ACTUALITAT

Jean Todt visita l'ACA E-SPORTS SIM CENTER


Jean Todt visita l'ACA E-SPORTS SIM CENTER
Publicat el: 19/11/2021

A gairebé un any de l'obertura del centre d'alt rendiment d'e-Sports de l'ACA, l'ACA E-SPORTS CENTER, Jean Todt, president de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA), ha visitat les instal·lacions per conèixer de primera mà el projecte pioner de sim racing al Principat, impulsat per l'Automòbil Club d'Andorra.

Durant la visita, Todt s'ha interessat per la iniciativa, en particular per la primera fase de desenvolupament, que ja s'ha consolidat: un centre d'entrenament virtual per als participants al Programa Joves Pilots de l'ACA.

En aquest sentit, ha parlat amb Raül Ferré, un dels pilots del programa promogut per l'ACA, que a la seva edat ostenta un palmarès que el situa com a una de les joves promeses de l'esport del motor més enllà de les nostres fronteres. Ferré ha integrat aquesta disciplina als seus entrenaments amb resultats notables aconseguits en molt poc temps.Todt també s'ha interessat per la feina que l'ACA duu a terme en la formació de pilots virtuals. La segona fase del projecte, l'ACA E-SPORTS ACADEMY, ja està en marxa amb un total de vuit esportistes virtuals que han començat la seva formació i que compten, de la mateixa manera que els membres del Programa Joves Pilots, amb un equip de professionals que acompanyen el procés d'aprenentatge, entre ells un responsable tècnic, un psicòleg esportiu especialitzat en esports electrònics, una optometrista, un nutricionista, un preparador físic i tota una estructura de comunicació a disposició d'un projecte capdavanter a Andorra, tot sota el lideratge de l'Automòbil Club d´Andorra.Todt ha manifestat l'aposta decidida de la FIA pel món dels e-Sports vinculats a l'automobilisme i el suport indiscutible a tots els clubs. Ja fa quatre anys que la FIA va organitzar una de les primeres competicions, el Gran Turisme FIA Championship 2018, i avui els campions de l'entorn virtual han guanyat protagonisme al costat dels grans líders del món a les disciplines clàssiques de l'esport del motor. L'ACA, han sabut entendre i interpretar aquesta nova àrea de treball, en la qual el club andorrà es posiciona amb absolut avantatge. 

A la visita, a més de Todt i Ferré, també hi van ser Patrick Pérez, vicepresident de l’ACA, David Fraissinet, director general de l'entitat David Hidalgo, responsable tècnic del projecte