ACTUALITAT

Consells per garantir un transport segur dels infants


Consells per garantir un transport segur dels infants
Publicat el: 05/10/2017

Malgrat Andorra és un país de distàncies curtes, són molts els pares que agafen cada matí el cotxe particular per portar els nens a l’escola. A part de ser un país molt motoritzat, no tots els escolars viuen a prop dels seus centres d’estudi.  Per això, volem donar una sèrie de consells que són bàsics per garantir un transport segur dels infants, un dels col·lectius més vulnerables quan parlem de seguretat viària.

Has de tenir en compte, doncs, certs aspectes a l’hora de portar els nens a l’escola -i més si agafes el cotxe-, començant per un de primordial: sortir amb temps.   

Les presses, males conselleres

És important calcular el temps necessari per fer el trajecte que separa l’escola del nostre domicili i per trobar lloc per aparcar/estacionar en cas de necessitar-ho. Sortir de casa amb el temps suficient t’estalviarà molts maldecaps i t’evitarà molts nervis. Començaràs el dia d’una altra manera!

Cadiretes de seguretat

Depenent de l’edat del nen o nena i per tal de garantir la seva seguretat, sempre ha d’anar amb la seva cadireta corresponent. De fet, els pares ja estan molt conscienciats de la necessitat de viatjar amb un sistema de retenció infantil adequat a l’edat, alçada i pes del seu fill/a.

Cinturó de seguretat, sempre

I si els nens ja no requereixen de cadireta especial, cal emprar sempre el cinturó de seguretat, encara que vagin al seient de darrera i la distància a recórrer amb el cotxe sigui mínima.

Aparcar en llocs habilitats per fer-ho

Si aconseguim sortir amb temps, segurament no ens posarem nerviosos a l’hora d’aparcar prop del centre escolar, perquè ja sabem que en hores punta, els forats escassegen. Intentar no deixar els cotxes en doble fila o en l’estacionament on es carreguen els vehicles elèctrics, per exemple. Els altres conductors no preveuen que pot sortir un nen d’un cotxe en doble fila, i és molt més perillós.

Sempre sortir per la banda de la vorera

Si aparquem al carrer i no en bateria, que el vostre fill surti sempre per la porta del costat de la vorera. Encara que anem justos, la seguretat és el primer. Podreu sortir més tranquils per la vorera i posar-li l’abric i la motxilla amb calma i sense patir pels altres cotxes que segurament també van tard.   

No portar objectes solts

Qualsevol frenada sobtada o moviment brusc pot provocar que els objectes que portem a la safata del darrera o al seient puguin sortir disparats i amb molta més força, i poden colpejar el nen o qualsevol ocupant del vehicle. Recorda portar sempre els objectes al maleter.

Respectar les normes i les indicacions de l’agent de circulació

Encara que estiguem nerviosos perquè anem tard i el nen o nena no deixi de dir que no vol anar a l’escola, no val encarar-se amb l’agent de circulació si no ens deixa estacionar en doble fila. Ells hi són per ajudar-nos i per fer que en aquesta hora punta tot flueixi de la millor manera. Respecta totes les normes de seguretat.