ACTUALITAT

Bon nivell dels Joves Pilots de l’ACA a la Pujada a la Trona


Bon nivell dels Joves Pilots de l’ACA a la Pujada a la Trona
Publicat el: 16/05/2022

La XVII Pujada a la Trona, tercera prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat, es va celebrar diumenge passat (dia 15 de maig). Els vencedors de les diferents categories van ser, Santi Guitart (Demon Car CM+), Eudald Carbonell (Demon Car CM) i Joan Salvans (Porsche GT3 Cup - Turismes).

La pujada, tercera de certamen català de l’especialitat, es va córrer en entre les fites quilomètriques 13,050 i 7,306 de la carretera BV-4608 que uneix les localitats de les Masies de Voltrega i Sant Boi de Lluçanes. En total els participants van fer quatre pujades (dues d’entrenaments i dues de carrera) a un recorregut de 5,744 km, i 234 metres de desnivell. El millor temps de les pujades vàlides per a la carrera, va ser el que es va tenir en compte en les classificacions finals.

En aquesta ocasió, els equips que van competir en la prova organitzada per V-line Org, no van tenir cap dubte en el moment de triar els pneumàtics. La climatologia va estar de la seva part durant tot el cap de setmana. Va lluir el sol i l’asfalt es va mantenir sec en tot moment.Marc Solsona (Speed Car), en el podi CM en el seu retorn a la Trona


El jove pilot de l’ACA, va tornar a l’escenari en el qual va debutar la temporada anterior i va completar una jornada en una excel·lent segona posició de la categoria CM, però en la seva opinió, el més positiu de la seva presència en la present edició de la Trona, va ser la gran feina que va fer el seu equip per a adaptar les prestacions del CM al seu pilotatge.

Així ens comentava Marc el seu pas per la La Trona 2022: «Ha estat un dia molt mogut, D’inici no em trobava còmode en el pilotatge del CM. Comentant el tema amb el meu equip, no han dubtat ni un instant a començar ha canviar detalls de la meva mecànica per a intentar aconseguir el que els demanava. En la part final de la pujada la situació va millorar molt i això es va veure reflectit en els cronos aconseguits. Podríem dir que vam convertir la jornada de competició en un test per a millorar les prestacions del Speed Car. Molt satisfet amb el resultat final.»

Quant a l’escenari que es va disputar la pujada, podríem dir que no es troba entre els preferits de Marc, aquestes eren les seves paraules: «És ben cert que cal competir a tot arreu, però si puc triar La Trona no forma part dels meus escenaris preferits. És una pujada molt llarga i revirada, sobretot en la part final, en la qual em costa agafar el ritme.»

Una vegada superat el repte de la Trona, Marc Solsona i el seu equip ja començaran a treballar pensant en la Pujada a Arinsal, la prova de “casa” que es disputarà els dies 18 i 19 de juny.Marcel Muxella (Renault ALPA FR92), «lluitar sense referències és difícil»


Muxella es va mostrar molt satisfet del top10 que va aconseguir en el seu debut a la Pujada a la Trona. El pilot de l’ACA Esport, és l’únic de la llista d’inscrits que competeix amb un vehicle de les característiques de la seva Renault FR92 (categoria E/D), i això en la seva opinió és un inconvenient, així s’expressava:  «És evident que no tinc les referències dels cronos d’altres pilots, penso que aquest és un factor que ajuda a millorar. Normalment estic entre els CM i els turismes, encara que els més potents d’aquesta categoria (turismes) em superen. No coneixia el traçat de la pujada, només l’havia reconegut dies abans de la prova, m’ha agradat, hi ha dues zones ben definides, al principi molt ràpida i la zona final amb moltes corbes. La veritat és que m’ha agradat.» Aquesta era la seva opinió sobre el recorregut de la pujada, a més afegia: «Estic content amb el resultat de la prova, potser m’ha faltat una mica de ritme ja que la primera pujada d’entrenaments no l’he pogut fer en les millors condicions. He atrapat al rival que em precedia i no hi ha hagut la possibilitat d’avançar-lo. Si el traçat és nou i a més et perds una de les pujades d’entreno... En fi ens anem de la Trona satisfets.»

La Pujada a Arinsal, també és el pròxim objectiu per a Muxella i el seu equip.