Notícies

El Rallye des Princesses tanca a Andorra una edició inoblidable

El Rallye des Princesses tanca a Andorra una edició inoblidable

Uns seixanta cotxes recorren el Principat en una caravana multicolor

10/06/2024

  • Uns seixanta cotxes recorren el Principat en una caravana multicolor
  • El coll d’Ordino viu l’última cronometrada
  • Soldeu, gran epicentre de final de cursa

El Rallye des Princesses - Richard Mille ha finalitzat la 23a edició al Principat d’Andorra. Aquesta edició, descrita ahir com a «magnifique» per part de l’organitzador, Patrick Peter, el mateix que organitza el Tour Auto, va posat el punt final a la part esportiva al coll d’Ordino i a Soldeu.

El Rallye des Princesses va arribar al Principat perquè l’Automòbil Club d’Andorra (ACA CLUB) i ACA Esportiva, juntament amb Andorra Turisme i Andorra Business, en col·laboració amb els comuns de Canillo i Ordino, van acordar que la prova es disputés per primera vegada al país.

ACA CLUB Esportiva, divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ha estat responsable de desenvolupar aquesta prova especial en carretera tancada, amb prop de cinquanta comissaris i oficials. En finalitzar el tram, les participants es van dirigir a Sodeu, a Canillo, on van configurar un parc multitudinari que van visitar una gran quantitat de persones aficionades. Tothom va admirar i fotografiar els cotxes, i també van parlar amb les pilots i copilots.

Després d’un viatge de 1.600 quilòmetres que va finalitzar al Principat, l’equip número 5, amb Stéphanie Brandys i Laure de Carrière, va guanyar l’esdeveniment d’aquest any amb un Porsche 356. El duo va acabar al podi també l’edició del 2023. Nathalie Payelle i Elisa-Noemie Laurent van quedar segones amb un Triumph TR6. Finalment, el tercer lloc va ser per a Véronique Lagache i Anne Sampeur amb un Porsche 911.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, el ministre de Turisme i Comerç del Govern d’Andorra, Jordi Torres Falcó, va manifestar: «És una prova molt coneguda a França; que faci parada a Andorra ens permet acostar-nos i posicionar-nos entre el sector més prèmium francès perquè vinguin, pernoctin i coneguin el nostre país».

Per la seva banda, Enric Tarrado Vives, president de l’Automòbil Club d’Andorra, va explicar: «Aquesta iniciativa de l’ACA està estretament lligada amb l’objectiu d’internacionalitzar Andorra mitjançant l’esport del motor. Avui estem acollint un ral·li magnífic, una prova única. Un total de seixanta cotxes que han recorregut França de nord a sud amb el nom del nostre país. I, així, acollim la prova final esportiva, la darrera etapa i el final del ral·li».


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×