ACTUALITAT

Cinquena Jornada de la Mobilitat Elèctrica


Cinquena Jornada de la Mobilitat Elèctrica
Publicat el: 17/05/2018

Per cinquè any consecutiu, Andorra ha celebrat el 12 de maig, la Jornada de la Mobilitat Elèctrica amb l’objectiu de promocionar una mobilitat més sostenible i de consolidar-la, a poc a poc, com a model de futur al país.

Aquest any, els cotxes no han estat els únics protagonistes ja que la jornada ha comptat també amb motos, bicicletes, segways, patinets i una gran novetat: un clípol urbà. Tot plegat ha esdevingut una gran oportunitat per descobrir i provar ginys de transport sostenibles i alternatius pels nostres desplaçaments quotidians.

La Jornada de la Mobilitat Elèctrica ha estat organitzada enguany en col·laboració amb FEDASOLUCIONS, el suport del Comú d’Escaldes-Engordany  i el patrocini de Crèdit Andorrà.

L’objectiu de totes les entitats que han col·laborat en la jornada és el de continuar treballant per fomentar un canvi de mentalitat en la mobilitat de les persones a Andorra. L’esdeveniment ha fet èmfasi en la gran varietat d’alternatives que existeixen i permeten desplaçar-se de manera segura i sostenible, més enllà dels tradicionals vehicles de combustió.

Diverses empreses especialitzades en la mobilitat amb tecnologia elèctrica i professionals del sector s’han unit amb la finalitat de demostrar que una altra mobilitat és possible i que, de fet, ja és una realitat al Principat.

Continuem treballant per convertir Andorra en un país capdavanter en temes de mobilitat elèctrica, i seguint aquest objectiu, una quinzena d’empreses entre concessionaris de cotxes elèctrics, botiges especialitzades en bicicletes elèctriques, motos, patinets i segways han aprofitat el dia per exposar els seus models i productes. Tots els participants en la jornada han tingut l’oportunitat de provar, en primera persona, tots els models que s’hi exposaven.

Ha estat, però, una jornada molt especial i amb una gran novetat destacable: dos minibusos “e-clípol”, un dels quals ha realitzat un recorregut pel Prat del Roure durant tot el dia. Amb un total de tres parades, els usuaris han gaudit en exclusiva d’un transport públic 100% elèctric i respectuós amb el medi ambient.

Us esperem l'any que ve, per a una nova edició.