Notícies

Ian Porté acomiada la temporada del CCM 2023, amb un excel·lent podi a Ullastrell

Ian Porté acomiada la temporada del CCM 2023, amb un excel·lent podi a Ullastrell

Marcel Muxella perjudicat pels problemes al seu Silver Car a la XIII Pujada “El Suru”.

05/12/2023

Ian Porté i Marcel Muxella, pilots del Programa de Formació dels Joves Pilots de l’ACACLUB, van finalitzar el seu calendari de competició 2023 disputant la XIII Pujada “El Suru” Sta. Maria de la Vilalba - Ullastrell, setena prova del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM) 2023.

Porté va completar una excel·lent actuació que el va situar a la segona posició de la categoria CM-Promo i al tercer lloc de la classificació absoluta. Muxella va tenir problemes mecànics a la primera mànega d’entrenament, va poder solucionar-los i disputar les dues pujades de carrera. Al final cinquè classificat de la categoria CM-Promo.   El canvi de dates va tenir repercussió al programa horari


Els organitzadors de l’esdeveniment, Escuderia + Gas Factory Marc Gené, tenien previst disputar la prova el mes d’octubre passat. Aleshores tenien programades cinc pujades al programa horari (tres d’entrenament i dues de carrera).
Es va haver de retardar la prova a principis de desembre i la conseqüència immediata va ser reduir una de les pujades d’entrenament, a causa de la manca de llum natural per poder dur a terme el programa previst inicialment.

La climatologia va estar al costat de tots els presents a l’escenari de la competició. Les temperatures van superar lleugerament els 12º, però el sol va ser present i l’ambient va ser típic de tardor, però agradable, a la carretera BP-1202.Ian Porté va mostrar un ritme excel·lent a l’única pujada de carrera que va disputar


De la mateixa manera que va passar a la cita de Sant Feliu de Codines, Porté va sortir des de l’inici a estar entre els millors tant de la CM-Promo com de la classificació absoluta de la pujada. La lluita amb Ramonet Plaus va tornar a ser molt ajustada, però aquesta vegada la balança es va decantar del costat de jove pilot de l’ACACLUB per 111 mil·lèsimes. A més, el seu crono (2’06”368) el va situar a la tercera posició de la classificació absoluta de la prova.

Porté feia aquesta valoració de la pujada i del certamen: “Ha estat un cap de setmana difícil, hem aconseguit una segona posició tot i no poder disputar la segona pujada de cursa. El temps de la primera va ser bo i suficient per estar en posicions de podi. La veritat és que estic molt content amb la temporada en general, hem aconseguit la segona posició de campionat gràcies a un gran final de temporada. L’any que ve esperem seguir millorant”.
 

Marcel Muxella amb problemes, però millorant la seva confiança al volant del Silver Car


Muxella tampoc va tenir una jornada tranquil·la a l’última cita del CCM de la temporada. Amb tot, es mostrava confiat de cara a la propera edició del certamen: “A la primera d’entrenaments es va trencar un palier. No vam poder sortir a la segona d’entrenament, però vam poder reparar i competir a les de carrera. Vam poder recuperar en part el ritme del principi de temporada i la confiança després del succeït a Sant Feliu”.


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×