Notícies

Dijous 30/05: viu el Rallye des Princess 'Richard Mille' amb el Club!

Dijous 30/05: viu el Rallye des Princess 'Richard Mille' amb el Club!

El millor ral·li de cotxes clàssics amb equips femenins arriba a Andorra!

28/05/2024

Les sòcies i els socis d'ACA CLUB podeu viure i gaudir del Rallye des Princess 'Richard Mille' 2024 Paris - Andorra a primera línia!, el millor ral·li de cotxes clàssics del món amb equips femenins!

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA CLUB) i ACA Esportiva, juntament amb Andorra Turisme i Andorra Business, en col·laboració amb els comuns de Canillo i d’Ordino, han decidit que aquesta prova arribi per primera vegada al Principat.

França i Andorra, de nord a sud

Diumenge 26 de maig, a la Place Vendôme de París es van aplegar persones més matineres i, també, turistes d’arreu i fans del món del motor per admirar les tripulacions dels vehicles i els cotxes que conduïen! I a les 8.30 hores en punt, un total de 60 cotxexs i les cent vint pilots i copilots van sortir a la carretera entre els aplaudiments i els crits d’ànim de les persones espectadores que les van voler acompanyar en la sortida oficial del ral·li.

El Rallye des Princesses 'Richard Mille' ha engegat un recorregut de més de 1.600 quilòmetres per arribar al Principat d’Andorra, amb un total de cinc etapes: Tours (La Grange de Meslay), Saint-Martin-de-Ré, Sarlat-la-Canéda, Carcassona i el Principat d’Andorra.

Els equips competiran sota la dura i exigent fórmula de la regularitat, que exigeix tanta precisió de la copilot com de la pilot, així com una entesa excel·lent i constant entre les companyes. L’esdeveniment també permet viatjar i descobrir llocs poc coneguts, en què les participants celebraran trobades gastronòmiques i vetllades temàtiques.

El coll d’Ordino, epicentre de l’acció a Andorra

Ja a la darrera etapa, les competidores sortiran des de Carcassona i es dirigiran a Andorra. Abans d’arribar, els equips disputaran tres proves cronometrades, una al Col de la Croix des Morts, un altre al Col du Chioula i la darrera a Ax-les-Thermes.

Així, arribaran a Andorra per la frontera francoandorrana i es dirigiran cap a Canillo. La previsió de l’horari per a l’activitat esportiva és el següent:

>>>> Horaris i el recorregut al Principat

  • 13.26 h: primer cotxe, reagrupament a Canillo, Borda del Pí (carretera de Montaup, Canillo).
  • 14.24 h: primer cotxe, inici del tram cronometrat al coll d’Ordino, Canillo en direcció a Ordino - referència: Tamarro / Roc del Quer.
  • 14.39 h: primer cotxe, reagrupament 20 minuts, a l’aparcament del Camp de Tenada (Ordino).
  • 15.00 h: primer cotxe, sortida i recorregut: Ordino, la Massana, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp, Canillo.
  • 16.00 h: primer cotxe, FINAL - PARC TANCAT, Plataforma de Soldeu (accés gratuït; menors 12 anys acompanyats).

Una inscripció increïble

Entre la inscripció hi ha un estol de cotxes impressionant, amb les millors marques i models que han fet història en l’àmbit de l’automobilisme mundial. Destaquen vint-i-un models Porsche 550, 356, 911 i 304 de diverses versions i amb diverses motoritzacions. També hi ha un BMW 327 de 1939, un Ford Thunderbird de 1957 i dos MG B de 1965 i 1972.

En acabar, el PARC TANCAT s’ubicarà a Soldeu, concretament a la Plataforma, on tots els cotxes que arribin a Andorra podran ser admirats en directe. L’accés al parc tancat és gratuït i els infants menors de dotze anys hi podran accedir acompanyats d’una persona adulta.

L’Automòbil Club d’Andorra i la promoció turística mitjançant el cotxe, un projecte cabdal

L’arribada del Rallye des Princesses 'Richard Mille' al país ha estat possible gràcies a la iniciativa de l’Automòbil Club d’Andorra, Andorra Turisme i Andorra Business, amb la col·laboració dels comuns de Canillo i d’Ordino.

El Rallye des Princesses 'Richard Mille' és el segon esdeveniment automobilístic que se celebra a Andorra durant l’any 2024. A començament de mes va visitar el Principat el Millesim GT Tour Cévennes-Roussillon, i pel que fa als esdeveniments internacionals, l’agenda es tancarà el 20 i el 21 de setembre amb la Transpyrénées. Les proves que organitza ACA Esportiva són la Pujada Arinsal (del 14 al 16 de juny), el Ral·li d’Andorra (27-28 de setembre) i la Pujada a la Peguera (19 d’octubre).

 

 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×