Notícies

ACA CLUB amplia la prestació de serveis a les sòcies i socis

ACA CLUB amplia la prestació de serveis a les sòcies i socis

Assemblea General Ordinària 2024

26/03/2024

 

  • El Club incrementa en més d'un miler el nombre de socis i sòcies
  • L'entitat incorpora nous serveis: l’Airport Delay, un programa de descomptes a Espanya i a França, l’ACA Explorer i el One Road
  • ACA SEGURS, la corredoria d’assegurances del Club, es consolida entre els nous socis i sòcies
  • L'entitat treballa per implementar un nou procés de transformació digital a totes les àrees per tal de fer front als reptes de futur

L’ACA, en el marc de la celebració de l’Assemblea General Ordinària, confirma que els objectius marcats per a l’any 2023, en relació amb l’entitat, s’han complert amb èxit.

Enric Tarrado Vives, president d’ACA CLUB. diu:  «L’any 2023 ha estat un any ple de reptes que hem anat superant, sempre fidels als valors, al patrimoni i a la vocació de servei del Club. Créixer en nombre de socis i sòcies ha estat, sens dubte, el repte més ambiciós. I ho hem aconseguit, hem donat la benvinguda a un total de 1.063 nous socis i sòcies». I continua: «En la nostra consolidació com a Club de serveis a la mobilitat de les persones, hem ampliat l’oferta de prestacions i avantatges. Hem incorporat dos nous serveis, l’Airport Delay i l’ACA Explorer, i dos nous avantatges que impacten directament en l’economia de les famílies ajudant-les a estalviar: el Programa de Descomptes i el One Road, el programa de fidelització global de la FIA que ofereix descomptese, entre d’altres, amb Booking.com».

L'ACA es marca l'objectiu de superar els 12.000 socis i sòcies el 2024

El Club ha tancat el 2023 amb un total d’11.602 socis i sòcies (11.055 el 2022), de manera que va superar un altre cop, com l’any anterior, els més de 1.000 nous abonats i abonades. La qualitat dels serveis, el gran ventall d'avantatges, les noves prestacions, la innovació constant i l'àmplia disponibilitat de modalitats de socis continuen sent les claus per al creixement de l'entitat andorrana.

Tarrado comenta: «Som el club més gran d'Andorra i tot el ventall de serveis i avantatges que oferim ens consolida com una entitat amb vocació de servei acompanyant els socis i sòcies en qualsevol moment i en qualsevol lloc».

Pel que fa al nombre de serveis d'assistència prestats a les sòcies i els socis durant l'any 2023, han estat 5.200, un total de 14 assistències al dia en viatge i 34 serveis mèdics en viatge al món.

Des del punt de vista econòmic, l’ACA compleix el pressupost. El Club presenta per a l’exercici 2023 un resultat positiu de 176.443,58 euros, que es destinen a fons socials per mandat de l’Assemblea. L’ACA creix en tots els indicadors econòmics, sobretot en les àrees de negoci, i millora de manera notable els recursos propis, cosa que reforça la solvència econòmica de l’entitat.

Enric Tarrado Vives, hi afegeix: «Una acurada gestió, l’augment de la massa social i de l’activitat comercial, i la solidesa dels serveis que ofereix el Club són els pilars de la millora dels resultats econòmics.»

El Club ha elaborat un pressupost general per a l’exercici 2024 superior al del 2023, amb l’objectiu de reforçar les xifres pel que fa a la innovació en millora de la qualitat dels serveis, fer front a un nou procés d'innovació per entrar de ple en l'economia digital, potenciar les diferents accions socials del Club i complir dos dels objectius cabdals de l’entitat: fomentar la promoció turística d’Andorra mitjançant el motorsport i desplegar el projecte d’esports digitals del Club, ACA eSports.

2023: nous serveis als socis i sòcies

A totes les assistències que l'ACA ja ofereix als socis i sòcies (assistència al vehicle, sanitària urgent en viatge, personal i digital), s'hi han sumat quatre noves prestacions: l’Airport Delay, accés a més de 1.000 sales VIP arreu del món si el vol del soci o sòcia s'endarrereix 60 minuts; l’ACA Explorer, un planificador gratuït de viatges amb IA; el nou programa de descomptes; un portal amb més de 400 establiments a França i Espanya, i el One Road, el programa global de fidelització de la FIA, que ofereix descomptes, entre d’altres, amb Booking.com.

Tarrado comenta: «Ajudar les nostres sòcies i socis en el seu dia a dia és un dels eixos que inspiren històricament l'activitat de l'ACA. I sabem que la mobilitat és un element que canvia dia a dia i, per això, sempre estem atents a aquests canvis per adaptar els serveis del Club a les noves necessitats de les famílies, dels joves, de la gent gran.»

ACA SEGURS

El servei personalitzat d’assegurances per als socis i sòcies creix amb força i ja és un dels més sol·licitats.

L'any 2023 es va tancar amb un total de 3.437 pòlisses i 2.148 socis assegurats.  

Mobilitat: aportant coneixement de valor per al progrés de la mobilitat urbana al país

Com a entitat vinculada a la mobilitat al Principat, ACA CLUB continua actuant per impulsar projectes i propostes per a millorar la mobilitat de les persones.

L’IMACA (Informe de la Mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra), que és l’informe de referència sobre la mobilitat d’Andorra, continua evolucionant i, l’any 2023, es va fer una anàlisi de com contribueix la intel·ligència artificial (IA) a la gestió del trànsit a les ciutats, i ha exposat una prova pilot feta a Andorra.

En la mateixa línia, el Club continua donant suport al Programa d'Educació Viària (PEV) i ha participat en la iniciativa «Aprèn a Rodar», un projecte per a promocionar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà liderat pel Govern d’Andorra. Els tres projectes es mantenen l’any 2024.

En aquest sentit, Tarrado manifesta: «Com cada any, l'ACA ha centrat la seva tasca social a aportar diferents solucions que permetin analitzar en profunditat els reptes a què ens enfrontem per avançar cap a una mobilitat més segura, neta i compatible amb un progrés econòmic sostenible per al nostre país».

Pel que fa a aquest apartat, l'any 2023 i com a novetat, l'ACA va traçar una agenda per a avaluar les oportunitats de la mobilitat vertical: els drons. En aquest sentit, i mitjançant un acord amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, es van presentar les novetats del Curs oficial de pilot de dron (UAS) STS, impartit per AEROFOR i organitzat per les dues entitats andorranes.

El Club distingeix com és tradició els socis i sòcies més fidels 

L’Assemblea General anual és també l’ocasió per al Club de premiar els socis i sòcies que l'acompanyen des de la seva creació, l’any 1954. Com és costum, el president del Club, Enric Tarrado Vives, i integrants del Consell Directiu van lliurar els carnets d’or i van agrair la fidelitat dels socis i sòcies que des dels inicis donen suport al Club.

Enguany, els socis i sòcies d’or són Gerard Claret Serra, Josep Vilanova Trias i Maria Pol Coma.

COMISSIÓ ESPORTIVA


Nova empenta a la secció esportiva 


• Toni Santacreu Coma és el nou president de la Comissió Esportiva de l’ACA CLUB i Joel Capdevila Casino es fa càrrec de la gestió tècnica

La secció esportiva de l’ACA, en el marc de la celebració de l’Assemblea General Ordinària d’aquesta tarda a les instal·lacions del Club, confirma que els objectius marcats per a l’any 2023 pel que fa al vessant esportiu de l'entitat s’han complert amb èxit.

Enric Tarrado Vives, president de l’ACA, afirma: «La cultura de l’esforç és el valor que defineix aquesta etapa de la Comissió Esportiva de l’ACA. Hem aconseguit celebrar les dues proves reines de casa nostra, la Pujada Arinsal i el Ral·li d'Andorra Històric, i vam acollir dos esdeveniments internacionals: el GT TOUR Cevennes · Roussillon i el Ral·li Transpyrénéenne. 
I també hem continuat donant suport als joves talents nacionals mitjançant el programa Joves Pilots. Ara bé, des de l’inici del nostre mandat sabíem que la secció esportiva tenia un punt de partida impecable per a continuar treballant i potenciant l'esport del motor perquè tingui un impacte econòmic positiu en el territori. És per això que decidim recuperar l'estructura tècnica inicial de la Comissió, amb un president, Toni Santacreu, i la incorporació de Joel Capdevila a càrrec de la gestió tècnica».

Comissàries i comissaris FIA: formacions

Una de les novetats que va introduir la nova Comissió Esportiva a final de l’any 2023 va ser l’acord signat amb la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEdA), que, entre altres aspectes, recull un acord de col·laboració per a fomentar la formació dels oficials FIA.
Fites 2023

El calendari 2023 de l'ACA constava d’un total de quatre proves ala territori nacional.

Al juny es va celebrar la Pujada Arinsal (Course de Côte Arinsal - Andorre) al traçat de la carretera CS-520 a l'estació d'esquí d'Arinsal (Pal Arinsal Grandvalira Resorts), i al setembre es va disputar el Ral·li d’Andorra: l’edició 52 de la prova més antiga organitzada per l’ACA va tenir epicentre a Andorra la Vella. 

Pel que fa a les proves internacionals, es van organitzar dos esdeveniments al territori: el GT TOUR Cevennes · Roussillon i el Ral·li Transpyrénéenne.


La Comissió Esportiva treballa en una agenda molt intensa per al 2024

La Comissió Esportiva ha engegat diferents projectes per tal d'optimitzar els recursos disponibles, digitalitzar procediments i posar a l'abast de manera senzilla i ràpida tota la informació referent als esdeveniments esportius que lidera. En aquest sentit, s’ha publicat un nou Reglament de llicències i un nou Reglament de vehicles històrics. Aquest any també es publicarà un nou lloc web de la Comissió Esportiva, que inclourà una remodelació de les pàgines web de les dues proves nacionals.

 

CALENDARI ESPORTIU 2024

SUPERPUJADA ARINSAL i 53è Ral·li d’Andorra Històric

A començament de 2024, la secció esportiva d'ACA CLUB va organitzar el primer esdeveniment social de la temporada 2024: l’AUTO-SKI, una cursa combinada que uneix dues de les grans passions del nostre país: esquí i cotxes. 

Les dues proves clàssiques es mantenen al calendari amb moltes novetats. En el cas de la Pujada Arinsal (14, 15 i 16 de juny), serà puntuable per al Campionat de França de muntanya de Segona Divisió i també per al Campionat d’Espanya de muntanya.

D’altra banda, una altra edició del Ral·li d’Andorra Històric tancarà el calendari de les proves organitzades per la Comissió Esportiva, els dies 27 i 28 de setembre. 

El final del calendari 2023 va estar marcat per les proves de gel i neu, les GSeries i el mític Trofeu Andros, esdeveniments l’organització dels quals l’ACA comparteix amb el Circuit Andorra - Pas de la Casa. L’Andros, però, ja no ja hi serà el 2024. 

Pel que fa a les proves de caire internacional que passaran pel nostre territori durant l’any 2024, el dia 2 de maig es disputarà el Millesim GT Tour Andorre-Cévennes-Roussillon, quarta edició del ral·li turístic belga i que per tercera vegada ha triat el nostre país per disputar-hi un dels trams. I el 30 de maig arriba a Andorra el Ral·li des Princesses Richard Mille, la versió femenina del Tour Auto, que en la 23a edició ha triat com a punt final el Principat, amb un tram que es disputarà al coll d’Ordino. 

Tarrado comenta: «Som conscients que la secció esportiva està treballant per consolidar un campionat nacional d'automobilisme, cosa que afegiria una prova més al calendari i, segurament, permetria recuperar una de les mítiques pujades que es feien anys enrere a Sant Julià de Lòria. També estem treballant conjuntament amb la FIA per aplicar als nostres esdeveniments esportius les certificacions mediambientals. Som conscients que ens hem d'adaptar a les noves exigències de les competicions esportives, que evolucionen cap a models més sostenibles.
A més, també estem pendents de la cita de l'octubre d'aquest any, quan se celebraran els FIA Motorsport Games 2024 a València, les olimpíades del món del motor, en què Andorra tindrà una representació en motorsport digital i en real. Aquest projecte ens fa una il·lusió especial».

ACA eSports

ACA eSports és un projecte digital de l'ACA que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir en l'àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.

El projecte ACA eSports ha viscut el darrer any un creixement accelerat. El projecte es va presentar al març del 2022 tenint com a partners inicials Andorra Telecom i Creand. Durant el darrer any es va sumar al partenariat Andorra Business, i finalment, el març de 2023, el Comú d’Andorra la Vella. 

La incorporació d’Andorra la Vella ha impulsat el trasllat de la iniciativa a la capital, amb les noves instal·lacions de l’ACA eSports Center, tant per a la secció formativa (ACADEMY) com per a l’equip (TEAM). A partir del març de l’any passat el projecte ocupa més de 120 m2 a la seu social de l’ACA, cosa que ha suposat millorar les instal·lacions, tant quant a superfície com a tecnologia.

A més de les noves instal·lacions, el projecte ha crescut pel que fa a l’àrea formativa. L’ACADEMY ha passat a 18 esportistes i ha incorporat dos professionals més a l’staff: un enginyer d’adquisició de dades i un nou responsable d’operacions. 

El TEAM, que incorpora 5 esportistes digitals, ha competit en un total de 3 campionats internacionals durant el 2023, i ha guanyat el darrer. A final de temporada, i després d'un campionat intern entre integrants dels grups ACADEMY i el TEAM, aquesta temporada 2024 l’equip s’ha renovat amb dos nous integrants, que han pujat des de la part formativa del projecte. L’staff de professionals del projecte ha traçat un calendari de 2 campionats internacionals i 2 competicions de resistència per al 2024. 

Durant el 2023 el projecte va continuar creixent. Dos pilots van representar Andorra en diferents esdeveniments internacionals, com ara la primera setmana olímpica d'eSports celebrada a Singapur, organitzada pel Comitè Olímpic Internacional, i la participació d'un pilot d’ACA eSports en el festival de gaming més gran d’Espanya, la Dreamhack, a València.

Pel que fa a l'ACA eSports, el Club està treballant activament per aconseguir el finançament per a desenvolupar l'Andorra Street Circuit, un circuit digital d'automobilisme que té com a escenari els carrers d'Andorra la Vella, dissenyat per a la plataforma Assetto Corsa.

Programa d'hibridació

Durant l'any 2024, la Comissió Esportiva, i en concret el projecte ACA eSports, han creat un programa d'hibridació per donar suport al pilot andorrà Frank Porté, el primer pilot que tindrà un programa de motorsport real i digital en la disciplina d’F4. Durant aquest any competirà en el prestigiós campionat francès FFSA F4 i també ho farà en el campionat regional d’F4 a la plataforma iRacing, organitzat per la FIA.

Tarrado conclou: «ACA eSports és un projecte capdavanter no tan sols al país, sinó que fins i tot en el context de les federacions automobilístiques i dels clubs d’arreu del món, fet que sempre posa en valor la FIA. No hi ha antecedents d’un projecte d’aquesta magnitud en sim racing, qüestió que és reconeguda en diferents àmbits internacionals. Promocionem els valors de l'esport, democratitzem l'accés al motorsport, estem col·laborant amb la FIA en la construcció de coneixement i portem el nostre país a un àmbit de promoció i reconeixement mai experimentat abans. Aquests anys de desenvolupament del projecte també ens han permès guanyar molta experiència i tot aquest coneixement ens han permès treballar en el desenvolupament d’un nou projecte d’eSports, adreçat a les dones i que ben aviat veurà la llum».
 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×