Notícies

AEROFOR, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i l’ACA CLUB programen una jornada de demostració del Curs oficial de pilot de dron (UAS) STS

AEROFOR, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i l’ACA CLUB programen una jornada de demostració del Curs oficial de pilot de dron (UAS) STS

Amb el Curs oficial de pilot de dron professional s’obté el certificat oficial EASA

14/06/2023

ACA CLUB, AEROFOR i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra han organitzat avui una jornada de demostració de les darreres novetats del Curs oficial de pilot de dron (UAS) STS, impartit per AEROFOR i organitzat per les dues entitats andorranes.

Durant la primera part del dia, que s’ha desenvolupat a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria Vatel - Andorra, a Encamp, s’ha presentat el temari teòric, que ha inclòs, a més dels punts principals de la formació del Curs oficial de pilot de dron (UAS) STS, tot d’exemples de noves aplicacions i novetats tècniques de les aeronaus.

Els tècnics d’AEROFOR han emfatitzat que el curs està dirigit, en general, als tècnics que fan treballs de camp, de manera que el dron millora el rendiment i la seguretat de la feina que duen a terme; es tracta de professionals del sector agrícola, enginyers, tècnics forestals o ambientals, de seguretat i emergències, del sector industrial i d’obra civil, del sector audiovisual, entre d’altres.

Amb el Curs oficial de pilot de dron professional s’obté el certificat oficial EASA, que permet fer volar drons o RPAS (remotely piloted aircraft systems) de fins a 25 kg en vols professionals o d’oci dins del territori de la Unió Europea. En el cas de les activitats agrícoles, el curs permet fer volar aparells de fins a 150 kg.

Per a molts professionals, aquesta proposta de formació permet ampliar les opcions laborals i incorporar una activitat professional de futur. Eduard Ibañez Salinas, General Project Manager d’AEROFOR, explica: «Impartim aquest curs a Andorra des de fa dos anys i un total de trenta persones han obtingut la titulació. Ara mateix, cinquanta persones estan cursant la formació. L’eina dron és molt útil en molts sectors, actualment, té múltiples aplicacions i són molts els professionals que es beneficien de la utilitat d’incorporar aquesta mena d’aeronaus a la seva feina: immobiliàries, seguretat i emergències, inspeccions tècniques i audiovisuals, i tots han de tenir el certificat de pilot de dron».

La segona part de la jornada s’ha centrat en una demostració de vol de dues classes de dron. Els tècnics convocats a la presentació, entre els quals hi havia integrants dels cossos de seguretat del país, com ara la Policia i els Bombers, Protecció Civil, l’ARI, tècnics dels comuns, arquitectes, enginyers, geòlegs i professionals de diferents sectors de l’Administració pública (dels departaments de Mobilitat i Transport), es van desplaçar al camp de rugbi de Prada de Moles - Encamp, on van observar les diferents utilitats de dues aeronaus amb característiques diverses.

David Fraissinet, director general d'ACA CLUB, conclou: «L’ACA, en la branca de mobilitat, forma part des de fa dos anys d’un grup de treball integrat per sis clubs afiliats a la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA). Sota el nom de Dron Academy, aquest grup dona suport tecnològic a diversos clubs de l’automòbil en diferents països. En aquesta línia, l’ACA també col·labora amb entitats especialitzades franceses i espanyoles, i desenvoluparà nous serveis de mobilitat vertical en el futur pròxim. El nostre interès passa també per la importància de garantir la seguretat en l’ús de drons, i això és possible gràcies a una formació adequada i a l’aplicació de les normatives aeronàutiques vigents».

Per a més informació sobre el Curs oficial de pilot de dron (UAS) STS, fes clic aquí

 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×