Notícies

30/04: el Tour Auto arriba a Andorra

30/04: el Tour Auto arriba a Andorra

Més de 230 cotxes figuren en la llista provisional d'inscrits

15/03/2022

  • Més de 230 cotxes figuren en la llista provisional d'inscrits
  • La inscripció inclou les millors màquines de la història
  • La prova finalitzarà a Andorra la Vella el proper 30 d'abril
  • L'última especial del Tour Auto es disputarà al Coll d'Ordino
  • L'arribada del Tour Auto a Andorra és una iniciativa de l'Automòbil Club i ACA Esportiva, en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino

Quan encara no s'ha tancat el termini per a la sol·licitud d'inscripcions, més de 230 equips formen part de la llista de participants en el ‘Tour Auto Automobile 2022’, la més prestigiosa prova en carretera a nivell mundial, reservada a vehicles clàssics i històrics de competició. La prova començarà el 26 d'abril a París (Château de Rambouillet) i finalitzarà el 30 d'abril a Andorra la Vella després d'haver disputat cinc etapes que tindran el punt final a La Baule, Llemotges, Bordeus i Pau. La cinquena etapa, que començarà en aquesta última ciutat i acabarà a Andorra, disputarà tres especials de muntanya, l'última de les quals al Coll d’Ordino.Una autèntica allau de màquines de gran interès històric participaran en la 31a edició del Tour Auto. L'organització, Peter Auto, ha comunicat que la prova commemorarà el 50è aniversari de la famosa victòria del Ferrari 365 GTB/4 de grup 4 que va aconseguir el doblet en l'edició de 1972. Aquest model, denominat també “Daytona”, va ser pilotat en les dues primeres posicions del Tour Auto d'aquell any per Jean-Claude Andruet-“Biche” i Daniël Rouveyran-François Migault. S'espera que participin en el Tour Auto 2022 un total de 7 unitats d'aquest extraordinari GT.

A més de diversos Ferrari 365, 308 i 250, multitud d’altres cotxes cridaran l'atenció dels aficionats: Lancia Stratos HF, una gran quantitat de Porsche 911 de totes les versions destacant el Carrera 3.0 RSR, De Tomaso Pantera, BMW M1 Procar, Shelby Cobra, Porsche 904 GTS, Alpine A-110 i A-310, Jaguar E-Type, Ligier JS2, Panhard Dyna X87, Chevrolet Camaro, etc.El Tour Auto 2022 entrarà a Andorra procedent de França pel Pas de la Casa i es dirigirà a continuació fins a Ordino. Els primers cotxes arribaran a aquesta vila a partir de les 14 hores, entraran en un reagrupament de 20’ en el centre urbà i a continuació disputaran al Coll d’Ordino la darrera prova especial de la cursa.
Finalitzada la cronometrada els vehicles es dirigiran al Parc Central d'Andorra la Vella, punt final de la prova. La nit d'aquest mateix dia 30, en el complex esportiu Prat del Roure (Escaldes-Engordany), se celebrarà el sopar de gala i repartiment de premis dels millors classificats de l'etapa Pau-Andorra. Després de pernoctar a Andorra, el migdia del diumenge 1 de maig es repartiran els premis finals del Tour Auto 2022 a l'Andorra Park Hotel (Andorra la Vella).

L’Automòbil Club d’Andorra i ACA Esportiva, en estreta col·laboració amb Andorra Turisme, Andorra Business i els Comuns d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino, faran possible que es pugui viure al país aquesta important celebració automobilística que tindrà una gran visibilitat en multitud de mitjans europeus de tota mena.Aquest gran esdeveniment automobilístic serà el primer dels sis que se celebraran a Andorra durant 2022. Després del Tour Auto visitaran el país el GT Tour Cevennes-Roussillon (19-20 de maig) i Le Grand Tour (26 de maig). Les organitzacions pròpies d’ACA Esportiva seran la Pujada Arinsal (17 a 19 de juny), Ral·li d’Andorra (17-18 de setembre) i Andorra Sotheby's Winter Rally (18 de desembre).


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×