ACTUALITAT

Combat el fred si vas amb moto


Combat el fred si vas amb moto
Publicat el: 16/01/2018

Ets un amant de la moto i la vols gaudir tot l’any? Si a Noruega els infants, malgrat el fred, van a l’escola a peu portant la seva motxilla en un trineu, per què a Andorra no podem anar amb moto tot l’any? Tens tot l’equipament a la teva disposició per utilitzar la teva moto a l’hivern i protegir-te del fred. Apunta!

Què necessites tu?

És important no escatimar en les peces de roba que et protegiran del fred i et faran anar tranquil. Tampoc cal anar com una 'cebeta'. Si no t’ho han regalat per Nadal, aquestes són les peces bàsiques que t’has de comprar: 

1. Casc integral. Fonamental, per la teva seguretat i per evitar el fred. I si portes antibaf en el vidre, ja serà perfecte!

2. Peça tèrmica i polar per sota i una bona jaqueta per sobre. Les peces interiors com les tèrmiques o polars ens preservaran la calor corporal, però serà fonamental una bona jaqueta, que ens protegeix del fred, el vent i els riscos de frecs si caiem de la moto.

3. Pel que fa als pantalons, si portes una peça per parar el vent i impermeable ja serà suficient. Hi ha peces que cobreixen la totalitat dels pantalons.

4. Tens guants i botes específiques per anar amb moto, que et protegiran en tot moment de les baixes temperatures. L’oferta de vestimenta tècnica és molt gran.

5. En casos de pluja, la millor solució són els monos o vestits d’aigua plàstics, impermeables al 100%. A més, ocupen poc i els pots guardar bé a la moto.

 

Què necessita la teva moto?

‘Ande yo caliente, riáse la gente’. Sí, alguns ‘gadgets’ preparats per no patir a la moto potser no són del nostre gust o molt poc 'moteros' (com les pantalles parabrises o la manteta tèrmica de les cames), però ens faran la vida i el nostre viatge molt més confortable!

1. Parabrises. T’evitarà que el fred et toqui directament a la cara. De totes les mides possibles!

2. Pneumàtic d’hivern. Fonamental i obligatori també per la conducció a Andorra.

3. Seient i manta tèrmica. Hi ha seients preparats que ens donaran confort, com els dels cotxes, i mantes per les cames que recullen l’escalfor del motor i l’envien a les cames (més adaptades per a 'scooters').

4. Paramans i punys que escalfen. Si no en tens prou amb els guants, hi ha accessoris que protegiran les teves mans, com els punys que escalfen. Molts, ja venen de sèrie.