Notícies

Des de Niça fins a Ljubljana en bicicleta

Des de Niça fins a Ljubljana en bicicleta

La viatgera Sinfreu completa la primera etapa de la travessia

06/07/2022

La viatgera Andrea Sinfreu, ambaixadora d’ACA SEGURS, ha completat la primera etapa entre Niça i Ljubljana, la capital d’Eslovènia, de la iniciativa Alpine Hummingb’ride, un projecte en què pedalarà durant quatre mesos i que té com a objectiu conscienciar sobre el canvi climàtic i els efectes que suposa per als paisatges de muntanya.

Sinfreu, en el primer tram de la travessa, ha recorregut els Alps des de Niça, a la costa francesa, fins al territori eslovè, on s’acaba la cadena de muntanyes a l’Europa central.

La viatgera d’ACA SEGURS ha passat per diversos paisatges de muntanya. Així, el Col de Turini, el Col Saint-Martin, el Col della Lombarda, el Col de Larche, el Col de Vars, el Col de l’Izoard i el Col de l’Échelle són els primers ports que ha afrontat, juntament amb el seu company de viatge en aquesta primera part, Rémy Heliot. A partir d’aquí continuarà la travessa tota sola amb la seva bicicleta.

 

Sinfreu, en el seu periple sobre dues rodes, ha estat testimoni de la sequera que pateix la zona de Niça, de les conseqüències greus del desglaç a les glaceres dels Alps i dels problemes que han d’afrontar els pobles que els últims anys han viscut inundacions com a conseqüència del canvi climàtic. L’ambaixadora d’ACA SEGURS ha vist de primera mà els efectes de l’escalfament global de la Terra, especialment, a l’entorn de muntanya.

Ja a Suïssa, Sinfreu comenta: «Ens van acollir molt bé, vam dormir gairebé cada nit en cases de famílies i vam conèixer gent amb tradicions i maneres de fer diferents. I també vam explicar la motivació del nostre viatge».

En el trajecte per Suïssa, van passar tres dies al Parc Natural de Vanoise amb un grup d’estudiants, els van explicar el projecte i  van parlar d’ecologia. Després van continuar el viatge en bicicleta i van passar per ports suïssos, com ara el Col de la Forclaz, el Col du Pillon, el Furkapass, l’Oberalppass, l’Albulapass, etc.

Pel camí, la viatgera d’ACA SEGURS ha conegut altres persones que viatgen en el marc d’iniciatives solidàries, amb motivacions semblants a les del projecte Alpine Hummingb’ride. Així, hi ha persones que viatgen per denunciar el canvi climàtic, per lluitar contra malalties com ara el càncer o per altres iniciatives socials.

Durant el primer tram del viatge, Sinfreu ha entrevistat guardes de refugis, guies i altres professionals en diferents punts del camí, com ara parcs naturals, parcs nacionals, el laboratori CREA o la Chamoniarde. Amb aquestes persones han parlat de la situació en què es troben els ecosistemes de muntanya i han ampliat la visió sobre aquest tema.

L’ambaixadora de l’ACA i el seu company van entrar a Itàlia pel mític Passo dello Stelvio i van recórrer carreteres amagades entre boscos, els colls de les Dolomites, petites valls i la plana plena de pomeres del Tirol. Quan van entrar a Eslovènia, el primer que els va impactar va ser el canvi en el paisatge i en la gent. El riu Soca, un característic riu alpí, domina el territori amb el color turquesa de les seves aigües i dona vida al Parc Nacional de Triglav, on hi ha la muntanya més alta de tot Eslovènia i que porta el mateix nom.

Ara, des d’Eslovènia, Sinfreu està planificant la ruta de l’etapa següent, que l’ha de portar de la capital eslovena al cap Nord, passant per Àustria, la República Txeca, Alemanya, Dinamarca i, finalment, Noruega.

La viatgera d’ACA Segurs explica: «El primer balanç que fem és molt positiu. Hem conegut llocs molt diferents, paisatges, persones, maneres de fer molt diferents, i ha estat una part del viatge molt enriquidora. És cert que coordinar les entrevistes pedalejant tot el dia no ha estat senzill, però sempre hem estat molt ben acollits i la gent s’interessa pel nostre projecte, alhora que ens explica les seves iniciatives. Pel que fa a l’aspecte físic, hem tingut etapes molt dures amb molt desnivell, però sense arribar a la fatiga. Sens dubte, Suïssa i les Dolomites han estat els paisatges més impressionants i les zones on es nota una altra mena de gestió i de respecte pels recursos naturals. Crec que aquest punt serà el més interessant de veure i de compartir en els propers trajectes cap al nord d’Europa».

Una assegurança a mida de qualsevol viatge

Viatjar és molt més que anar d’un punt a un altre. Són molts els dubtes que es generen a l’hora de planificar una travessa com la d’Andrea Sinfreu, sobretot pel que fa a les assegurances.

Conscients que els socis de l’ACA ja gaudeixin de la millor assistència personal i de viatge en carretera, la corredoria ACA SEGURS va néixer fa quatre anys amb la voluntat d’oferir un altre servei exclusiu per als socis del Club. En concret, la pòlissa VIATGE és l’assegurança ideal per a qualsevol mena de viatge: aventura, vacances, estudi, negocis, llarg o curt.

En un viatge per Europa, lluny del país d’origen, la necessitat d’una bona cobertura és indispensable per a gaudir del trajecte i assolir l’objectiu que ens marquem, que, en el cas de l’ambaixadora d’ACA SEGURS, és convertir-se en una actora d’un canvi positiu difonent el missatge que cal que tinguem cura del medi ambient.

En aquest sentit, l’equip d’ACA SEGURS, especialistes en assegurances a mida, ha dissenyat l’assegurança perfecta segons la iniciativa de l’Andrea Sinfreu que l’acompanyarà durant els gairebé 7.000 km de travessia. Inclou, entre altres prestacions, assistència mèdica i sanitària fins a 250.000,00 €. La pòlissa d’ACA SEGURS acompanya Andrea Sinfreu en tot el seu periple sense complicacions ni riscos.

Podeu seguir el projecte a: 

Andrea Sinfreu Instagram

Alpine HummingB'ride Instagram

Fotos: © Andrea Sinfreu


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×