Notícies

La franquícia, un gran desconegut per a molts assegurats

La franquícia, un gran desconegut per a molts assegurats

Si hi ha qüestió que molt sovint genera dubtes i certa confusió entre bona part dels assegurats és, sens dubte, la contractació d'assegurances de moto i cotxe amb franquícia. Per aquest motiu

18/12/2017

Si hi ha qüestió que molt sovint genera dubtes i certa confusió entre bona part dels assegurats és, sens dubte, la contractació d'assegurances de moto i cotxe amb franquícia. Per aquest motiu, avui volem explicar-te què és l'assegurança amb franquícia, quina és la seva funció, quan convé contractar-la i en quines situacions s'aplica.

Què és exactament una assegurança amb franquícia?

Tot i els dubtes generats entorn el seu significat, la franquícia no és res més que un import o percentatge estipulat en el contracte, que en cas de sinistre és assumit per l'assegurat. Dit d'una altra manera, aquest import fix o percentatge amb un import mínim i màxim estableix la quantia que l'asseguradora no abonarà en cas d'accident i que, per tant, anirà a càrrec del conductor.

 
assegurança incendi
 

Quina és la funció d'una franquícia?

El principal avantatge que ofereix una assegurança amb franquícia és reduir la prima anual que haurà de pagar l'assegurat, ja que en certa manera, disminueixen els riscos que assumeix l'assegurança. És a dir, si un conductor contracta una assegurança a Tot Risc amb una franquícia de 250 euros i pateix un sinistre equivalent a 350 euros, l'asseguradora només abonarà 100 euros.

Ideal per a conductors amb baixa sinistralitat

En l'àmbit de les assegurances de vehicles, les franquícies són molt recomanables per aquells conductors que presenten un historial de baixa sinistralitat, així com per aquells vehicles que compten amb una assegurança a Tot Risc.

Per contra, aquells conductors que són més propensos a patir accidents, per lleus que siguin, no són els més indicats per contractar una assegurança amb franquícia, ja que tot i que inicialment pagaran menys per l'assegurança, al final el cost s’incrementarà amb l’abonament de les franquícies.

Quant a la seva funció, les franquícies normalment s'apliquen a certes garanties o cobertures, les quals sempre estan detallades en les condicions particulars de la pòlissa. A més, també és important remarcar que les franquícies s'apliquen per cada sinistre i, per tant, si tenim diversos cops en dies diferents, s'aplicaran diferents franquícies.

assegurança robatori

Què succeeix si pateixes un accident i tens una assegurança amb franquícia?

En cas que contractis una assegurança amb franquícia i, malauradament, pateixis un sinistre, aquesta només s'aplicarà quan siguis el responsable de l'accident. En cas contrari, si no has estat el culpable, hauràs d'abonar l'import de la franquícia fins que la teva assegurança accepti la responsabilitat d'un tercer, moment en què se't reemborsarà l'import.

D’altra banda, cal recordar que els sinistres també afecten directament a la bonificació de l’assegurança, que és un sistema de bonus-malus amb què les companyies d’assegurances premien o penalitzen als conductors en funció de la seva taxa de sinistralitat.

Aquesta és una qüestió a tenir molt en compte, ja que en cas de patir un accident, si se suma l’import de la franquícia i la pèrdua de bonificació, és molt probable que l’assegurat acabi pagant més del que realment implica el sinistre en qüestió.

 

Si estàs interessat en el nou servei ACA SEGURS, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant aquest formulari. A més, com a soci del Club, gaudiràs de tots els nostres serveis d'assistència  les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. I si no ho ets, cap problema, FES-TE SOCI ARA!!! 


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×