ACTUALITAT

Ian Porté s'incorpora al programa de Joves Pilots ACA


Ian Porté s'incorpora al programa de Joves Pilots ACA
Publicat el: 09/06/2022

Ian Porté s'incorpora al Programa de Joves Pilots de l'ACA aquesta temporada 2022 amb la finalitat d'iniciar la seva formació i disputar el seu primer campionat.

El pilot de divuit anys ja ha disputat dues temporades de les Crèdit Andorrà GSeries en la categoria de 2RM i diversos ral·lis del campionat català tant sobre asfalt com sobre terra. Aquesta experiència i els resultats obtinguts li han servit perquè l'ACA li proposes incorporar-se al programa de formació de Joves Pilots aquesta temporada.

Porté se suma als joves pilots de l'ACA juntament amb Raül Ferré, Marc Solsona i Marcel Muxella com a integrant del programa de formació centrat des de fa tres temporades en l'exigent disciplina de muntanya.

En aquesta línea, Porté seguirà els passos de Ferré i Solsona i debutarà a la Pujada Arinsal els propers 18 i 19 de juny al volant d'un monoplaça SilverCar S2 dins la categoria de CM Promoció. El calendari previst per la resta de temporada 2022 que s'inicia a Arinsal continuarà a Font Romeu (calendari regional francès) i seguirà amb Alp, Ullastrell i Sant Feliu, del calendari català de la disciplina.Sense cap experiència en la disciplina de muntanya, Porté afronta la Pujada Arinsal després d'un període de formació de quatre mesos on s'han alternat formacions de pilotatge sobre asfalt i sobre terra, diversos tests amb el SilverCar i una extensa i exigent formació amb simulador, complementada amb la preparació física i psicològica que ofereix el programa de formació de l'ACA.

Ian Porté, Jove pilot ACA: «Fa un parell d'anys que vaig decidir fer la meva primera cursa al Circuit Pas de la Casa i vaig veure que això m'agradava. Ara m'ha sorgit l'oportunitat d'entrar al Programa de Joves Pilots de l'Automòbil Club i no la vull desaprofitar. És un programa molt exigent que requereix molta feina i molta disciplina, però l'equip que hi ha darrere de la formació de l'ACA t'ajuda i et facilita molt la teva progressió com a pilot, ja fa quatre mesos que estem treballant amb l'objectiu de millorar el meu pilotatge. Tinc molt clar que la disciplina de muntanya és la millor per créixer i progressar com a pilot, ara tinc molta feina al davant i els nervis normals de debutar a Arinsal».

Toti Sasplugas Teixidó, secretari general de l'ACA: «La preparació física i mental, els entrenaments intensos amb simulador, la formació continuada en circuits d'asfalt i terra són la prioritat que des de l'ACA li hem marcat a l'Ian aquesta temporada per damunt dels resultats. Les competicions sols seran un indicador de la seva progressió i anem en la línia correcta en la seva formació com a pilot».CALENDARI 2022 IAN PORTÉ


• 18.19 Juny ARINSAL · Campionat de França · Divisió 2
• 16.17 Juliol ALP · Campionat de Catalunya
• 06.07 Agost FONT ROMEU · Campionat de França · Regional
• 10.11 Setembre ULLASTRELL · Campionat de Catalunya
• 08.09 Octubre SANT FELIU · Campionat de CatalunyaSuport a Ian Porté


Per al seu camí esportiu, el pilot compta amb el patrocini de Seuwagen, ifRent, We-Camper i Silver Car.