Notícies

Acord entre ACA CLUB i el Comú d'Andorra la Vella per impulsar els esports electrònics a la capital

Acord entre ACA CLUB i el Comú d'Andorra la Vella per impulsar els esports electrònics a la capital

Andorra la Vella s’incorpora com a partner i explora una nova via de promoció turística

27/03/2023

  • El centre d’alt rendiment ACA eSPORTS creix i es trasllada a la seu de l’ACA a Andorra la Vella, fet que afavorirà l’atracció de professionals i empreses de l’economia digital a la parròquia
  • Andorra la Vella s’incorpora com a partner i explora una nova via de promoció turística: convertint-se en l’escenari del primer circuit urbà digital en una prova esportiva internacional de sim racing

ACA CLUB i el Comú d'Andorra la Vella han signat un acord de col·laboració per impulsar els esports electrònics a la capital.

El Comú s’afegeix com a partner institucional al projecte digital de l’ACA, que ja compta amb el suport d’Andorra Telecom, Crèdit Andorrà, Andorra Business i la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA).

El projecte ACA eSPORTS ha viscut el darrer any un creixement accelerat. La incorporació del Comú ha impulsat el trasllat del projecte al centre, les noves instal·lacions per a l’ACADEMY i per a l’equip ocuparan més de 200m2 a la seu social de l’ACA fet que suposarà millorar les instal·lacions, tant en superfície com en tecnologia, que fins ara eren a Ordino.

A més de les noves instal·lacions, el projecte ha crescut en la seva àrea formativa, l’ACADEMY ha passat de cinc a setze esportistes i ha incorporat dos professionals més al seu staff: un enginyer d’adquisició de dades i un nou responsable d’operacions.

L’equip, que compta amb cinc esportistes, competirà aquesta temporada a la segona divisió del campionat espanyol la “Liga Virtual Nacional de Escuderías”, després de superar la fase d’ascens i es marca la fita de pujar a primera divisió la temporada 2024.

L'acord recull un objectiu estratègic, un esportiu, un de promoció turística i un altre de social

ACA Club i el Comú d’Andorra la Vella comparteixen el compromís d'afavorir el posicionament del país i de la parròquia com un referent en l'àmbit tecnològic. Les dues institucions coincideixen en que el projecte digital de l’ACA estigui a Andorra la Vella afavorirà l’atracció de professionals i empreses de l'economia digital a la parròquia. En aquest sentit, Toti Sasplugas, secretari general de l'ACA ha manifestat: « El projecte ha tingut un creixement molt sòlid i ràpid el darrer any, l’arribada del Comú d’Andorra la Vella en el projecte és un accelerador per a nosaltres. Compartim l’abast que pot tenir el projecte digital tant en l’àmbit esportiu, turístic i social i ens permet traslladar el projecte a la capital amb totes les avantatges que això suposa». 

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha remarcat que « l'acord recull l'objectiu de posar Andorra la Vella al mapa dels esports digitals i ser la parròquia referent al país, promovent activitats presencials i digitals amb l'objectiu de dinamitzar la seva competitivitat com a destinació turística».

Aquest punt es materialitzarà amb el disseny, el desenvolupament i l’organització d’una prova esportiva internacional de la disciplina de sim racing i tindrà com a protagonista el primer circuit urbà digital d'Andorra la Vella. 

Enric Tarrado Vives, president de l'ACA:  « Difondre els valors de l’esport  i contribuir al posicionament digital del país són part dels objectius de l’ACA. L’acord amb el Comú d’Andorra la Vella suposa un impuls estratègic per consolidar el projecte i portar Andorra a l’escena digital internacional ».

Ambdues entitats comparteixen també la voluntat de promoure iniciatives que fomentin la interacció entre generacions en l'àmbit tecnològic i traslladar els esports electrònics a una vesant més social.

Un altre objectiu del conveni estableix el compromís d’incrementar la interacció intergeneracional, amb la participació activa de joves i de la gent gran a l'àmbit tecnològic. Sasplugas explica: « ACA eSports té una vocació de responsabilitat sobre bones pràctiques en l'ús dels videojocs, posem a disposició del Comú la nostra experiència i coneixements del món dels esports electrònics per impulsar iniciatives que connectin la gent jove amb la gent gran i facilitin l’accés d’aquests a la tecnologia. »

Impuls a un projecte estratègic per al país

L'ACA eSports és un projecte digital de l'ACA que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir al nivell internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.  


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×