Notícies

Final de temporada per als joves pilots de l’ACA

Final de temporada per als joves pilots de l’ACA

Al Berguedà Marc Solsona queda 5è; Ian Porté, 6è, i Marcel Muxella, 12è

10/11/2022

Els joves pilots de l’ACA tanquen a la Pujada Gironella-Casserres una temporada molt regular.

Aquest cap de setmana passat es va celebrar al Berguedà la XXXIII Pujada Gironella-Casserres, organitzada per l’Escuderia Gironella i puntuable per al Campionat de Catalunya de muntanya de totes les categories.

Un total de 60 cotxes van sortir del voral de servei de la C-16 en una carrera que tenia com a punt d’arribada el punt quilomètric 1.300 de la carretera Bv-4132z, amb una traçat de 6.040 quilòmetres, un desnivell de 70 metres i un pendent mitjà de l’1 %.

Els tres joves pilots de l’ACA van tenir un paper protagonista durant tot el cap de setmana i van disputar les primeres posicions a pilots amb més experiència.

En la primera cursa, Marc Solsona (SPEED CAR GTR EVO) va quedar en cinquena posició, amb un temps de 3:08.179, a 4.017 de Jordi Gaig, que amb un temps de 3:04.162 va adjudicar-se la primera posició. Per la seva banda, Ian Porté (SILVER CAR S2) va quedar en sisè lloc, amb un registre de 3:09.627, i Marcel Muxella (RENAULT ALPA FR 92), dotzè, amb un temps de 3:26.181.

Pel que fa a la segona mànega, Solsona va quedar tercer amb un temps de 3:06.862, a 2.754 de Gaig, que va acabar primer amb un temps de 3:04.108. Porté va ser cinquè, amb un registre de 3:07.422, i Muxella, dotzè, amb 3:25.119.

Marc Solsona: «Ha estat un cap de setmana molt productiu per a nosaltres, hem lluitat tot el cap de setmana i hem aconseguit la tercera posició a la segona cursa. A la general som tercers del Campionat de Catalunya i estem contents de retallar segons de les primeres posicions. Ja tenim ganes d’afrontar la temporada que ve, amb molta ambició, sabent que anem pel bon camí».

Ian Porté: «Aquest cap de setmana hem tingut molt bon ritme des del començament als entrenaments. I ens hem anat superant. Però a la carrera, hem sortit amb les rodes molt fredes en un asfalt que ja tenia molta temperatura i això ha provocat que sortíssim del traçat i perdéssim uns quants segons. I ja a la segona hem anat a totes, per guanyar la primera posició amb molta confiança, però a l’antepenúltima corba, per una entrada molt ràpida, el cotxe ha tocat amb la part posterior la tanca i això ens ha fet perdre uns quants segons. Per part nostra, la valoració d’aquesta primera temporada és molt bona. Han estat cinc curses on hem après molt i hem viscut una evolució molt bona. La temporada vinent esperem millorar encara més».

Marcel Muxella: «Després de resoldre els problemes mecànics de la carrera anterior, hem tingut el cotxe a punt per a aquest cap de setmana. La primera mànega d’entrenaments ha estat molt lenta per la baixa temperatura de l’asfalt i els pneumàtics, però al llarg del dia ha començat a tocar el sol i els temps han millorat molt. I, finalment, a les dues mànegues de cursa he marcat dos bons temps. Hem acabat amb una molt bona sensació de final de temporada i això ens permetrà plantejar la temporada vinent amb molta motivació i amb ganes de tornar-hi».


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×