ACTUALITAT

G4: Dani Sordo concreta un gran triomf; Xevi Pons aconsegueix el liderat


G4: Dani Sordo concreta un gran triomf; Xevi Pons aconsegueix el liderat
Publicat el: 24/02/2018

Dani Sordo (Peugeot-Proto G) ha aconseguit una gran victòria en la G4, penúltima prova de les Crèdit Andorrà GSeries, demostrant una vegada més la seva gran qualitat al volant i rellevant en el lloc més alt del podi a José Roger (Citroën-Proto G), rotund guanyador ahir de la G3 i que avui no ha pogut concloure la seva actuació.

Igual que en la G3, Xevi Pons (Peugeot-Turisme G), bicampió de les Crèdit Andorrà GSeries, ha obtingut una nova segona posició en la G4 i amb això ha aconseguit pujar a la primera posició provisional del campionat per davant d’Ezpeleta i Roger, la qual cosa permet augurar que la propera G5, última competició de la temporada andorrana d'hivern, proclamarà al nou Campió 2018 amb unes altes dosis d'emoció.

Cap de setmana de Crèdit Andorrà GSeries amb una meteorologia benigna, fred ambient però un sol lluent durant el dia i una visibilitat extraordinària en un paratge de bellesa difícilment comparable, el Port d’Envalira. Si el temps ha acompanyat completament, la G3 i la G4 han viscut en l'aspecte esportiu un desenllaç espectacular, amb lluita forta en ambdues competicions i canvi de líder després de cadascuna d'elles, José Roger en la G3 i Xevi Pons en la G4.

La G3, primera de les dues curses del cap de setmana disputada el divendres, va viure un desenllaç realment imprevist en la categoria GS1, puix que José Roger i el seu afinat Citroën-Proto G aconseguien posar a tots d'acord després d'una impecable demostració en la qual va vèncer en totes les mànigues: Qualifying, Super Special i Final, és lògic doncs que aconseguís una victòria que portava paral·lela un merescut liderat.

G3: Tot per a José Roger
La Qualifying veia com l'eficaç José Roger marcava el millor temps, amb Xevi Pons (Peugeot-Turismes G) i José Antonio Suárez (Peugeot-Proto G) a menys d'1 segon. Carlos Ezpeleta (Ford-Proto G), malgrat algun problema de canvi era quart i Pedro Font (Peugeot-Turisme G), de nou molt ràpid, venia a continuació. Encara que faltava la Super Special, aquests resultats establien la composició de la graella d'ambdues finals, amb Pons i Ezpeleta en la Final B i Roger i Suárez en la primera línia de la Final A, tota una premonició de lluita sense descans.

En la Super Special, ja de nit i amb una temperatura que rondava els 10 graus sota zero, José Roger es mostrava intractable, sumant el màxim de punts per davant del seu oncle Fernando Roger (Peugeot-Proto G) i de Manel Guiral (Peugeot-Proto G). Els dos primers del campionat quedaven una mica retardats, Carlos Ezpeleta en la 5a posició i Xevi Pons, que desllantaba una roda, en la 10a.

La Final B, amb els dos capitosts en la primera línia, afermava la victòria de Xevi Pons. Sortia primer  Ezpeleta però Pons no donava res per perdut en cap moment i a pocs girs del final aconseguia avançar al seu rival en la frenada de final de recta, sent tercer José Mª Roger. En la Final A no participava Cohete Suárez, víctima d'un problema de canvi. En ella, el triomf de José Roger, fet i fet guanyador absolut de la G3, va ser incontestable, liderant en tot moment la màniga seguit de Manel Guiral i Pedro Font.

El contundent triomf per una gran diferència de José Roger el pujava a un liderat que tots creien que es disputaria entre Ezpeleta i Pons, però que Roger va fer seu després d'un pilotatge impecable, prometent una G4 de molt alt voltatge, amb els tres grans, Roger, Ezpeleta i Pons separats per 4 punts.

G4: Dani Sordo guanya i Xevi Pons es posa líder
El pit line i els boxes del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa van arrencar jornada amb un ambient de competició realment magnífic. Tal com va quedar la classificació en la cursa del dia abans, les ganes de guanyar es palpaven amb només fer un cop d'ull i en la Qualifying aquesta sensació es va poder comprovar. Dani Sordo aconseguia el millor temps pràcticament en l'últim gir, arrabassant-lo a un Xevi Pons ràpid i amb autèntica fam de victòria. Després del duo Sordo-Pons acabava Marc Gutiérrez, que utilitzava un nou Proto G construït per Antonio Zanini, seguit de Fernando i José Roger Chalmeta, aquest una mica menys ràpid que la cursa del dia abans.

De totes maneres, una altra notícia saltava just al final d'aquesta màniga en trencar-se una transmissió posterior en el nou prototip de ZR en el qual s'alternaven al volant Cohete Suárez i Marc Gutiérrez. No es va disposar del palier adequat per substituir-ho, de manera que la retirada de tots dos, que compartien cotxe, era un doll d'aigua freda per a pilots i públic. En la màniga Super Special un excel·lent Pons sumava els 15 punts del primer lloc, amb la qual cosa pràcticament sentenciava un nou segon lloc, acabant José Roger, Dani Sordo, Pedro Font i Fernando Roger a continuació.

La Final B havia de parar-se després de dos girs a causa del toc de José María Roger. Per aquest motiu, Xevi Pons, que era el poleman de la final, va arrencar en la segona sortida en segona posició ja que Ezpeleta era qui liderava la màniga quan va ser interrompuda. L'actual Campió va guanyar, amb Pons enganxat al seu darrera i Fernando Roger ja més endarrerit.

Quant a la Final A, el mundialista Dani Sordo no tenia el més mínim problema per guanyar, sent segon Pedro Font i tercer Isidre Loan. Aquesta final es va veure minvada per les absències, ja que no va poder prendre la sortida el guanyador de la G3, José Roger, a causa dels danys soferts pel seu vehicle en l'anterior final.

Concloïa doncs aquesta cita doble, amb premis per als millors i un d'ells, Xevi Pons, situant-se líder d'unes Crèdit Andorra GSeries que s’acabaran dissabte que ve, 3 de març, amb una G5 que pot considerar-se d'alt voltatge.

G3: Classificació final de la categoria GS1
1-José Roger Chalmeta (Citroën/MotoGP Team), 45 punts
2-Xevi Pons (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 33 punts
3-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 33 punts
4-Manel Guiral (Peugeot/Crèdit Andorra-Med Racing), 31 punts
5-Fernando Roger (Peugeot/MotoGP Team), 30 punts
6-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/MotoGP Team), 29 punts
7-Pedro Font (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 28 punts
8-José Luis García (Peugeot/GC Motorsport), 22 punts
9-Gerard de la Casa (Mini Turisme G/PCR Sport), 20 punt
10-Isidre Loan (Peugeot/Taller Call), 16 punts
11-Alex Rins (Peugeot/MotoGP Team), 15 punts
12-Alex Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 15 punts
13-Raúl Romero (Peugeot/Esponsorama), 15 punt
14-José Antonio Suárez (Peugeot/Taller Call), 5 punts
15-Rubén Xaus (Peugeot/Esponsorama), 2 punts

G4: Classificació final de la categoría GS1
1-Dani Sordo (Peugeot/Esponsorama), 43 punts
2-Xevi Pons (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 40 punts
3-Pedro Font (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 32 punts
4-Fernando Roger (Peugeot/MotoGP Team), 31 punts
5-Isidre Loan (Peugeot/Taller Call), 25 punts
6-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 24 puntos
7-Gerard de la Casa (Mini Turisme G/PCR Sport), 22 punts
8-Philibert Michy (Peugeot/MotoGP Team), 21 punts
9-José Luis García (Peugeot/GC Motorsport), 20 punts
10-José Roger Chalmeta (Citroën/MotoGP Team), 17 punts
11-Raúl Romero (Peugeot/Esponsorama), 13 punts
12-Manel Guiral (Peugeot/Crèdit Andorra-Med Racing), 12 punts
13-Martín Arroyo (Mini/PCR Sport), 12 punts
14-José Mª Roger Ezpeleta (Citroën/MotoGP Team), 8 punts
15-Marc Gutiérrez (Citroën/TAC Escola), 5 punts
16-Manel Arroyo (Citroën/MotoGP Team), 3 punts
17-José Antonio Suárez (Peugeot/Taller Call), 1 punt

Curses de la categoria GS2: Durant la tard-nit d'avui (dia 24) i també durant demà al matí (dia 25) es disputaran la tercera i quarta curses puntuables per a la categoria GS2 (GiAND Car). A més de la puntual informació a les xarxes socials Facebook i Twitter de les Crèdit Andorrà GSeries, la crònica final d'aquestes competicions es poden trobar en finalitzar les mateixes a la web del campionat: http://aca.ad/creditandorragseries

Classificació provisional Crèdit Andorrà GSeries 2018 després de la G4
1-Xevi Pons (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 144 punts
2-Carlos Ezpeleta (Ford/MotoGP Team), 130 punts
3-José Roger Chalmeta (Citroën/MotoGP Team), 125 punts
4-Pedro Font (Peugeot Turisme G/Calm Competició), 118 punts
5-Gerard de la Casa (Mini Turisme G/PCR Sport), 98 punts
Etc fins a 24 classificats