ACTUALITAT

Edgar Montellà ansiós per començar a competir al volant del Silver Car


Edgar Montellà ansiós per començar a competir al volant del Silver Car
Publicat el: 29/07/2020

Els calendaris encara provisionals, tant d’Espanya com de Catalunya, mantenen la incertesa d’un 2020 totalment atípic.

Després de molt temps sense poder competir per motius de tots coneguts, Edgar Montellà confia en poder revertir la situació i iniciar, al mes de setembre, una temporada en la qual volia demostrar que estava preparat per a afrontar amb garanties d’èxit el Campionat d’Espanya de Muntanya. D’altra banda la seva participació en les proves del català de l’especialitat haurien estat, a priori, el millor test per a aconseguir el seu objectiu principal.

Imatge: FotoEsport | Edgar Montellà

Des de mitjans de març, el degoteig d’anul·lacions de les carreres previstes en els calendaris inicials ha estat un maldecap per als equips. Totes les previsions fetes fins al moment han anat saltant per l’aire i ara mateix, la relació de proves que segueixen amb possibilitats de realitzar-se són les següents:

  • Campionat d’Espanya: 3/4-10, Subida a Ubrique i 14/15-11, Subida a Estepona Peñas Blancas.
  • Campionat de Catalunya: 19/20-9, Pujada a Alcover, 17/18-10, Pujada Ullastrell, 7/8-11 Pujada Sant Feliu, 28/29-11, Pujada a les Ventoses.

Edgar Montellà es planteja seguir aquests calendaris si és que finalment es poden completar: "Pels comentaris que rebem, tant d’organitzadors com de companys que viuen de manera més pròxima els diferents canvis, el futur no és massa encoratjador. Nosaltres intentarem seguir tots dos calendaris i treballar al màxim en la posada a punt del Silver Car, una mecànica que vam rebre a mitjans de març i que ha passat moltes setmanes en el garatge".

El pilot andorrà, que continua comptant enguany amb ajuda del Programa dels Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, té com a objectiu immediat la prova de l’especialitat que es disputarà el proper cap de setmana en la localitat francesa de Font-Romeu: "Com cada any estarem en la prova del ASAC 66, una prova molt particular que compta amb un traçat de només 1,3 km però amb una organització excel·lent. No és vàlida per a cap dels campionats que seguim habitualment però et permet mantenir el protocol de competició. De fet enguany serà refrescar aquest protocol, ja que portarem pràcticament vuit mesos sense competir".

Imatge: FotoEsport | Edgar Montellà

Per la seva banda Toti Sasplugas, secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra ha coincidit en assenyalar que s'està davant d'un any de competicions molt atípic, qüestió que no fa defallir al Club en el propòsit de donar suport als joves talents del motor andorrà: "El Programa de Joves Pilots ja té una trajectòria de 15 anys i actualment l'Edgar Montellà i Raül Ferré, en la categoria de muntanya, i l'Alex Machado, en circuit, són els tres pilots que acull el programa". 

Com a membre de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), la vessant esportiva del Club, ACA ESPORT, té com a missió promoure l’esport de l’automòbil a Andorra, organitzar proves i donar suport i formació a joves pilots nacionals. 

L'estrena de Montellà al volant del Silver Car

El passat cap de setmana 1 i 2 d'agost, el pilot encampadà ha estrenat el seu Silver Car a la 37ème Course de Côte de Font-Romeu, demostrant un nivell competitiu molt alt que l’ha de situar en la lluita pel triomf de manera habitual. Dues terceres posicions entre els CM, en el cap de setmana de Font Romeu, que, amb tota seguretat, li donaran la confiança necessària per a continuar progressant.

Per a Montellà ha estat una jornada en el qual la calor ha fet estralls en la seva mecànica, aquestes eren les seves paraules: "A vegades penses que per tenir mecàniques noves no ha d’haver-hi problemes. Aquesta vegada no ha estat així per a mi i algun altre company. Segons sembla, la calor pot donar sorpreses desagradables. De tota manera content amb poder fer aquestes primeres carreres i començar a conèixer el Silver Car en competició".

Per a més informació sobre el Programa de Joves Pilots de l'ACA, contacta al telèfon 803 400, vista aca.ad o passa per la seu de l'ACA, Babot Camp 13, Andorra la Vella.

Imatges i continguts: FotoEsport.-