ACTUALITAT

GS2: Espectacular mà a mà entre Miquel Socias i Edgar Montellà


GS2: Espectacular mà a mà entre Miquel Socias i Edgar Montellà
Publicat el: 06/03/2018

La categoria GS2 de les Crèdit Andorrà GSeries 2018 va finalitzar després d'una temporada molt competida i incerta fins a l'últim moment en el terreny esportiu, amb triomf del balear Miquel Socias, autor d'una magnífica temporada en la qual ha obtingut una victòria absoluta (G3) i cinc màxims resultats en diferents fases de les curses: Qualifying (1), Super Special (3) i Finals (1).

De fet, Socias ha estat l'únic en aconseguir ser el millor en totes les fases d’una cursa, la qual cosa també redunda en el seu èxit. Per la seva banda, Edgar Montellà Adran és l'únic pilot que ha guanyat dues curses (G2 i G4), amb triomfs en tres Finals i dos millors temps en Qualifying.

Miquel Socias, un campió de 18 anys
Miquel Socias Femenia és una autèntica promesa de l'automobilisme balear, encara que en realitat al seus 18 anys ja compta amb una interessant experiència. Natural de Campanet, al peu del Puig Major, Socias va guanyar la Copa Vallès de kàrting en les categories cadet i júnior, la qual cosa li va donar l'oportunitat de provar al novembre de 2014 un monoplaça de Fórmula Renault 2.0 al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ha participat en turismes en algunes proves del CER i de la Clio Cup, així com en el campionat balear d’autocross i en diverses pujades de muntanya. El seu pas definitiu a l'automobilisme sembla que s'accelerarà després del gran èxit a les GS2 de les Crèdit Andorrà GSeries 2018.

Analitzant els resultats de la campanya, tant Socias com Montellà han estat els dominadors de GS2 encara que no pot oblidar-se que altres pilots com Pol Vila (G1) i Gerard de la Casa (G5) també han aconseguit vèncer en dues curses, la qual cosa posa de manifest que les possibilitats de victòria han estat molt repartides fruit de la igualtat mecànica dels GiAND Car. El problema per a Vila és que només ha participat en tres curses, mentre que Gerard també va estar absent en una cursa.

La no participació a la G5 d'un altre gran protagonista, Albert Llovera, a causa de compromisos laborals, va fer que el tercer lloc del podi se’l disputessin Dani Consuegra i José Luis García, acabant per aquest ordre després d'una campanya amb alts i baixos però sempre lluitant les posicions amb força. Consuegra és el tercer del podi i la seva temporada està consolidada per una regularitat remarcable i una solitària victòria, la de la seva Final a la G2.

García ha guanyat dues Finals i ha obtingut el millor temps en una Qualifying, però sempre batallant pel podi. Llovera ha estat finalment 5è, deixant mostres de gran qualitat, precedint a un altre andorrà, Gerard de la Casa (6è), un dels grans animadors de totes les edicions de les Crèdit Andorrà GSeries i fins i tot abans d’anomenar-se així.

José Luis García ha estat l'únic pilot que ha participat en les cinc curses del calendari en les dues categories, GS1 i GS2, el mateix que Gerard de la Casa i Pedro Font, tot i que en aquests dos casos no ho han fet en totes les curses. Els tres han donat mostres d'una predisposició encomiable. Maria Dolsa és la primera noia a la classificació i a més 7a absoluta, precedint a Joaquín Rodrigo, Pol Vila i Eduardo González i Pedro Font, aquests empatats a la 10a plaça.

Als cotxes de PCR Sport hi ha pujat esportistes destacats com és el cas del que va ser gran pilot motociclista, Gregorio Lavilla, antic participant al mundial de MotoGP i en el de Superbikes, en el qual va aconseguir diversos podis, a més del títol britànic de 2005. També va pilotar un GiAND en un parell de proves l'esquiadora olímpica andorrana, Mireia Gutiérrez.

Tant Alex Bercianos, director del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, com Pep Codinach, creador dels GiAND Car per part de PCR Sport, s’han mostrat molt contents per aquesta nova edició en la qual els motors Hayabusa de 1.300cc i 180 CV han sonat amb força en cadascuna de les cinc curses disputades.

Classificació final categoria GS2
1-Miquel Socias (Alnavia Motorsport), 185 punts
2-Edgar Montellà (snowdrivingandorra.com), 181 punts
3-Dani Consuegra (snowdrivingandorra.com), 151 punts
4-José Luis García (PCR Sport), 134 punts
5-Albert Llovera (PCR Sport), 122 punts
6-Gerard de la Casa (Gedith Andorra), 120 punts
7-Maria Dolsa (PCR Sport), 109 punts
8-Joaquín Rodrigo (PCR Sport), 107 punts
9-Pol Vila (PCR Sport), 85 punts
10-Pedro Font (Alnavia Motorsport), 54 punts
10-Eduardo González (PCR Sport), 54 punts
12-Mireia Gutiérrez (PCR Sport), 40 punts
13-Martín Arroyo (PCR Sport), 30 punts
14-Coque Graells (PCR Sport), 26 punts
14-Ricard Gutiérrez (PCR Sport), 26 punts
16-Gregorio Lavilla (PCR Sport), 24 punts
17-Joan Gibert (Alnavia Motorsport), 22 punts
18-Pep Codinach (PCR Sport), 18 punts
19-Jordi Llovera (PCR Sport), 16 punts
20-Raúl Romero (PCR Sport), 10 punts