ACTUALITAT

Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles


Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles
Publicat el: 07/06/2021

L'ACA col·labora en les primeres Jornades de l’Energia i Ciutats Sostenibles, que se celebraran el 18 i 19 de juny a Sant Julià de Lòria i que tenen com a objectiu fomentar l'adopció de les energies renovables i la mobilitat sostenible.

A la jornada del divendres, dedicada a ponències i taules rodones, l'ACA ha convidat al responsable de projectes de mobilitat del RACC, Ricard Canales, perquè expliqui les propostes que s'engloben sota el segell d'ACA Impuls MoraBanc. Serà d'11 a 12 h a l’auditori Claror. Per assistir-hi caldrà reservar plaça abans del 16 de juny a jornadesenergia@comusantjulia.ad

La jornada de dissabte se centra en activitats familiars de conscienciació amb propostes per a infants a partir de 3 anys. Aquí el Club ofereix al llarg de tot el dia (de 10 a 14 i de 16 a 19 h) "Un patinet no és una joguina", una activitat de sensibilització per a la conducció de patinets elèctrics. 

A més de l'ACA, participen en les jornades FEDA, Andorra Sostenible, l’Institut Català de l’Energia, l'Escola d’Art de Sant Julià de Lòria i la Universitat Carlemany. Aquí teniu el programa complet:

 

Divendres 18 de juny

Auditori Claror, Centre Cultural i de Congressos Lauredià

10.30 h > Acte inaugural

Benvinguda a càrrec dels organitzadors

11 - 11.45 h > Ponència ACA IMPULS MORABANC

A càrrec del responsable de projectes de mobilitat del RACC, Sr. Ricard Casalins

11.45 - 13 h > Taula rodona sobre mobilitat sostenible

Convidats: Sr. Marc Rossell, secretari d'estat d'Agricultura i Sostenibilitat del Govern d'Andorra; Sr. Ricard Casalins, responsable de projectes de mobilitat del RACC; Sr. Xavier Forné, gerent de FEDA Solucions; Sr. José Gismero, enginyer BMS Consultoria estratègica. Moderador: Sr. Andreu Bellot, secretari general de la Universitat Carlemany

15–16.30 h > Transició energètica

Convidats: Sr. Jordi Dolader, expresident de Mercados Energéticos EMI, exdirectiu d’ENDESA, expert en temes d’energia i mercats. Universitat Carlemany; Sr. Carles Miquel, director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic; Sr. Frank Baudin, director adjunt d’Arkolia Energies; Sr. Jordi Travé, gerent de FEDA Ecoterm; Sr. Vicenç Jorge, president del Col·legi d’Enginyers. Moderador: Sr. Rodrigo Ramírez-Pisco

16.30–18 h > Eficiència energètica

Convidats: Sr. Luís Manuel Navas, professor de l’Universitat Carlemany; Sr. Aleix Massana, de l’empresa Solit Energia; Sr. Joan Carles Grau, director tècnic de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria; Sr. José Luís González, vicepresident del la junta del Col·legi d’Enginyers. Moderador: Sr. Rodrigo Ramírez-Pisco

17.50–18 h > Acte de tancament

 

Dissabte 19 juny

Jocs, tallers, activitats i materials didàctics, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, a la plaça de la Germandat (Sant Julià de Lòria)

Un patinet no és una joguina

Jornada de sensibilització per a la conducció de patinets elèctrics Activitat organitzada per l’ACA. Per més informació: www.aca.ad/vehicles-mobilitat-personal

Tallers organitzats per FEDA

Circuit didàctic 1. L’electricitat estàtica?, Magnetisme?, Estàs electritzat?, De la importància de l’oxigen i de la preservació del clima - Energies,  Digues la teva!

Taller organitzat per Andorra Sostenible

Fred i calent Taller experimental que permet identificar els diversos elements que intervenen en l’efecte hivernacle i que participen en el fenomen d’escalfament global.

Recursos educatius de l’Institut Català de l’Energia: Hola Watty

Videojoc que consisteix en aconseguir compensar les fitxes ineficients aparellant-les amb les fitxes eficients de cada acció energètica. Els Wardawatts El joc de gran format s'adreça a nens i nenes de 3 a 6 anys i té l'objectiu de fomentar l'adquisició de bons hàbits de consum energètic introduint els conceptes bàsics sobre energia: què és? per a què la necessitem? Com la podem aprofitar millor, etc.

Exposició "Tu tens la paraula"

Exposició participativa on el ciutadà pot conèixer hàbits i accions per fer un bon ús de l'energia i expressar les seves idees i expectatives sobre l’energia.

Taller d’ecoprinting

Per a totes les edats. Estampació amb plantes de la natura, a càrrec de l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria.