ACTUALITAT

El cap de setmana (dies 6 i 7) comença la recta final de les Crèdit Andorrà GSeries 2021


El cap de setmana (dies 6 i 7) comença la recta final de les Crèdit Andorrà GSeries 2021
Publicat el: 04/02/2021

Les Crèdit Andorrà GSeries 2021 tornaran al Circuit Andorra el cap de setmana (dies 6 i 7). Els organitzadors de la competició han pres aquesta decisió pel fet que les previsions climatològiques són més favorables si es retarda unes hores la celebració del tercer meeting de la temporada. El dissabte (dia 6), entre les 19 i les 21 hores, es disputaran els entrenaments lliures, mentre que el diumenge (dia 7), a partir de les 8 hores, la mànega qualificativa i la final.

Així doncs, els equips fidels campionat andorrà, tornaran a competir en la pista gelada del Port d’Envalira amb les piles carregades i objectius diferents. Els que tenen opcions d’aconseguir algun dels títols, afrontaran les curses, amb la intenció d’acumular la màxima puntuació per a continuar vius en el campionat. De manera més relaxada, encara que guanyar sempre és l’objectiu, podran competir els que participin de manera ocasional el diumenge (dia 7) en el certamen de pilotatge sobre gel d’Andorra.


A l’equador del campionat els respectius líders de les categories són José “Cohete” Suarez (Giand), Lluis Sala i Alex “Sito” Español (2RM), Yann Le Potier (SbS) i Cristian España (ICE Gladiators).   

El cap de setmana (dia 7) es correrà en dues variants diferents del Circuit Andorra.
Els organitzadors han decidit preparar dos traçats diferents, un per a les categories Giand i SBS i un altre per a les 2RM i les motos dels ICE Gladiators.
La característica principal dels dos traçats és que, la parabòlica de final de recta no s’haurà de superar de manera completa. A la meitat del mític revolt del Circuit Andorra, els pilots es trobaran amb un gir de 90° a esquerra, per a enllaçar amb la resta del traçat. En opinió dels organitzadors és potser el revolt més complicat de les diferents variants de la instal·lació del Port d’Envalira.
L’objectiu de fer traçats deferents, segons les categories, no és un altre que mantenir la pista en les millors condicions fins al final del meeting.

L’estructura de la competició tindrà canvis significatius. En el penúltim meeting de les Crèdit Andorrà GSeries 2021, els pilots participants disputaran els entrenaments lliures i els qualificatius en manegues de 7 voltes cadascuna. La prova finalitzarà amb la disputa d’UNA FINAL, programada a 6 voltes, per cada pilot. En opinió dels organitzadors, aquest canvi farà que l’esdeveniment sigui més àgil encara que suposi un canvi de xip notable per als competidors. Esmentar que els participants completaran les mateixes voltes al traçat (20 en total) amb una sortida menys a pista.

Cal destacar també una altra novetat en la sortida de vehicles a pista en la mànega qualificativa. Cada categoria correrà les sèries de pilots A i B de manera continuada. Amb aquesta modificació es pretén que l’estat de la pista no estigui tan canviada entre el pas del pilot A i B del mateix vehicle.

Segons Àlex Bercianos: Som conscients que aquests canvis suposaran una major exigència per als pilots en haver de mantenir la concentració durant més temps en cadascuna de les mànegues. Del que tampoc hi ha cap dubte és que el meeting serà més dinàmic. En fi... Estem convençuts que aquests canvis milloraran, en general, el desenvolupament de la competició.

Hi haurà algun campió el diumenge (dia 7) al migdia?
Es pot donar el cas, però s’haurien de donar algunes combinacions en els resultats d’aquest diumenge que, a priori, semblen complicades.

La probabilitat més factible es pot donar en els ICE Gladiators (Motos). Fins al moment, Cristian España ha comptabilitzat les seves participacions amb triomfs. Si segueix amb aquesta inèrcia positiva una vegada finalitzat el tercer meeting de  l’any, l’avantatge sobre el seu germà, el televisiu Xavi España, pot ser insuperable.

Side by Side (SBS). En aquesta categoria l’home a batre sembla ser Yann Le Potier, que fins al moment també ha vençut en els dos meetings disputats. Yann és un líder sòlid, no obstant això per darrere, Franck Cabaner és un rival temible que, potser, està més distanciat del compte a causa dels punts que va perdre en la G1 en la lluita amb Erwan Le Potier.

No podem oblidar l’arribada a les posicions capçaleres de José Roger Chalmeta, Alex Rins i el company del líder, Philippe Bouchard. En resum l’esmentat Yann Le Potier, si manté la regularitat exhibida fins ara, pot tenir un avantatge important al final de la G3, però res estarà decidit.

La categoria GIAND també ha arribat a l’equador de les Crèdit Andorrà GSeries amb un únic vencedor. Es tracta del pilot de l’equip Elegant Driver, José “Cohete” Suarez”, que acumula dos triomfs en el seu haver encara que amb diferències que, ni de bon tros, són decisives.
El rival directe de l’asturià és Gil Membrado, amb el qual comparteix el Giand amb dorsal 21. Gil amb només 13 anys, de moment, no ha baixat del podi i ha deixat molt clar que té les qualitats i el temperament suficient per a enfrontar-se a rivals més experimentats i sortir victoriós.

Després de no participar en la G2, Nil Solans tornarà a estar en la graella de sortida d’aquesta categoria. Cal recordar que el seu duel amb “Cohete” Suárez, pel triomf en la G1 va ser espectacular.

Luca MARINI i Enea BASTIANINI seran, aquest diumenge (dia 7), els “representants” del Campionat del Món de MotoGP en el traçat del Port d’Envalura. Caldrà veure, si el germà de Valentino Rossi i el campió del món de Moto2 de la present temporada, s’adapten amb rapidesa a competir en unes condicions molt diferents de les que estan acostumats.

La llista d’inscrits encara ens pot oferir alguna sorpresa, sobretot, en algun dels Giand de l’equip ELEGANT DRIVER. Per cert, en la G2 la sorpresa va ser el pilot francès Yohan Rossel, que després de protagonitzar una gran actuació en el Circuit Andorra, es va desplaçar a Gap per a disputar el Ral·li de Montecarlo (WRC), on es va proclamar vencedor de la categoria WRC3.

2 Rodes Motrius (2RM). Sens dubte la categoria més igualada de les Crèdit Andorrà GSeries. De moment Lluis Sala i el pilot de l’ACA Esport, Àlex “Sito” Español, encapçalen la provisional amb 111 punts. Sense cap dubte, queda molta tela que tallar.

Així doncs la tercera cita de l’any de les Crèdit Andorrà GSeries es disputarà a doble jornada. Sobretot la matinal del diumenge (dia 7 a partir de les 8 hores), promet ser apassionant.