ACTUALITAT

El títol del català de Muntanya, objectiu de Raül Ferré per al 2020


El títol del català de Muntanya, objectiu de Raül Ferré per al 2020
Publicat el: 04/08/2020

Malgrat llarg període d’inactivitat en l’apartat competitiu, Raül Ferré ha aprofitat al màxim el temps per a anar modelant un 2020, que dit sigui de pas, serà molt diferent del plantejament de principis d’any

Ferré va iniciar l’esdeveniment de presentació de la nova temporada agraint l’ajuda rebuda per part dels sponsors que, malgrat els moments complicats que s’estan vivint, continuen confiant en ell i el seu equip.

Imatge: FotoEsport

El pilot andorrà, que continuarà comptant amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra, iniciarà la temporada competint en la 37ème Course de Côte de Font Romeu estrenant a més la seva condició de pilot oficial de la marca Speed Car.

També forma part del seu projecte per al 2020, la seva participació en totes les pujades que es disputin del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM).

Fins a aquest moment són quatre les proves previstes per a aquest certamen, en concret: 19/20-9, Pujada a Alcover, 17/18-10, Pujada Ullasrtrell, 7/8-11 Pujada Sant Feliu, 28/29-11, Pujada Les Ventoses.

El pilot de la Massana, confirmava d’aquesta manera la seva presència en un certamen en el qual l’any passat ja va ser un dels grans protagonistes: "De moment són quatre proves però, encara hi ha la possibilitat d’incloure la de Sant Mateu de Bages en el calendari final. El meu objectiu és sortir a totes des de la primera a Alcover, no penso a passar per un període d’adaptació a la nova mecànica. Així doncs, la meva idea és sortir pensant en els triomfs parcials i aconseguir el títol entre els CM al final d’any".

A l’inici del 2020, Ferré també tenia al cap intentar participar en algunes proves de campionats de major entitat. Els diferents canvis en els respectius calendaris l’han obligat a aparcar el projecte uns mesos. Aquest era el seu comentari sobre aquest tema: "Sobretot l’anul·lació de l’europeu i les poques proves que van quedant en l’espanyol (CEM) m’han fet oblidar el projecte. M’hauria agradat participar en proves del nivell del Mont-Doré, però aquesta temporada només és vàlid per al Campionat de França, mentre que en el CEM, queda només una prova i es disputa molt lluny d’Andorra. Anar a Estepona per a fer un test ho hem descartat".

La ment de Raül Ferré va més enllà del 2020 i ja està valorant alguna opció per al 2021: "No hi ha dubte que, amb més temps i la possibilitat de tenir més sponsors, el CEM és un certamen que m’agradaria concretar la pròxima temporada. A més, repeteixo, que estar en la línia de sortida del Mont-Doré, amb tots els rivals de l’europeu és una possibilitat molt atractiva".

Per la seva banda, Toti Sasplugas, secretari general de l'Automòbil Club d'Andorra, va emfatitzar que el Programa de Joves Pilots de l'ACA segueix tan vigent com el primer dia, fet que es veu reflectit en les diferents novetats que es presenten any rere any en el Programa. En aquest sentit, Sasplugas va indicar: "Com a novetat per al 2020, s'ha incorporat al Programa un psicòleg esportiu que ajudarà els esportistes a millorar la concentració i la gestió de la tensió durant les carreres".

El debut: Font Romeu

El cap de setmana de l'1 i 2 d'agost, Raül Ferré va tenir un impressionant debut al volant del nou SpeedCar. Va aconseguir el triomf in-extremis en les dues proves després de protagonitzar una tercera pujada espectacular, en cadascuna d’elles.

Ferré ens comentava al final: "Ha estat una jornada amb un excel·lent final. Durant les primeres pujades he comès alguns errors però en l’última he anat pel triomf i ha sortit bé. A més hem aconseguit la 2a. posició absoluta de la pujada".

Imatges i continguts: FotoEsport.-