El mes passat, l'explorador suís nascut a Sud-àfrica va reafirmar el seu lloc com el principal aventurer del món després de completar un viatge èpic a través del Cercle Polar Àrtic. Horn va cobrir al voltant de 1.800 km en només uns mesos al costat de Børge Ousland, de Noruega, tot i tenir un subministrament perillosament baix. És l'últim d'una llarga llista d'èxits impressionants que Horn ha registrat des que va travessar el riu Amazones en una taula d' hidrospeed el 1997. Ara l'últim aventurer del món s'està preparant per al major repte que l'automobilisme té per oferir, el Ral·li Dakar.

"Aquesta és una oportunitat única per aprendre mentre participa. Si no et converteixes en part de l'aventura, llavors no saps de què estàs parlant. Poder participar significa que estàs involucrat emocionalment i intel·lectualment en el que està passant". - Mike Horn

Per Despres i Horn, aquesta nova aventura no comença ni s'atura a les 12 o 13 desafiants etapes especials del Dakar 2020. Despres és entrenador i mentor del recentment llançat Red Bull Off-Road Junior Program. En aquest programa, el francès oferirà orientació i suport als pilots de Red Bull Off-Road Team USA, que també competirà amb OT3 en el proper Dakar.

Amb dues dècades d'experiència en la competència d'alt nivell, Despres té una gran quantitat de coneixement que pot transmetre a Blade Hildebrand i all copilot François Cazalet, així com a Mitch Guthrie Jr. i el seu copilot Ona Floene quan comencen el seu rally-raid. Horn també proporcionarà consells sobre resistència mental, un aspecte tan important durant la cursa d'automobilisme més extrema de la planeta.

"El procés de compartir consells ja ha començat, però encara hi ha informació important per donar-los. Estic esperant fins que correm al Dakar per dir-los certes coses perquè no volem sobrecarregar en aquest moment". - Cyril Despres

"Com a observador i com a participant, crec que tinc molt valor per afegir a entrenar els joves en mètodes i formes de fer les coses d'una manera més sostenible". - Mike Horn

 

©Sam Decout/Red Bull Content Pool

Despres ha demostrat ser un competidor ferotge cop i un altre. Les victòries en motocicleta al Dakar es van estendre per Europa, Àfrica i Amèrica de Sud (2005, 2007, 2010, 2012 i 2013) i les victòries en carreres d'actuacions en Silk Way (2016 i 2017) l'han vist conquerir dues categories de rally-raid. Ara el francès, resident al Principat d'Andorra, s'esforçarà per dominar una tercera categoria quan competeixi amb la seva màquina SxS al costat d'Horn a l'Aràbia Saudita durant el mes de gener. 

Llegiu més sobre la vida aventurera de Mike Horn a RedBull.com

Aclariment: el text reprodueix la nota de premsa enviada per Red bull Content Pool i les declaracions de Cyril Despres durant la roda de premsa celebrada al Automòbil Club d'Andorra.