Notícies

2022: l'any de consolidació de Marc Solsona

2022: l'any de consolidació de Marc Solsona

Debut el 13 de març a ALCOVER

08/03/2022

Marc Solsona Gomez es va incorporar al programa de Joves Pilots de l’ACA la temporada passada (2021) i sense experiència prèvia, va iniciar la seva carrera esportiva en automobilisme dins del programa de formació de l’ACA en la disciplina de muntanya. Aquesta serà la seva segona temporada al programa de l’ACA i l’any de consolidació de la seva formació. 

Solsona va debutar en competició la temporada passada a la pujada a la Trona, obrint així un calendari centrat en el Campionat de Catalunya. Prèviament al seu debut, Solsona supera totes les etapes de formació plantejades per l’ACA amb excel·lent nota.  

La temporada 2021 va tenir com a punt àlgid la participació al FIA Masters Hill Climb a Praga (Portugal) defensant els colors de l’equip d’Andorra amb Montellà, Ferré i un altre debutant a l’especialitat, Marcel Muxella.

Temporada 2022

La temporada 2022 ha de ser la temporada que confirmi la progressió del Marc en la disciplina de muntanya amb l'objectiu d'aconseguir victòries en la categoria CM Promoció del campionat català. El Jove pilot de l'ACA disputarà pràcticament totes les proves del Català, però el seu calendari també inclou la participació en una prova del campionat de França de primera divisió (Sabran) i la prova local de segona divisió (Arinsal). El calendari deixa com a prova de reserva El Fito, una prova del Campionat d'Espanya i Europa de muntanya. La participació en aquesta prova estarà supeditada als resultats de la temporada, el ritme de carrera del pilot i la seva classificació al campionat català. L'exigència d'aquesta prova, juntament amb la de Sabran seran el "termòmetre" que marcaran l'evolució del jove pilot durant el 2022.

Solsona seguirà aquesta temporada sota l'estructura de l'equip Pep Motor, el reconegut preparador continua sent una peça clau en l'evolució del jove pilot Andorra. El vehicle també repeteix temporada, el Marc continua fidel a la marca de monoplaces Speedcar que li assegura un cotxe competitiu i exigent a l'hora.

Solsona compartirà el programa de formació de l'ACA en l'exigent disciplina de muntanya amb Raúl Ferré, Marcel Muxella i un quart pilot encara per designar. El treball en equip, la formació continuada i l'exigència, seran els elements centrals del plantejament del programa de l'ACA.

Debut el 13 de març a ALCOVER

Solsona inicià la temporada el proper cap de setmana a Alcover, que és també la prova que obre el calendari català de Muntanya, La prova amb un recorregut de 4Km és un traçat encara desconegut per a Solsona i el primer contacte de la temporada amb la competició.

Marc Solsona, pilot: «Estic molt il·lusionat per engegar el 2022 i content de la feina feta durant la pretemporada, serà un any exigent i un calendari molt complert, ja estic més còmode amb el monoplaça i la feina feta fins avui amb l'equip de Pep Motor em dona molta confiança de cara a la primera prova».

Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA : «El Marc ha de seguir la seva formació, però aquesta temporada serà molt més exigent per ell, ja afronta la segona temporada i ja esperem resultats destacats en les proves del català. L'exigència serà màxima, però no tenim cap dubte de la progressió i el compromís del Marc».

CALENDARI

  • 12.13 Març                ALCOVER · Campionat de Catalunya
  • 02.03 Abril                 SABRAN · Campionat de França · Divisió 1
  • 23.24 Abril                 SANT MATEU · Campionat de Catalunya
  • 14.15 Maig                LA TRONA · Campionat de Catalunya 
  • Prova reserva:           EL FITO Campionat d’Espanya i Europa
  • 18.19 Juny                ARINSAL · Campionat de França · Divisió 2
  • 16.17 Juliol               ALP · Campionat de Catalunya
  • 06.07 Agost               FONT ROMEU · Campionat de França · Regional
  • 10.11   Setembre      ULLASTRELL · Campionat de Catalunya
  • 08.09 Octubre          SANT FELIU · Campionat de Catalunya  

TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×