Notícies

El Cap Nord a la vista

El Cap Nord a la vista

La viatgera Andrea Sinfreu, ambaixadora d'ACA SEGURS, pedala pels últims quilòmetres ...

01/09/2022

La viatgera Andrea Sinfreu, ambaixadora d'ACA SEGURS, pedala pels últims quilòmetres de la travessia que l'ha portat des de Niça, a França, a Ljubljana, la capital d'Eslovènia, per completar posteriorment un viatge que té com a punt d'arribada el Cap Nord.

Si en el trajecte que ha enllaçat la Costa Blava amb la regió de l'Alta Carniola va estar marcat per diferents paisatges de muntanya, el camí que l'ha portat cap al nord ha canviat, passant a pedalar pels marges de rius, una geografia més accessible, però que li desperta la mateixa admiració que la primera etapa del viatge.

Endinsar-se a l'Europa humida

L'ambaixadora d'ACA Se ha iniciat un viatge d'un total de 6.800 km.

Durant la primera ruta va completar 1.800 km i ara afronta la finalització dels 5.000 km del segon tram.

Sortint de Ljubljana, Sinfreu va prendre rumb cap a Viena. Un cop allà va planificar el seu camí fins a Linz, una ciutat ubicada a l'Alta Àustria que s'estén a banda i banda del riu Danubi, entre Salzburg i Viena. Aquest últim, un trajecte pla, marcat pel fort vent i petits poblats on va ser molt ben rebuda.

L’Andrea porta la bicileta per paratges naturals, en molts casos carrils bici o pistes autoritzades com la que es dibuixa al llarg del recorregut del riu Oder. Praga, Berlín —on la parada va estar centrada a fer un manteniment en detall de la bicicleta i comprar material nou— i Hamburg han estat les ciutats per les quals ha passat Sinfreu, sempre tenint com a premissa compartir la seva experiència, descobrir-ne de noves, intercanviar coneixements i aprenentatges vinculats a activitats sostenibles, en definitiva, tot un seguit de vivències que fan que el viatge s'ompli de sentit.

Lubeck va ser l'entrada a Escandinàvia, regió conformada per Noruega, Suècia Dinamarca, i la viatgera andorrana ha creuat aquest últim seguint la costa allotjant-se a refugis i cabanes petites a zones protegides.

Cap al Cercle Polar Àrtic

Després d'unes hores de ferri, el primer contacte amb Noruega va ser a Mandal. La pluja ha acompanyat bona part dels quilòmetres de l'ambaixadora d'ACA SEGURS que, pedalada rere pedalada, l'han portat a transitar per molts ponts i túnels entre paisatges inèdits de mar i muntanya.

Després de passar els 66 °34' N i ja a Bødo, ha agafat un ferri de matinada per enllaçar amb les illes Lofoten, aquest arxipèlag entre el Vestfjorden i el Mar de Noruega és conegut per la pesca, els pintorescos pobles de pescadors i les espectaculars muntanyes.

Seguint tota la costa, ha passat per Hadseløya, les illes de Langøya, Hinnøya i Andøya, per arribar a Trømso, alternant trajectes pedalejant i ferri. L'Andrea explica: «Els paisatges a les Illes Lofoten han estat espectaculars, a més vaig tenir tres dies de bon temps que van fer que les etapes fossin més agradables!»

I afegeix: «Han estat dies de creuar illes! De l'arxipèlag de les Lofoten vaig arribar en ferri a Hadseløya i vaig continuar per les illes de Langøya, Hinnøya i Andøya. La travessa d'aquesta darrera la vaig fer de pressa per arribar al darrer ferri del dia (al qual vaig arribar un minut abans que salpés!).»

Seguint: «Després d'una travessa amb vaixell de 2 hores vaig arribar a l'illa de Senja. La previsió de temps era més bona durant la nit així que vaig decidir creuar l'illa de nit fins a arribar a Botnham, on vaig esperar el primer ferri de la matinada. D'allà vaig fer 55 km sota la pluja per arribar a la porta de l'Àrtic, Trømso. Parada de dues nits a aquesta ciutat, aprofitant el dia per intentar reparar la bicicleta, visitar la ciutat i descansar una mica abans d'emprendre els darrers quilòmetres. Després de provar sense èxit trobar alguna botiga de bicicletes per reparar la maneta del canvi, vaig continuar la ruta sense poder canviar de plat.»

Una assegurança a mida de qualsevol viatge

Per davant, Andrea té els darrers 240 km per l'aclaparadora bellesa dels fiords escandinaus, pobles que semblen sortits de contes de fades, en un viatge sostenible, aprenent i descobrint altres maneres de ser i fer d'acord amb la cura dels recursos naturals. Noruega, sens dubte, es troba en una posició de lideratge en aquest sentit segons la viatgera andorrana. 

Conscients que els socis de l'ACA ja gaudeixen de la millor assistència personal i de viatge a la carretera, la corredoria ACA SEGURS va néixer fa quatre anys amb la voluntat d'oferir un altre servei exclusiu per als socis del Club. En concret, la pòlissa viatge és l'assegurança ideal per a qualsevol mena de viatge: aventura, vacances, estudi, negocis, llarg o curt.

Qualsevol incident durant el viatge de l'Adrea Sinfreu està en mans dels experts d'ACA SEGURS, especialistes en assegurances a mida.

L'equip de la corredoria de l'ACA ha dissenyat l'assegurança de VIATGE que acompanya l'ambaixadora i que, entre altres prestacions, inclou cobertures, assistència mèdica i sanitària fins a 250.000,00 €.


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×