Notícies

Ian Porté (SILVER CAR S2) fa podi de la seva classe a la XII Pujada Ullastrell

Ian Porté (SILVER CAR S2) fa podi de la seva classe a la XII Pujada Ullastrell

Programa Joves Pilots ACA

15/09/2022

Marcel Muxella i Ian Porté, pilots del programa formatiu de la secció esportiva de l’ACA, van participar dissabte passat, 10 de setembre, en la XII Pujada Doga Santa Maria de Vilalba - Ullastrell · 7è Memorial Lluís Costa, competició organitzada per GAS FACTORY Marc Gené.

La prova va acollir un total de 76 pilots, en un traçat de la carretera BV-1202 de 3,53 km, amb un desnivell de 269 m i un pendent mitjà del 7 %. La sortida es va situar al punt quilomètric 7,880 i l’arribada, al 4,350.

Tot i que el format històric de la prova marca un total de tres pujades d’entrenaments i dues de carrera, els organitzadors la van modificar i la tercera pujada d’entrenaments no es va fer per problemes d’horari.

Aquest va ser el setè any que la prova homenatjava Lluís Costa, un dels impulsors de la cursa. La Pujada Doga Santa Maria de Vilalba - Ullastrell és una de les proves destacades de l’automobilisme català. L’esdeveniment va generar molta expectació i va registrar una bona assistència de públic. Tot i que la previsió era d’inestabilitat atmosfèrica, al final, el temps va acompanyar l’esdeveniment.

A la primera cursa, Ian Porté (SILVER CAR S2) es va situar en la P8 en marcar un temps de 2:08.241, a 3.768 de Javier Rodríguez Jarfe (SPEED CAR GTR EVO), que es va endur la primera posició, amb un temps de 2:03.853. I Marcel Muxella (RENAULT ALPA FR 92) va fer un registre de 2:19.511, que el va situar a la P10, a 15.038 de Rodríguez Jarfe.

Pel que fa a la segona mànega, Muxella va aturar el cronòmetre en 2:20.915 (P10) i Porté, que va partir problemes mecànics, va quedar situat a la P50, amb un temps de 2:54.380.

Tot i que la mecànica va plantejar un gran repte a Porté, el jove pilot de l’ACA va fer podi als CM PR Classe 14 (P3), per sota d’Antoni Arrufat Bote (SILVER CAR S3, P2) i Javier Rodríguez Jarfe (SPEED CAR GTR EVO, P1).

Muxella va ser l’únic de participar en la seva categoria i classe (E/D Monoplaces, classe 12).

Marc Solsona no va poder participar en aquesta cita del Campionat de Catalunya de muntanya per un imprevist personal.

Ian Porté: «La valoració és molt positiva, hem tingut un molt bon cap de setmana, tot i que a la segona carrera hem patit una dificultat mecànica que no ens ha permès millorar el temps. Hem arribat a la tercera posició, tot i que hauríem pogut millorar el registre. Sabem que encara hi ha molt marge de millora i aquesta tercera posició, a més de gaudir-la amb molt d’orgull, també és un indicador que anem pel bon camí».

Marcel Muxella: «Hem tornat al Campionat català en la versió més clàssica, després d’un Font-Romeu que sempre és molt diferent, i no hem tingut gaires sorpreses, ni als entrenaments ni a les pujades de carrera. El nostre objectiu és apropar-nos als CM i cada cop ho estem aconseguint més; per tant, sabem que el cotxe està arribant al seu màxim nivell competitiu, tot i que sempre treballem per millorar el pilotatge».


TOTES LES NOTICIES

Novetats, notícies, consells… al teu correu electrònic

×