ACTUALITAT

Debut amb bona nota de Raül Ferré al Mundial FIA de rallycross elèctric RX2e


Debut amb bona nota de Raül Ferré  al Mundial FIA de rallycross elèctric RX2e
Publicat el: 04/07/2022
  • P4 de Ferré a Höljes (Suècia)
  • Un circuit desconegut, una disciplina nova i els canvis constants en les condicions atmosfèriques van posar a prova el jove pilot ACA

Raül Ferré ha debutat aquest cap de setmana a la catedral del rallycross, al Cooper Tires Rallycross de Suècia 2022. El jove pilot ACA es va trobar un circuit desconegut, una disciplina completament nova i els canvis constants de les condicions atmosfèriques. Aquests van ser els reptes que Ferré va anar superant carrera rere carrera fins que va finalitzar en P4, per davant de molts dels favorits.

Viktor Vranckx (P1) va pujar al podi per primera vegada després de guanyar la final de RX2e, per davant dels pilots suecs Nils Andersson (P2) i Isak Sjökvist (P3), que competien a casa i tenien a favor una multitud local a Höljes que els donava suport.

Un cap de setmana que ho va tenir tot

La jornada de dissabte va començar amb pluja, de manera que la pista estava negada abans del primer contacte dels pilots amb l’espectacular circuit de Höljes. La sessió d’entrenaments lliures del matí no va generar temps de volta significatius, però alguns pilots van destacar i van oferir una petita pista del que havia de venir.

Tot seguit, el sol va sortir al circuit i en va assecar l’asfalt. Es van dur a terme les sessions de heat i en la primera cursa Ferré es va col·locar en tercer lloc i en la segona, en quart lloc, de manera que va mostrar un ritme impressionant, es va acostumar a les difícils condicions de la pista i va fer una molt bona primera incursió en el rallycross.

Raül Ferré va anar progressant carrera rere carrera amb un ritme constant i, reivindicant el seu talent, va superar les adversitats que va anar presentant el Cooper Tires Rallycross durant el cap de setmana.

La jornada de diumenge va començar amb un clima encara més incert. Al warm-up Ferré es va situar segon, per sota de Viktor Vranckx i per sobre dels favorits suecs.

El heat 3 va ser decisiu per al jove pilot ACA. Increïblement caòtic i a l’alçada de les expectatives de les més de 22.400 persones que van seguir la inauguració del campionat, els pilots van oferir un espectacle únic de cops, tocs, contactes, xocs, escapades i fins i tot acrobàcies 360º. La batalla entre Patrick O’Donovan, Isak Sjökvist i Pablo Suárez a la primera cursa va donar pas a un inici accidentat a la segona, amb Nils Andersson i Ferré que van pagar el preu d’un incident al primer revolt amb Mark Flaherty i Viktor Vranckx; Ferré va quedar aturat, amb l’alerta de seguretat encesa per un cop en una de les parts més sensibles del vehicle.

Posteriorment, va tenir lloc la sessió de cursa de progressió, que havia de determinar els llocs de sortida de les semifinals. Ferré es va situar cinquè, davant de Thorén, Suárez, Flaherty, Catie Munnings i Laia Sanz —aquestes últimes són les dues dones que participen en el campionat.

Ja a les semifinals, a la segona concretament, Isak Sjökvist va aconseguir la victòria i Raül Ferré va ser segon.

Els llums van canviar a verd per a la final. Vranckx va mantenir a ratlla el pilot que atacava per darrere. Andersson i Suárez es van desviar al revolt 2 i van triar la volta Joker a la primera oportunitat. Per davant, Ferré pressionava Sjökvist, però el suec es defensava del jove pilot ACA, qui va finalitzar a P4.

Raül Ferré, jove pilot ACA, explica: «Estic molt content i molt agraït, és un somni. Vaig voler lluitar pel tercer lloc, però estem molt satisfets amb el resultat. Aquesta primera participació ha estat molt positiva, tots n’hem après molt. Encara queda molta feina per fer i molta informació per incorporar, però és clar que tenim ritme i debutar en un circuit emblemàtic com aquest en quart lloc es pot dir que és la nostra gran satisfacció».

Claudi R. Leites, coach esportiu / spotter, afirma: «Estem molt contents amb ell perquè ha entès com funciona el cotxe, com l’ha de conduir. També ha après què havia de fer dins del circuit, com havia d’actuar quan tenia rivals al costat. Vam fer una planificació molt curosa del que podia passar en cada carrera i teníem diferents estratègies plantejades segons cada situació. El Raül va respondre a cadascuna de les consignes i ja es veuen els resultats. Sense cap mena de dubte, aquesta ha estat una base d’aprenentatge molt bona per al Raül i l’equip». 

Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, conclou: «El Raül passa amb bona nota el debut al rallycross. Una disciplina nova, amb cotxe nou, amb rivals nous, en un cap de setmana que es coneix com a Magic Week’s per tot el que comporta la disciplina del rallycross a Suècia. Un cap de setmana molt complicat i molt ben gestionat al costat del Claudi R. Leites —enhorabona per a ell també—, han fet una feina impecable; no podíem esperar més. Hi ha una gran feina darrere d’aquest projecte, moltes hores al simulador, moltes hores de preparació física i psicològica, i no teníem gaires dubtes que el Raül i l’equip ho podien fer molt bé. És clar que la seva capacitat de treball i d’entendre les curses és decisiva quan es tracta d’aconseguir resultats».

Calendari global 2022 de Raül Ferré

Les properes competicions són les següents:

• Pujada Arinsal (Andorra) - 18-19 de juny de 2022 – Campionat de França de Muntanya 2a divisió.

• Höljes (Suècia) – 2 i 3 de juliol de 2022 – Mundial RX2e

• Course de Côte Dunières (França) – 16 i 17 de juliol de 2022 – Campionat de França de Muntanya 1ª divisió.

• Course de côte du Mont Dore (França) - 6 i 7 agost de 2022 – Campionat de França de Muntanya 1a divisió.

• Hell (Noruega) – 13 i 14 d'agost 2022 – Mundial RX2e

• Riga (Letònia) – 3 i 4 de setembre de 2022 – Mundial RX2e

• Course de côte Limonest - Mont Verdun (França) – 17 i 18 de setembre de 2022 – Campionat de França de Muntanya 1ª divisió.

• Spa (Bèlgica) – 8 i 9 d'octubre del 2022 – Mundial RX2e

• Catalunya (Espanya) - 29 i 30 d'octubre – Mundial RX2e 

• Circuit Andorra – Gener i febrer 2023 – GSeries

Resultats

https://www.fiaworldrallycross.com

Suport a Raül Ferré

Per al seu nou camí internacional, el pilot compta amb el patrocini principal d’AndoRRacing, empresa andorrana pertanyent al Grup Esponsorama. També compta amb el suport de VisitAndorra.com, a més dels patrocinadors habituals, que li han donat suport des del començament: HiperPas, immobiliària CISA, Grup Heracles, Tot Natura, Globalrisc, Seventeen i Hotel del Pui. A més, Raül Ferré és ambaixador de FEDA per a la mobilitat elèctrica.

Més informació sobre el campionat i sobre el vehicle, a https://fia-rx2e.com.

Fotos: ©Automòbil Club d'Andorra | © FIA RX2e Championship 

Textos: © FIA RX2e Championship | ©Automòbil Club d'Andorra